1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak obrazu z konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mar3k, Luty 1, 2010.

  1. mar3k

    mar3k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, otóż 2 godziny temu jeszcze grałem sobie w Bioshocka.
    Nagle w obrazie zfajczyły się kolory - dużo jasnego fioletu + z początku przez około 20s parę razy poziome przerywane linie, gra działała normalnie, tylko obraz taki.

    Wyłączyłem konsolę, włączyłem - w menu to samo, wył i wł 2gi raz, już obrazu od tego momentu nie ma.

    Sprawdziłem na 3 portach HDMI, na dwóch kablach (które wszystkie są dobre bo sprawdziłem je na innym urządzeniu w różnych kombinacjach), więc sprawdzam dalej - na firmowym kablu komponentowym - nie działa zarówno w normalnej konf (TV - 3chinche) ani HDTV - 6chinche.

    Dodam, że sama konsola zachowuje się normalnie, wkładam płytkę - kręci, normalnie reaguje na naciskanie przycisków, nie świecą się również żadne "diody śmierci", normalnie też reaguje na pad. Konsola ma 2 lata i 2 miesiące, bez gwarancji.

    Pytanie - co jest (albo nie jest) grane??
    Oczekuję mądrych odpowiedzi (nie w stylu do serwisu albo wyrzuć itp.) Dodam tutaj, że mam pewne umiejętności w operowaniu lutownicą i doświadczenie w elektronice, jednakże z Xbox360 nigdy nie miałem do czynienia.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Blad analaogiczny do e74 czyli uszkodzenie GPU lub ukladu ANA/HANA jednak brak obrazu to przewaznie ANA/HANA. jesli masz gwarancje to slij na gwarancje. jak nie to znajdz dobry serwis bo tu lutownica nie wystarczy. Przydalby sie chociaz hotair.
     
  4. mar3k

    mar3k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a co myślisz o metodzie "grzania CPU/GPU"? - jest to chyba najczęstsze rozwiązanie tego problemu z tych co znalazłem, np na elektrodzie czy choćby na filmikach w YT
     
  5. Folga360

    Folga360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    Jeśli masz gwarancje oddaj na nią XBoxa :) nie warto się samemu bawić
     
  6. Haski

    Haski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    zaznaczył wyraźnie że "bez gwarancji" :) to może być to co koledzy do góry zaproponowali lub zimne luty pod GPU puściły (o ile to nie to samo)..... u mnie było podobnie i na Boga nie podgrzewaj GPU ani CPU :D
     
  7. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czy wy czytac nie potraficie... Ja bym oddal do serwisu na naprawe lub zeby sprawdzili co jej sie stalo bo na forum to kazdy co innego ci powie az w koncu konsole spieprzysz probojac ja samemu naprawic
     
  8. maniek9393

    maniek9393 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z konsola. Mam podłączoną do monitora kablem vga i nie ma obrazu natomiast jest dźwięk . Spróbowałem podłączyć kablem composite i obraz jest. Więc postanowiłem kupić drugi kabel bo myślałem ze to właśnie wina kabla. Wczoraj kabel przyszedł ale jest to samo i nie wiem co może być przyczyną wiem że mógłbym grac na telewizorze ale mam go w drugim pokoju i dlatego wole na monitorze. Proszę o szybką odpowiedź.
     
  9. kubek213

    kubek213 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najlepiej moim zdaniem po prostu idź do serwisu i niech lepiej do niego zajrzą
     
Wczytywanie...

Poleć forum