1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak obrazu na kablu HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Nordh, Grudzień 22, 2010.

  1. Nordh

    Nordh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkim
    Mam nadzieję że mi pomożecie, ponieważ mam dziwny problem. Otóż tydzień temu dokonałem zakupu Xboxa 360 Slim, 3 dni później kabel HDMI. Problem polega na tym, że gdy podłączam xboxa do telewizora kablem HDMI, to po prostu nie ma obrazu. Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane. Dodam, że kabel i xbox są w 100% sprawne. Telewizor obsługuje standard HDReady. Pomocy !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dmoroz89

    dmoroz89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    moze wyda wam sie to smieszne, badz zalosne albo bedziecie sadzic ze to po prostu nabijanie postow, ale dzisiaj mialem to samo... wlaczam x'a a tu nic zero obrqazu, dzwiek na glosnikach byl ( zewnetrznych nie tych z tv ), oczywiscie zdygalem sie.... pare razy wlaczalem i dalej to samo... lecz pomyslalem , wlacze i wylacze tv lecz dalej bylo to samo... no i takpomyslalem sobie ze przelacze z hdmi na zwykla kablowe (1,2,polsat alb cos) i z powrotem na hdmi i ku mojemu zdzwieniu obraz wrocil :eek: pokombinuj w taki sposob, moze i Tobie pomoze ^^
     
  4. Nordh

    Nordh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety, ale nie pomogło ;< Ktoś ma jakieś sugestie ?
     
  5. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    raczej wina kabla, sprawdz jak mozliwosc na innym. Moze kabelek ktory kupiles jest z nizszej polki >10zł i ma problem z filtrami i telewizorem. Wczesniej działał na kablu obraz i dzwiek?

    P.S> Moze wina lezy tez w ustawieniach telewiozora, ze nie widzi polaczenia hdmi>>xbox
     
  6. michas19

    michas19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miałem podobny problem, to docinsołem kabel do innego portu HDMI
     
  7. Nordh

    Nordh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabel kosztował 50zł. Sprawdziłem, działa u kolegi. Problem w tym że brak sygnału występuję już od pierwszego podłączenia, dźwięk jest, a obrazu brak. Może to po prostu wina telewizora, brak mu jakiejś funkcji czy czegoś ?
     
  8. kwozniak7

    kwozniak7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mialem taki problem że po 2 miesiącach grania nagle obraz przez HDMI zniknął. Okazalo się ze zepsuło się wejście HDMI w konsoli i musiałem odesłac xboxa na gwarancji do naprawy :)
     
  9. Nordh

    Nordh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm, zaniosę dzisiaj mojego xboxa do kolegi, sprawdzę czy będzie działać. Mam też kabel hdmi-dvi, podłączę komputer i zobaczę czy z telewizorem wszystko ok...
     
  10. kwozniak7

    kwozniak7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tą przejściówką DVI-HDMI jest mały cyrk :D Sam podłączałem konsolę taką przejściówką do monitora i jak dzwoniłem w sprawie gwarancji do centrum xboxa to powiedzieli mi, że xbox nie ma wsparcia dla tej przejściówki więc niekoniecznie będzie to działać więc najlepiej sprawdz na innym TV. Chociaż ja gram juz pół roku na przejściówce i pomijając jedną awarię (niezwiązaną z przejściówką) wszystko działa :)
     
  11. Krzychu4545

    Krzychu4545 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A może wybierz inny kanał w tv. Jeśli masz np. 3 wejścia do tv hdmi to na każde masz inny kanał i może wybierasz zły :p
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Też maiłem ten problem na TV HD Ready :)
    Kabel jak i konsole masz na 100% sprawne, problem tkwi w ustawieniach obrazu, na pewno masz ustawione na 1080p a twój TV nie obsługuje FullHD (1080p).
    Musisz podłączyć konsolę do TV FullHD i przestawić na 720p lub jak znasz dashboard przestaw na ślepo :)
     
  13. Krzychu4545

    Krzychu4545 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po pierwszym włożeniu kabla HDMI raczej nie będzie miał ustawień na 1080p tylko automatycznie lub 480p
     
  14. CaZa

    CaZa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zawsze też może przestawić przez zwykły komponent, który na bank był w zestawie. Bo skoro oba niby są sprawne to tylko wina ustawień

    Edit:

    novy66: o_O nie wiedziałem, u mnie od początku działało na HDMI git, to nawet o tym nie pomyślałem :p
     
  15. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    myk z componentem nie działa :) ustawienia HDMI i Componentu są oddzielne :)
     
  16. Nordh

    Nordh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pożyczyłem od kolegi Componenta, ponieważ na moim nie było AV HD. Mam ustawione na 1080i, wszystko jest OK. Jutro zaniosę konsolę do kolegi który ma TV FullHD, zobaczę czy jest ustawione domyślnie na 1080p. Dam znać co z tego wyjdzie :)
    Aha, i jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakaś różnica w obrazie pomiędzy HDMI, a Componentem ? Oczywiście zakładając, że oba są podłączone w 1080i ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum