1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

brak obrazu i dźwięku przy podłączaniu przez HDMI

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Mnih, Lipiec 14, 2010.

  1. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    witam, grałem sobie dzisiaj spokojnie około 30 min i nagle zniknał obraz. próbowałem parę razy włączyc i wyłączyc konsolę, jednak to nic nie daje. konsolę można włączyc padem, jednak ona nie chce się z nim zsynchronizowac i caly czas pokazuje, że nie ma żadnego pada, a na padzie wszystkie diody migają i szukają konsoli. gdy zaczynam synchronizowac, to przez jakieś pół sekundy konsola pokazuje, że ma pada, po czym znowu diody się świecą i pad jest rozłączony. gry wyłączam konsolę ręcznie to słychac taki charakterystyczny brzdęk, ktory zawsze słyszałem, gdy wyłączałem konsolę gdy się zawiesiła, z tego wniosek, że konsola zawiesza się na starcie. próbowałem odpalac bez dysku, memorki i płytki w napędzie, jednak cały czas jest to samo. kabel HDMI jest dokładnie dociśnięty to obu wejśc, sprawdzałem na wszystkich wejściach do TV, na każdym jest to samo. Odkopałem ten dziadowski kabelek, który dołączali do konsoli, ten z tymi 3 kolorowymi wtyczkami i podłączyłem i konsola działała normalnie. zmieniłem z powrotem na HDMI i znów zwiecha i brak reakcji. wie ktoś co to może byc? aha i proszę nie piszcie, że mam wysłac na gwarkę, bo to ostatecznośc.


    PS: kabel jest na 100% dobry.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to mi wyglada na padniety kabel.
     
  4. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    przed chwilą sprawdzałem na innym kablu i też nie działało.

    wczoraj rozmawiałem z Miscrosoftem i powiedzieli, że będą dzwonic we wtorek i mi powiedzą czy da radę coś zrobic na odległosc czy bede musiał im wysyłac konsole. dzisiaj rano dzwoniła inna babka i mowi ze przejęła sprawę swojej koleżanki i, że chcą wziąc konsolę na serwis, ale żeby to zrobic, to muszę sprawdzic czy konsola działa na oryginalnym kablu HDMI od Microsoftu, jak powiedziałem, że nie mam to mi poleciła kupic lub pożyczyc i sprawdzic, bo w przeciwnym razie nie będą mogli wziąc konsoli na serwis, bo potem może się okazac, ze na ich oryginalnym kablu konsola działą a ja bede obciążony kosztami które mi wymieniła, ale niestety nie pamiętam bo wyrwała mnie ze snu :/ co za ŻENADA!! na dodatek wczoraj pani mi powiedziała, że naprawa potrwa max 1,5 tygodnia a dzisiaj się dowiedziałem, ze wszystko potrwa około 3 tygodni!! czyli połowa wakacji z głowy! prosze powiedzcie mi co mam zrobic, jak to naprawic, jest ktos z was może z bydgoszczy i mógłby pożyczyc kabel HDMI od Microsoftu? wiem, że i tak nie będzie na nim działac, bo kabel mam 5x lepszy niz ten ich oryginalny i też nie działa.. pomóżcie.

    Edytujemy / Jechu
     
  5. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Proste, oddzwoń do nich i powiedz że sprawdziłeś i że konsola dalej nie działa tak jak powinna.
     
  6. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    zrobię tak jeśli już nikt nie będzie posiadał tego kabla... narazie szukam rozwiązania mojego problemu oraz osob, ktore ten kabel mają.. swoją drogą wiecie ile kosztuje taki dowóz konsoli do nich i spowrotem? wrazie gdyby im zadziałało w serwisie to będe obciążony kosztami...
     
  7. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Jak zmiana kabla nie pomaga, to tylko gwarancja zostaje :)
    Nie sprawdzaj tego kabla hdmi od m$, bo konsola ma działać z każdym kablem hdmi, nie ważne jakiej marki.
    I jeśli nie działa z jakimkolwiek, to należy ją naprawić.
     
Wczytywanie...

Poleć forum