1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak obrazu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kristofffer, Październik 17, 2015.

  1. kristofffer

    kristofffer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam.
    Mam takie pytanie a raczej problem.
    Znajomy przynosił do mnie konsole xbox 360 w wersji Elite z plyta Jasper.
    Podlaczalismy ja zawsze przez HDMI i bylo ok do czasu az podlaczyl ja pod inny tv u siebie w domu.
    Pozniej juz u mnie byl problem - brak obrazu lub po kilku restartach i przytrzymywaniu przycisku "y" na padzie pojawial sie obraz ale bardzo znieksztalcony.
    HDMI w tv sprawne - dekoder i laptop po podlaczeniu wyswietla obraz bez problemu.
    Zmiana kabla HDMI i wejscia HDMI w tv nie pomaga.
    Konsola na innych TV LCD dziala.
    Moj tv to panasonic viera - plazma.
    Ogolnie to szukalem po google'u i glownie tematy na zagranicznych forach - czesto spotykany problem, ale nie mam na to rozwiazania.
    Jakie prawdopodobienstwo jest ze po kupnie konsoli xbox 360 slim e bede mial ten sam problem? Nie probowalismy podlaczac konsoli przez inne wyjscie niz HDMI bo nie mielismy kabli. W slim e nawet nie bede mial innej opcji niz HDMI. W sumie inna plyta i w ogole inny sprzet wiec chyba bedzie dzialac?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak obraz znieksztakcony to ustawia się rozdzielczość w opcjach. Jeśli matryca nie jest full HD, to nie nie wyświetli obrazu gdy konsola była podlaczana pod full HD. Stare panasonic miały problem z konsola

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  4. kristofffer

    kristofffer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to jest plazma i niby ma HDReay ale z lapka bez problemu przyjmuje obraz w FullHD więc dziwię się, że z tej konsoli ma problem tym bardziej, że wcześniej działało. Co do ustawień rozdzielczości na konsoli to pamiętam że przełączaliśmy na 720p i też był problem.

    Nowa konsola w wersji SLIM E nie ma tego problemu - działa.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podłącz ja do działającego tv i zmień w opcjach konsoli obrazu. Auto wykrywanie wyłącz

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum