1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak obrazu (dzwięk tylko po optyku)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maniek_maniutek, Czerwiec 21, 2010.

  1. maniek_maniutek

    maniek_maniutek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jako, że to mój pierwszy post chciałbym wszystkim bardzo serdecznie przywitać.
    Mam następujący problem: brak obrazu i dźwięku w TV (dźwięk przez optyk do kina domowego działa) konsolę mam podłączoną do TV Samsung FullHD poprzez component, a dodatkowo kablem optycznym do kina domowego. Do wczoraj wszystko pięknie działało (dzwięk 5.1 w kinie domowym lub normalnie stereo w telewizorze), a dziś niestety po włączeniu konsoli na TV wyświetla się wiadomość: "Tryb niedostępny" (czyli coś się zmienia, bo normalnie jest "Brak sygnału").
    Dziwne to wszystko tym bardziej, że żadne ustawienia nie zostały zmienione od wczoraj (ja przynajmniej nic o tym nie wiem a nikt z domowników się nie przyznaje).
    Przez komozyt również nie działa.

    Dziękuję z góry za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Z prądu nie wyłączałeś? Może coś się przestawilo. Czasem u mnie wystarczy przepiąć HDMI, bo również nie łapie.
     
  4. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    albo kabel sie spsul
     
  5. maniek_maniutek

    maniek_maniutek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyłączałem oczywiście, przywróciłem również fabryczne ustawienia konsoli (prawy spust+Y przy starcie), ale nic to nie pomogło.
    Możliwe, że kabel się zepsuł, z drugiej strony wyjście optyczne na kablu działa. Spróbuje jeszcze wziąć konsole do znajomych i podpiąć pod inny TV, ale nie sądzę, żeby coś to dało, bo tak ja pisałem, jak wczoraj wyłączałem konsole wszystko działało i od tej pory żadne ustawienia nie były zmieniane.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Masz zimne luty pod ukladam ANA/HANA. Jesli zmiana kabla nic nie daje to czeka Cie niestety serwis.
     
  7. shadowekpro

    shadowekpro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko i wyłącznie serwis
     
  8. binios

    binios Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja też taki kiedyś miałem ale w xboxie z początków produkcji i problem sam się naprawiał po nagrzaniu
     
  9. maniek_maniutek

    maniek_maniutek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedzi. Dodam tylko, że żaden Ring of Death nie wyskoczył. Aha no i gdyby to był problem tak jak pisze Dexter z układem ANA to czy dźwięk nie powinien działać (również po kablach RCA, nie tylko po optyku)?
     
Wczytywanie...

Poleć forum