1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak obrazu przez hdmi na niektórych TV LCD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawidek0089, Marzec 23, 2011.

  1. dawidek0089

    dawidek0089 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czytałem na forum o tym brak obrazu ale nic mi nie pomogło.
    Mam problem taki: posiadam XBOX 360 slim 250GB podłączony miałem pod tv LG (32lg4000 HDredy ) i było wszystko OK do momentu odłączenia przy wyłączonej konsoli i TV. Po ponownym podłączeniu nie mam obrazu poprzez kabel Hdmi. Sprawdzałem na trzech przewodach HDMI i kolejnych dwóch tv LG 42’’full HD i 32’’ HDredy i nadal obrazu brak po podłączeniu przez kabel 3xczincz obraz jest na każdym LCD. Podłączyłem u znajomego pod tv lcd Samsung 32’’ obraz jest na moich kablach a na sąsiada LG 21" i Panasonicu32" też obrazu nie ma. Zgłupiałem do reszty i poszedłem do znajomego który posiada LG LCD 42’’ LED i obraz jest. Konsola jest oryginalna nie przerabiana. Próbowałem przestawiać ustawienie HDTV resetować konsole poprzez Y+ prawy spust, uaktualnić oprogramowanie konsoli resetować TV i nadal nic. Proszę o pomoc i myślę ze rozpisałem się obszernie na mój problem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ciężki problem. nie jest to wina kabla, bo u kolegi działało. nie jest to wina uszkodzonego portu hdmi w konsoli, bo u kolegi działało. może coś się stało z portem w TV? chociaż, żeby 3 padły naraz... jakieś inne sprzęty podłączone Twoim kablem HDMI do Twojego TV działają?
     
  4. dawidek0089

    dawidek0089 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak inne sprzęty (dekoder, DVD, laptop) podłączałem ta tych trzech tv i trzech przewodach i działają a konsola nie
     
  5. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    to możebyć kabel :)

    przykład
    - Pierwszy kabel - podłączony xbox u mnie na Samsung - nie działa, nieznajduje sygnału, ..... podlaczony do tuneru z Telewizji N na tv SONY, dziala ale wyświetla błąd HDCP
    - drugi kabel - podłączony xbox u mnie na samsung - działa, znajduje sygnał ok lux ... podlaczony do tuneru z Telewizji N na tv Sony, działa ok lux.

    więc to możebyć wina kabla.
     
  6. dawidek0089

    dawidek0089 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napisałem ze trzy kable sprawdzałem kable są 100% sprawne wina siedzi w konsoli. tylko co jest tym problemem ??
     
  7. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    Ślij na gwarancję do MS. :)
     
  8. dawidek0089

    dawidek0089 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podejrzenie mam takie ze mogła się upalić Masa na obudowie złącza HDMI bo z tego co pamiętam u kolesia przy podłączaniu wtyczki hdmi do gniazda xboxa przy podłączonym tv przeskakuje iskra (z przewodu do metalowej części gniazda hdmi) u mnie tego nie ma. Wydaje sie ze niektóre lcd nie potrzebują sygnału podawanego poprzez drogie urządzenie typu (o idzie obraz trzeba go odebrać) :) A na każdym z lcd wykrywa ze urządzenie jest podłączone ale wyskakuje komunikat BRAK SYGNAŁU lub Brak URZĄDZENIA.
     
  9. dawidek0089

    dawidek0089 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Obawiam sie właśnie ze jak wyśle do serwisu oni podłączą pod lcd i akurat pod ich modelem będzie działać odeślą mi go z powrotem i dalej będzie to samo
     
  10. dawidek0089

    dawidek0089 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox wysłany do Frankfurtu ciekawe co będzie ? Wymienia na nowa, naprawia albo odeślą z powrotem bo stwierdzą ze to moja wina ;/
     
  11. dawidek0089

    dawidek0089 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzisiaj Xbox Został wysłany do polski ciekawe kiedy będzie w domku ?? i czy został naprawiony :D
     
  12. bleki25

    bleki25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam i co z tym xboxem bo mam taki sam problem i jestm ciekawy co bylo
     
  13. siwyrb

    siwyrb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam ten sam problem. raptem po uruchomieniu konsoli jes dzwiek ale na tv LG wyswietla mi sie brak sygnalu. Co robic? kupilem nowy kabel ale problem jest ten sam
     
  14. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jaki masz TV FullHD czy HD Ready ? więcej info podaj
     
  15. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zmien w telewizoze typ zlacza bo moze masz ustawiony na zwykle wejscie euro
     
  16. Plecovsky

    Plecovsky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Przepraszam, że odkopuję trochę stary temat, ale nie chcę zakładać niepotrzebnie nowego. Czy wiadomo już co z konsolą jest nie tak? Bo również mam taki sam problem. Mam Jaspera z 2009r. Zawsze był podpięty kablem hdmi - dvi do monitora philips 150p (konkretniej mam zrobiony z tego monitora rzutnik multimedialny - Google "overhead projector lcd") Części są sprawne w 100 %. Komputer podłączony do niego tym samym kablem działa bez zarzutów. Konsola jednak wyświetla wszystko na zielono. Podłączałem ją również do TV Sony Bravia 40 full HD KDL40S4000K i zawsze działał bez problemu. Od kiedy problem z zielonym obrazem zaczął się pojawiać, na telewizorze nie ma obrazu ani dźwięku (ledy w konsoli świecą poprawnie na zielono, pad jest wykrywany). Poszedłem z konsolą do serwisu. Pierwszą diagnozą był nadchodzący w najbliższym czasie RROD, lecz okazało się, że "KONSOLA JEST SPRAWNA" ! Serwisant poruszał kablem we wszystkich możliwych kierunkach i zupełnie nic się nie działo. Nie wierząc własnym oczom poleciałem sprawdzić ją w domu, lecz nadal objawy te same. U Kumpla w domu na monitorze lcd działa również poprawnie. Na koniec dodam jeszcze, że konsolka nigdy nie miała freeza czy też artefaktów, a podłączona do mojej Bravii kablem AV lub Component działa bez problemu na wszystkich rozdzielczościach. Nadmienię też, ze porty nie są uszkodzone, bo mam dekoder N-ki i Amplituner które działają świetnie, kable też mam sprawne. Bardzo roszę o pomoc, bo jestem w kropce. Pozdr.
     
  17. Pajes Pl

    Pajes Pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Brak obrazu

    Witam, tez mam ten problem, gralem przez 2 lata na jednym tv i na jednym kablu hdmi.
    Pozniej konsola byla podlaczana pod inny tv i przec component, a teraz mam czarny obraz a komponent jest czarno-bialy obraz, tylko przez czincze umieszczone w eurozlacze, ale grafika jest beznadziejna....xbox slim. Juz nie wim co mam robic
     
Wczytywanie...

Poleć forum