1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak obrazu i brak ROD dzwiek jest konsola sie zgłasza

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez axifidelity, Styczeń 19, 2009.

  1. axifidelity

    axifidelity Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Brak obrazu i brak ROD dźwięk jest konsola się zgłasza co poradzić we własnym zakresie. Nadmieniam że konsola jest przerobiona i niestety nie ma już gwarancji. Dziś zmieniłem pasty termoprzewodzące pod CPU i GPU ale to nic nie pomogło. Wcześniej jeszcze jak już problem się pojawił konsola uruchamiała się z obrazem ale pojawiały się dziwne artefakty tzn. kolory były jakby uszkodzone. Niestety teraz całkowicie brak obrazu no i co dziwne brak jakiejkolwiek sygnalizacji przez kody ROD. !!! proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. chomik01

    chomik01 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    legnica
    a weź sprawdź podłączenie do telewizora ??? albo uruchom x'a bez płyty
    możliwe że telewizor sie spsuł
     
  4. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Podejrzewam uszkodzenie układu który odpowiada za skalowanie i wyswietlanie obrazu czyli ANA/HANA. Czasami konsola zglasza E74 lub brak wykrytego kabla AV w konsoli (czyli 4 ROD). U ciebie raczej ten układ nadaje sie do wymiany

    Spróbój przelaczyć we wtyczce przelacznik z opcji HD na TV. Może sie uda. Podociskaj wtyczki w konsoli i sprawdz polaczenie w TV czy wszystko jest OK.
     
  5. Seaborglr-93

    Seaborglr-93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak jak przedmówca , ana/hana poszło , serwis się kłania
     
  6. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Upolone fuzy w ANA. Chip do wymiany
     
  7. Rakowski98

    Rakowski98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łomża
    Chip do wymiany .
    Pozdrawiam ^^
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Archeolog?

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  9. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    na 100% połączenie na GPU a nie wymyślacie ANA/HANA!! Reballing GPU i po sprawie
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    temat z 2009
     
Wczytywanie...

Poleć forum