1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak obrazu:(Pilne

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez rechot6, Grudzień 18, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. rechot6

    rechot6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Tak jak w temacie nie mam obrazu ale dźwięk jest(na starym telewizorze na tym przejściem z zestawu)a gdy podłącze go do lcd z hd bez tego przejścia działa normalnie.A i gdy w tym starym telewizorze zamienię żółty kabel z zielonym to jest obraz ale czarno-biały.

    Dziękuje i proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jakim kablem podlaczasz do TV "starego"??
    Czy to nie jest czasem kabel component?? (6x chinch) bo nie przypominam sobie zeby w composite byl kabel zielony.
    A wiec do TV podlacz kabel BIAŁY (video) ZÓŁTY (audio L) i CZERWONY (audio R).

    EDIT
    Kabel przelacz w tryb SD
     
  4. rechot6

    rechot6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak podłączam orginalnym 6x chin chia z zestawu.
    A obrazu jak nie było tak nie ma.
    To znaczy na TV(jest na TV ustawione)
     
  5. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ty masz cos takiego:

    XBOX Component


    Taki kabel ma 6 koncowek

    Czerwona
    Zielona
    Niebieska

    i

    Czerwona
    Zolta
    Biala

    Ty musisz podlaczyc tym drogim zestawem czerwona, zolta i biala. Dodatkowo musisz miec przelaczony kabel nie na HDTV tylko na SD (taki przelacznik z boku wtyczki ktora wkladasz do Xboxa) i musi dzialac
     
  6. rechot6

    rechot6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie tak mam zrobione ale nie działa
     
  7. ciacin9

    ciacin9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojnicz
  8. Abram_2006

    Abram_2006 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    POLSKA
    moze tv ma uszkodzone wejscie
     
  9. rechot6

    rechot6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i tak mam zrobione i tak podłączam kable a obrazu nie ma jest tylko dźwięk.Ale pod telewizorem LCD HD działa normalnie.Ale podłączam 5 kabli i żółtego nie
     
  10. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    A obraz jest szary czy czarny? Jak szary to konsola jest prawdopodobnie przelaczona w tryb 60Hz a twoj tv go nie obsluguje.

    Jak czarny to najlepiej idz do kogos i podlacz pod inny tv bo moze kabel walniety.
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moze masz ustawione pal 60 a tv tego nie obsługuje
     
  12. rechot6

    rechot6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no 50 i 60 jest tak samo ale to nie jest za żółtym kablu tak jak powinno być tylko na zielonym
     
  13. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
  14. rechot6

    rechot6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na zielonym kablu jest szary obraz na 50\60 a na żółtym nie ma go wogóle
     
  15. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Albo uszkodzony jest kabel albo moze cos z tym przelacznikiem tv/hdtv jest nie tak wydaje mi sie, ze jak jest ustawiony na tv to niepowinno byc sygnalu w zielonym ale moge sie mylic a nie mam jak sprawdzic

    Jak podlanczasz do lcd to musisz go przelaczyc aby miec obraz?
    Podlacz jeszcze sie pod eurozlacze LCD tak jak podpinales do starego tv i zobacz jak tam bedzie.
     
  16. rechot6

    rechot6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1.Tak muszę go przełączyć z TV na HDTV
    2.Jak podłączam pod euro to jest to samo w zielonym szary obraz a w żółtym wg. go nie ma a jest przełączone na TV.

    A i jak się resetuje całkowicie ustawienia konsoli bo gdzieś czytałem na forum,że trzeba resetować ustawienia jak jest podłączany pod stary TV
     
  17. justMaku

    justMaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Odpalasz konsolę z pada (przytrzymujesz znaczek x-boxa), trzymasz klawisz Y, i jak usłyszysz blipnięcie (to z animacji początkowej) mas***esz RT. Konsola się powinna zresetować.
     
  18. FireBall

    FireBall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak juz to
    zolty - wideo
    bialy - Audio L
    czerwony -Audio R

    specjalisto :p
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum