1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

BRAK OKŁADEK - XBOX nie pobiera

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez otik, Styczeń 17, 2016.

  1. otik

    otik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak w temacie - xbox jasper nie pobiera okładek
    Połączenie z internetem jest bo ip po lewej stronie u dołu się wyświetla
    Chodzi o rgh
    POMOCY
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    ścieżki ustawione poprawnie ? zrób skanowanie ręczne , ustaw głębokość skanu na 10
     
  4. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    FSD już nie jest wspierane musisz użyć aurorę 0.5b (ostatnia jak się nie mylę).
    I co najważniejsze musisz mieć najnowszego dashlaunch'era - jeżeli nie będziesz go miał to nawet jak wszystko poustawiasz na cacy to nie będzie działać.
     
  5. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    bzdura mam fsd i wszystko pieknie pobiera ,dashlaunchem kolejna bzdura nie wprowadzaj w bład jak nie uzywasz rgh, a tylko sie domyslasz bo gdzies tak napisali
     
    -=SETH=- lubi to.
  6. Macian

    Macian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jędrzejów
    Wyłącz fakelive w dashlaunchu.
     
  7. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Jak nie używam jak używam RGH. Więc najpierw zapytaj nim rzucasz słowa na wiatr. FSD nie jest i nie będzie już wspierane. Ludzie z FSD przeszli na aurorę.

    Jak taki bystry jesteś to dlaczego ostatnią wersją FSD jest wersja F3 Rev 775 z 2013r. przecież jest wspierany..?
    Dlaczego kiedyś był (jest) wysyp tematów, że okładki nie ściągają się na FSD 3.. ? Dlaczego ludzie z realMod sami twierdzą by przejść na Aurorę..

    FSD nie wspierał xhttp który został dodany po dashu 14699.. Aurora wspiera xhttp (którego też trzeba aktywować w Dashlaunch'erze). Jeżeli masz nxe 17349 bądź powyżej to nie ma opcji by działał ci FSD 3 - ściąganie coverów oraz title updatów.

    EDIT:
    Spróbuj jeszcze w dashlaunch.ini dać livestrong=false.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 17, 2016
  8. Macian

    Macian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jędrzejów

    Livestrong nie zmieniaj bo bana wyłapiesz z automatu, niech wyłącz wyłączy i będzie działało. U mnie się nie ściągały, ale musiałem wyłączyć FL bo gta 5 mi nie chciało działać, po zmianie od razu okładki się pobrały.
     
  9. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Jakiego bana jak nie masz dostępu do xbl..
     
  10. Macian

    Macian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jędrzejów
    No właśnie Livestrong służy do tego, aby blokować połączenie do live.
     
  11. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Jeżeli masz profil offline i nigdy nie dołączyłeś do XBL to tak i tak nigdy przecież Cie nie połączy. Bo jeżeli by tak było to przy LT+ dawno miałbym bana.. a moja konsola nigdy nie miała styczności z xbl nigdy nie ujrzałem komunikatu łącze z xbl itp itd.
     
  12. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    nie pogrążaj sie już w swoich bzdurach ,mam fsd i wszystko mi pobiera nie wiem co piszą ludzie z realMod ,poczytaj też inne fora że fsd nadal działa z mojej strony koniec dyskusji i nie rzucam słów na wiat, twój poprzedni post jedna wielka bzdura
     
  13. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Vice versa też nie mam zamiaru z tobą dyskutować.
    Jak miałem problem w 2014-2015 z FSD3 rev755 - że nie ściągało coverów i title update (idealnie chodziło, odstawiłem konsolę na dłuższy czas wróciłem do niej i nie chodziło.. - nie ściągało tu/coverów). To nikt nic nie wiedział.. było tylko odesłanie do realMod i tam rozwiązałem problem. I od tego czasu używam Aurory. Napisałem to, co Ja dostałem w odpowiedzi. I mi wszystko chodzi.

    Tak ogólnie gdzie Ty widzisz związek scan deptha w fsd 3 z coverami? Jak to służy przecież tylko i wyłącznie jako dokładność przeszukiwania contentu na dysku (gry/app/tu/dlc itd).. Może mi jeszcze powiesz, że to ma związek z coverami? hehe. (w moim przypadku gry odnajdywało ale coverów brak.. i sobie mogłem sd ustawiać na ile mi się podobało..)



    Dyskusji z tobą nawet nie rozpocząłem, bo na nią trzeba mieć jakiś poziom inteligencji - komunikacji międzyludzkiej, a nie od razu "bzdury", "nie masz" itp :).
    Ja tam nie wnikam w to "co masz", czego nie.. zbytnio mnie to nie interesuje. Jak dla mnie to możesz sobie mieć nawet tego okrojonego slimka z dual nandem lotto mi to :).
    Działa Ci FSD to się ciesz.
    Pozdrawiam ;)

    PS. Jak jesteś taki fajny to czemu koledze po prostu nie pokażesz jak masz ustawiony pliczek .ini ;). Może ma coś źle ustawione i dlatego mu nie chodzi.
     
  14. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    Dobrze ze twój poziom inteligencji jest na poziomie ,staram sie pomóc jak umie , jak piszesz wyżej to Ty miałeś problem z FSD a nie wszyscy ,wiec nie pisz bzdur ze Fsd nie jes wspierane ,ja uzywam i nie narzekam bez odbioru
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Do autora tematu:
    FSD pobiera normalnie okładki. Jedynie trzeba ustawić w dashlaunch opcje:
    Livestrong = false
    Jest to w 100% działający sposób.

    Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    fsd działa i pobiera potwierdzam, profil offline nie oznacza że konsola nie łączy się z xbl.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  17. otik

    otik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    FSD pobiera normalnie okładki. Jedynie trzeba ustawić w dashlaunch opcje:
    Livestrong = false
    Jest to w 100% działający sposób.

    Jak to ustawić i zrobić - jestem świerzak :)
    Pozdrawiam i apeluje o zgodę na forum. Bez kłótni Panowie.
    Miłego dnia.
     
  18. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Jak pomóc ? Powiedzenie komuś by ustawił głębsze scan depth to nie pomoc w rozwiązaniu problemu - brak coverów.. Tym możesz sobie rozwiązać tylko i wyłącznie braki w odnajdywaniu contentu z dysku na FSD.. Więc może lepiej poczytaj trochę więcej bzdur i doszkol się. Chyba, że jesteś chodzącą encyklopedią i swoją wiedzę o rgh zdobyłeś z nieba nie czytając żadnych for, poradników itp itd.



    Dla jasności..
    "liveblock true will block access to Xbox live.
    livestrong false will allow you to get updates from FSD.
    noupdater true will block Xbox live updates."


    @-=DEXTER=-@-=DEXTER=- pobieranie TU też działa?

    @otik@otik gdzieś na dysku musisz mieć plik launch.ini (czyli plik od Dashlaunch'era) i tam dopisujesz
    livestrong = false

    Powinien być na Hdd1 ale nie dam ręki sobie obciąć.
     
  19. bumbum45

    bumbum45 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2016
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oczywiscie ze okładki pobiera FSD. Przed chwilą musiałem wgrać nowy FSD bo mi się posypało wszystko i po wskazaniu sciezki, okładki są jak zawsze.
     
  20. otik

    otik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    livestrong musiałem wyłączyć -
    Działa
    Dziękuje i pozdrawiam
     
  21. emerytek

    emerytek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    już pisałem w innym temacie ale nikt nie odpowiada. Po wymianie obudowy dysku zewnętrznego zniknęły wszystkie okładki. Okazało się że wywaliła się ścieżka. mimo że wpisałem ponownie poprawną ścieżkę pojawiają się teraz tylko okładki do nowych gier. Okładki z gier zapisanych na dysku wewnętrznym są na swoim miejscu .Kilka starych okładek zostało ale po refresh też zniknęły.FSD skanuje ale nie pobiera bo okładki nadal są w pamięci tylko ich nie widać. Miałem kiedyś podobny problem po wymianie dysku . trzeba było usunąć folder z zapisanymi okładkami ale dopadła minie skleroza i niestety nie pamiętam który .Może ktoś z forumowiczów wie o który folder chodzi .
     
Wczytywanie...

Poleć forum