1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak obrazu na HDMI

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez novy66, Marzec 8, 2009.

  1. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Witam. Mam problem z obrazem przez HDMI.
    Xboxa 360 miałem podłączonego kablem HDMI do TV LCD Samsung i obraz był, gdy zaktualizowałem konsole do NXE obrazu nie ma, na TV jest napis sygnał niedostępny.
    Czemu po aktualizacji niema obrazu przez HDMI?
    Co mam zrobić żeby obraz był przez HDMI na NXE?
    Prosze o pomoc z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. vaster669

    vaster669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Silent Hill
    ja mialem kiedys to samo,ale nie po aktualizacji.poprostu pewnego dnia wlaczam konsole i obrazu niema pod hdmi-
    na composite normalnie smiga
    sprawdzam ten kabel pod ps3-normalnie smiga
    xa w plecak i do sklepu,a tam kolo mi mowi zebym podlaczyl zwyklym kablem wtedy wszedl w ustawienia i wybral 720p
    wiem ze sciemnia,ale co do domu,sprawdzian-nic nie dalo
    spowrotem do sklepu,koles wkurzony ze musi konsole sprawdzic,po 10min schodzi z nowka jasperem
    w sumie dobrze ze mi tamten falcon siadl:) tzn samo gniazdo
    moze masz to samo
     
  4. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    I co w zwiazku z twoja wypowiedzia?chciales sie pochwalic ze jaspera za free dostales?


    @TOP
    Jak masz gwarke to slij,moze byc duzo przyczyn-schrzanione wyjscie w x'ie,wejscie w tv,kabel itp...
     
  5. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    wyluzuj koleś, on tylko powiedział ze mu wymienili wiec innym tez moga i zeby sprobowali
     
  6. vaster669

    vaster669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Silent Hill
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    ale na TV jest napis "sygnał niedostępny". Jak włączam TV i przełączam na HDMI a Xbox 360 jest wyłączony to na TV jest napis "brak sygnału". W takim razie sygnał jest bo by był napis "brak sygnału" a jest "sygnał niedostępny".
    Ja xboxa 360 miałem podłączonego przez kabel HDMI i obraz był, zaktualizowałem do NXE i po restarcie konsoli był napis na TV "sygnał niedostępny"
    Co może być przyczyną?
    Jakie jest ustawienie obrazu na HDMI po aktualizacji NXE?
     
  8. vaster669

    vaster669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Silent Hill
    u mnie pisalo brak sygnalu
    nie wiem moze podlacz ixa zwyklym kablem i pozmieniaj tam co nieco,50/60hz-rozdzielczosc optymalna,albo 720p.
    sprawdz ten kabel na innej konsoli,sprawdz czyjs kabel na swojej konsoli
     
  9. Warper

    Warper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wiem jak w twoim TV ale niektore HDMI w niech są dość wrażliwe na podłączenia urządzeń pod prądem, mogłeś spalić jakiś układ.
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Podłączyłem Xboxa przez Component i obraz jest, przestawiłem w ustawieniach na 720p i po podłączeniu przez HDMI nadal jest napist na TV "sygnsł niedostępny"
    Mój TV nie obsługuje ustawienia 1080p, bo jak na componencie ustawiłem na 1080p to na TV był napis "sygnał niedostępny" ale po 10s. przywruciło na 720p.

    Czyżby po aktualizacji do NXE ustawienia HDMI w xboxie są na 1080p?
     
  11. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Boze 1080p niema rozdziałki 1050p co do awari dzwon do miekkiego na info i na gware ślij.
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    TV i kabel są sprawne sprawdzałem na innym Xboxie (bez NXE) może przez ten NXE nie ma obrazu na HDMI?
    Jak jest ustawiony obraz na HDMI w NXE 720, 1080i czy 1080p?
     
