1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak oryginalnego NAND'a.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kozak0211, Marzec 29, 2014.

  1. kozak0211

    kozak0211 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    2
    Witam, mam pewien problem. Pół roku temu kupiłem przerobioną konsolkę z RGH, wszystko pięknie, cacy, ale dziś postanowiłem usunąć przeróbkę. Okazało się, że potrzebuję kopię oryginalnego nanda, którego niestety nie posiadam... Pytanie: czy da się jakoś przerobić obecnego mojego NAND'a którego mam zflashowanego w konsoli tak, by wyglądało, że mam oryginalnego? Jeżeli tak, to jak to zrobić? Dodam, że zależy mi na grze na live.

    Drugie pytanko: jeżeli udałoby mi się usunąć przeróbkę, to czy jeżeli posiadając LT+ będę mógł grać na live bez posiadania oryginalnych gier?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jaka konsola ile mb nand, ogólnie da się zrobić ale jest małe "ale" co do lt to jeśli masz kopie swojej oryginalnej gry nagraną 1:1 to możesz grać na lt po live.
     
  4. kozak0211

    kozak0211 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    2
    No tak, zapomniałem o najważniejszych informacjach :) Oczywiście jest to Xbox 360 Elite. NAND 16MB. Wspomniałeś, że da się zrobić - jest jakiś tutorial, lub coś, co mi pomoże tego dokonać?:)
    Co do LT, to kumam sprawę. Jeszcze pytanko, czy trzeba mieć LT 3.0, czy na wcześniejszej wersji też będzie śmigać?
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tutek jest ( niekoniecznie na tym forum ) ale czy masz programator ? w razie jak by nie wyszło coś innego ratunku na wgranie nandu nie będzie, lt najlepiej mieć w najnowszej wersji.
     
  6. kozak0211

    kozak0211 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    2
    Nie posiadam programatora. Nie można tego wykonać przez LPT? " w razie jak by nie wyszło coś innego ratunku na wgranie nandu nie będzie" trochę nie zrozumiałem. Chodzi o to, że jeżeli spapram sprawę z tym "przywracaniem" oryginalnego NAND'u, to nie będę mógł sflashować z powrotem przykładowo tego, co posiadam teraz?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nand zrobisz w jrunner tak jak zawsze, tylko nie zaznaczasz RGH tylko Retail. Możesz go potem wgrać z poziomu xell. Pamiętaj, że trzeba by było też odlutowac chip

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  8. kozak0211

    kozak0211 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    2
    Rozumiem, że utworzone już pliki nand'a przez jrunner'a wgrywam z poziomu xella za pomocą pendrive'a, tak ?:)
     
  9. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie posiadając oryginalnego nandu musisz mieć smc z dawcy bo w jr przy robieniu retail jak dexter napisał wyskoczy hacked smc found i nie zrobi czystego obrazu retail. Możesz też zrobić w inny sposób ( Create an image without nanddump.bin ) czyli zbudować nand z plików które JR robi po "wypakowaniu" obrazu z rgh ( extract ) ale i tak musisz mieć czyste smc z dawcy.
     
  10. kozak0211

    kozak0211 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    2
    Skąd mogę wziąć te SMC? Sorry, byćmoże zadaję głupie pytania, ale nie siedzę w tym długo, uczę się :)
     
  11. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Smc pod daną płytę główną to po pierwsze, i ogólnie google forum TX ew LS itp fora związane z x360.

    edit
    pamiętaj też że ldv jest istotne.
     
  12. kozak0211

    kozak0211 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    2
    Rozumiem, przysiedzę trochę nad tym, poszperam na forach które mi zaproponowałeś, dzięki wielkie za wskazówki :)
     
  13. kozak0211

    kozak0211 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    2
    Niestety trochę posiedziałem na tamtym forum i stwierdzam, że nie znalazłem nic co mogłoby mi bardziej rozjaśnić sprawę nt. tego całego SMC od dawcy. Skąd mam go wziąć? Nie wiem gdzie tego szukać...

    EDIT:

    Rozgryzłem temat :) przynajmniej tak myślę...

    Wypakowałem swojego nanddumpa.bin programem jrunner i ukazały się moim oczom 4 pliki KV.bin, oraz trzy związane z SMC (SMC_en.bin ; SMC_dec.bin ; smc_config.bin), tylko teraz mam pytanie, wszystkie trzy pliki z mojego nanddumpa mam usunąć i wstawić w ich miejsce trzy te same pliki, tyle, że z oryginalnego nanddumpa.bin mojego kolegi? Czy jakiś jeden określony plik mam podmienić? Nie chcę zrobić czegoś źle...
    Druga sprawa, dość dziwna: gdy wczytałem nanddumpa.bin z mojej konsoli jrunner od razu wykrył jaką mam płytę główną, oraz które RGH posiadam. Mimo, że ja mam jaspera 16mb nandu z RGH, on wykrył, że mam falcona z RGH... czy to oznacza, że coś jest nie tak? Sprawdzałem z tyłu konsoli na jakim natężeniu prądu chodzi konsola - 12,1A, gniazdo od zasilania też ma charakterystyczne dla jasperów, oraz zasilacz pobiera moc rzędu 150W - wszystkie te cechy są charakterystyczne dla jasperów, więc raczej chyba nie ma mowy, żebym miał płytę główną falcona, tak? :) Upewniam się, ponieważ jak wczytałem nanddumpa.bin kolegi, to wykryło prawidłowo płytę główną i się trochę zdziwiłem...
     
  14. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    618
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    ja kiedyś dawno jak miałem pierwsze rgh2 na falconie ktoś mi robił pierwsze moje zabawy z tym , przypadkiem włożyłem pendrive z oficjalną aktualizacją i sie zupdateował , rgh przestało działać odlutowałem chipa,sformatowałem dysk i podłączyłem do live (konsola miała swój oryginalny nand przy rgh nie z jakiegoś dawcy np) ... oczywiście do dzis działa u brata na lt 3.0 , choc nie polecam takiego wyjścia albo wgrywasz czysty nand który zgrałeś zanim było rgh albo sam go tworzysz lub od dawcy
     
  15. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A ja mam pytanie czy mając RGH2 można wrócić do oryginalnego NAND, ale ze starszym Dashem (np. 7371)? Oczywiście biorąc z innej konsoli te SMC czy jakoś tak?
     
  16. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    [​IMG]

    Cuda jakieś...



    Niestety nie zadziała efuse na płycie już "przepalone"
     
  17. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    618
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    #orso6 spróbuj wrzuć plik updateu oficjalnego na pena z xellem ...no cuda to jest prawie to samo jak dogrywa się avatary/kinect ta sama droga prawie

    jest tylko jedno rozwiązanie w takiej sytuacji przelutowanie cpu i posiadanie nandu z innej tej samej co jest brane cpu konsoli z niższym dashem np konsola po awarii 3 rrod bo jak wyżej kolega napisał " Niestety nie zadziała efuse na płycie już przepalone "
     
  18. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A tak z ciekawości to czy da się zrobić pod RGH2 NAND z Dashem (np. 7371, 9199...)? Może jest jakiś sposób?
     
  19. kozak0211

    kozak0211 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    2
    Zadalem kilka pytan w swoim temacie wzamian nie dostalem odpowiedzi i zacxal sie robic tutaj jakis chaotyczny drugi temat...
    A wiec? Moze mi ktos odpowiedziec na kilka pytan zadanych moj post wyzej?
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum