1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak orginalnego klucza (zgubiony) po flashu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TranceEX, Październik 10, 2010.

  1. TranceEX

    TranceEX Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polkowice
    Witam,parę lat temu wysłałem konsolę do flashowania iXtreme 1.2. Po wykonaniu usługi koleś wysłał mi na maila kopię oryginalnego Flasha z mojego napędu, po to bym w przyszłości mógł przerobić na nowszy. Problem polega na tym, że zgubiłem ten że klucz. Więc mam pytanie. Czy da się przywrócić oryginalnego flasha w napędzie? Bo zamierzam wgrać ixtreme LT . Napęd : Samsung TS H943
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak chcesz wgrać LT to nie musisz przywracać oryginalnego flasha
    tylko wgraj LT od razu ,klucz napędu cały czas w nim siedzi
    wystarczy zgrać tego flasha co masz w napędzie ,odczytać klucz
    wkleic do LT i spowrotem wgrać do napędu
     
  4. Gizmoski

    Gizmoski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobny problem.
    Zgubilem stary klucz od napedu,nie gralem na xbl.
    A chcem odprzerobic xboxa zebym nie zostal zbanowany.
    Czy jest jaka kolwiek opcja zebym mogl ozyskac stary klucz ??
    Jak moge odprzerobic naped??
     
  5. szela_512

    szela_512 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Choszczno
    a dlaczego ważasz , że zostaniesz zbanowany?Chyba , że się podłonczysz do neta , a jak narazie jak grasz offine to nie dostaniesz bana.;]
     
  6. szela_512

    szela_512 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Choszczno
    A czemu uważasz , że zostaniesz zbanowany?Chyba , że podłonczysz się do neta , a jak grasz offine , to na chwile obecną nie mogą ci zablokować konsolki.;]
     
  7. Gizmoski

    Gizmoski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz właśnie chciał bym po necie pograć i wole mięć od przerobioną konsolke.
    Bo nigdy nic nie wiadome z M$ :(
     
  8. Gizmoski

    Gizmoski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może jednak ktoś z was wie coś konkretnego na ten temat??:rolleyes:
     
  9. Reji

    Reji Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn
    o ile dobrze cie zrozumiałem to masz podobną sytuacje jak ja zgubiłeś dvd key a masz przerobioną konsole i chcesz podmienić napęd na nie przerobiony.(według mnie jest to bezpieczniejsza metoda niż wgranie oryginalnego firmware ale takie jest moje zdanie) Konsola widzi napęd możesz grac itp ??jeśli jest tak to ten klucz ciągle jest w napędzie wystarczy go ponownie wyciągnąć (gdyby przepadł lub był by zmieniony iks by go nie widział) I takie pytanie ode mnie ma ktoś link do tutoriala jak wyciągnąć dvd key i wgrać go do nowego napędu??
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tutoriale są na forum ,wszysto zależy od tego jaki masz napęd w swoim xboxie
    są różne napędy i różne metody
     
  11. Gizmoski

    Gizmoski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Naped mam Liteon ale jak sprawdzic wiec o tym modelu nie wiem:(
    Mogl by ktos podpowiedziec co jak mam zrobic/sprwadzic czy moge odprzerobic neped??
     
Wczytywanie...

Poleć forum