  13. vaster669

    vaster669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Silent Hill
    na moje siadlo Ci gniazdo hdmi w ixie,a ze tak niefortunnie sie to zgralo w czasie z pobraniem nowego dasza,to tylko pech.Moge sie mylic oczywiscie
     
  14. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    sciągnąłeś dasha wraz z aktualizacją do niego ? bo w aktualizacji właśnie coś tam miało być naprawione związanego z kablem HDMI . ja też mam sygnał 'nie dostępny' przez pierwsze 30sek jak włączam xboxa ale potem się włącza, nie wiem co w tym czasie się dziele ( magia ? ;p )
     
  15. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    ten up dotyczyl braku dzwieku przez hdmi
     
  16. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    u mnie cały czas jest napis sygnał niedostępny
    Więc tak.
    Dzisiaj podłączyłem nowego Xboxa (Jaspera) przez HDMI i na starym sofcie obraz jest, zaktualizowałem do NXE i obrazu nie ma tylko napis " Tryb niedostępny". Na tym starym Xboxie 360 (Falcon) to samo było.
    TV, kabel, konsola sprawne wejście HDMI.
    Co może być przyczyną?
    Jakie jest ustawienie HDMI w NXE 720p, 1080i czy 1080p?
    Prosze o odpowiedz.
    Dzięki za wypowiedzi. Problem z obrazem przez HDMI rozwiązałem. Przyczyną było standardowe ustawienie obrazu HDMI w NXE na 1080p, a mój telewizor tego ustawienia nie obsługuje. Więc musiałem konsole podłączyć pod TV LCD full HD i przestawić na 720p. Teraz obraz jest przez HDMI :).
     
  17. majlo23

    majlo23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Podepnę się pod temat bo mój problem jest chyba podobny.
    Do dzisiaj miałem podłączonego xboxa do telewizora kineskopowego.
    Wczoraj kupiłem sobie tv lcd i chciałem podłączyć x-a przez hdmi. Niestety gdy podącze przez kabel hdmi to ani obrazu ani dzwięku. Tak jakby tv wogóle nie wykrywał konsoli.
    Od razu powiem, że kabeli wejście hdmi w TV są napewno sprawne bo sprawdzone.
    Mam model arcade i wchodząc w ustawienia nie mogę konfigurować opcji hdtv. Mam napisane zeby podłączyć kabelm HD AV.
    Co może być przyczyną i czy da sie coś zrobić??

    Z góry dzięki.

    Majlo
     
  18. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jaki obraz obsługuje twój TV po HDMI 480p, 720p, 1080i, 1080p i czy w kosoli masz dasboard NXE?
    Może w konsoli na wyjściu HDMI masz przestawione na 1080p a twój TV tego nie obsługuje?
     
  19. majlo23

    majlo23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tv jest Hd Ready więc myślę że obsługuje 720p. Na pewno nie obsługuje full hd.
    nie wgrywałem do konsoli dasboard NXE.
    Po przeczytaniu twojego tematu zdaje się ze to może być to że tv nie obsługuje 1080i a konsola ma takie ustawienie.
    A gdy jestem podłączony zwykłym kablem component-av to nie mogę wejść w ustawienia hdtv i zmienić rozdzielczości.
    Może mógłbyś mi podać jakie ruchy muszę wykonać padem zeby zmienić rozdzielczość na 720p. Może uda mi się to zrobić bez obrazu. Bo w okolicy nie znam nikogo z tv full hd tak jak ty to zrobiłes.

    Dzięki
     
  20. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    TV LCD z HD Ready powinien obsługiwać na HDMI 720 i 1080i a nie obsługuje 1080p i może tak masz ustawione na konsoli.
    Podłącz konsole kablem HDMI (to dotyczy dasboardu NXE).
    I wykonuj:
    strzałka w lewo 7 razy i naciśnij A
    naciśnij A
    naciśnij A
    naciśnij A
    strzałka do góry 3 razy i naciśnij A
    szybko strzałka do góry i naciśnij A
    naciśnij A
    i obraz powinien być.
    Jak nie masz zaktualizowanego xboxa 360 do NXE podłącz x-a kablem component albo composite i go zaktualizuj. Nie mam starego dasha więc cię nie po prowadzę po nim.
    Na kablu component masz przełączony przełącznik na HDTV?
     
  21. majlo23

    majlo23 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie udało się :(
    Zaktualizowałem do nxe i robiłem tak jak napisałeś ale obrazu jak nie było tak nie ma.
    Co do kabla component to ja mam kabel component-av bez tego przełącznika na tv i hd.
    A taki kabel mógłby pomóc??
    Czy trzeba kogoś szukać z full hd zeby u niego przestawić??

    Dzięki
     
Wczytywanie...

Poleć forum