1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

brak połaczenia FTP XBOX360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez reprymender, Listopad 17, 2013.

  1. reprymender

    reprymender Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z połączeniem . Konsola z RGH win7 Home Prof.
    Na początek co zrobiłem:
    założyłem blokadę rodzicielską na L I V E i zakładanie konta
    w pliku launch.ini jest liveblock:true;livestrong:false

    Połączenie przez WIFI, po scanowaniu na konsoli Xbox znalazł mój router . Sprawdzenie połączenia na xbox z PC też OK. Znając IP konsoli tworzę nowe konto i wpisuję je do np. godspped-a. Klikam 2x na utworzone połączenie i mam komunikat że nie może ustanowić połączenia. W Total Commander też nie mogę ustanowić połącznia FTP oraz w FlashFXP. W routerze ustawione IP konsoli na allow tak samo godspeed.Port (domyślny) 21. próbowałem z hasłem i bez (anymous -zaptaszkowane).
    Ktoś wie co jest nie tak ?. Proszę o wskazówki

    P.S. w panel sterowania-centrum sieci i udostępniania-zobacz pełną mapę xbox jest widoczny.
    w zaporze windows godspeed jest na liście dozwolonych programów.
    antywisusa AVAST wyłączałem i też nic nie dało.

    rep.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jakie hasło i login podajesz łącząc się np. z total commandera ?
    Musisz odznaczyć anymous i dać hasło i login: "xbox".
     
  4. reprymender

    reprymender Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dawałem hasło xbox przy odznaczonym anymous i też nic. Może to problem portów ?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wejdz w fsd, i zostaw, spisz IP, i w TC daj nowe polaczenie,pouzupelniaj i powinno smigac, jeden router masz? Mi za dwoma routerami sie nie łączy.

    Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
     
  6. reprymender

    reprymender Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest tak: mam Netia spot i do niego podłączyłem D-link-a (DIR 645) do sygnału WIFI (Netiaspot też ma wifi ale słabe). Używam Xexmenu. Konfigurację sieci robiłem w NXE (nie wiem jak wygląda NXE bo konsolę ma kupioną od razu z przeróbką). Spróbuję podłączyć X-a pod połączenie Netiaspot sprawdzę i dam znać.
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Do nxe wejdziesz np. wciskając guide i dając ustawienia systemu.
    W nxe włączasz tylko wifi, następnie z fsd spisz IP.

    Czyli kompa i x'a masz pod ten router d-link podłączone?

    Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
     
  8. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    podłącz kablem Ethernet xbox-a, kompa też do routera, wejdź do dashlaunchera i sprawdź jaki port jest przypisany do ftp, sprawdź na konsoli czy ftp jest włączone, upewnij się, że login i hasło pozostało standardowe, ip po podłączeniu do routera powinno się wyświetlić na dole na dodatkowym pasku, dalej powinieneś sobie poradzić
     
  9. reprymender

    reprymender Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do #Jabar-a
    TAK kompa i x'a mam pod router d-link podłączone
    Jak wspomniałem wcześniej: w panelu sterowania-centrum sieci i udostępniania-gdy daję zobacz pełną mapę: xbox jest widoczny i do internetu ma ponoć dostęp przez ten router d-link. Tu widzę po najechaniu myszą na X-a jakie ma IP i MAC

    Do rzymcio9
    NIE mam jak spiąć kablem (inne pomieszczenia itp.) X-a i routera.
    Jeśli to co pisałeś dotyczy TYLKO połączenia kablowego to nie ma poniższych pytań w przeciwnym wypadku:
    -jak sprawdzić jaki port jest przypisany do ftp z poziomu konsoli i czy jest włączony ftp ?
    -"ip po podłączeniu do routera powinno się wyświetlić na dole na dodatkowym pasku" gdzie? w nxe;w ustawieniach sieci czy jeszcze gdzie indziej?

    EDIT: jak na X-się sprawdzam połączenie (połącz do xboxlive-czy jakoś tak) to loguje się do sieci, ale do internetu już nie
    sprawdzałem pod netiaspot tak samo do sieci OK do internetu nie

    EDIT2 połączyłem się w końcu via FTP z X-em wyłuszczam gdzie tkwił haczyk: trzeba odpalić XexManu i wtedy FTP chodzi niestety jedynie na flashFXP i TotalCommander a nie chodzi na GODspeed na którym mi zależało ze względu na możliwość pobierania okładek. W tym GODspeed nie łączy i dostaje komunikat "żądany adres jest nieprawidłowy w tym kontekście 0.0.0.0:1030" (gdzie wartość po dwukropku za każdym razem jest inna gdy odpalam apkę). Po komunikacie GODspeed wyłącza się.

    Dodatkowo Konsola wg mnie nie ma połączenia z internetem.

    Co zrobić aby w tej sytuacji pobierać okładki ?

    rep.
     
  10. reprymender

    reprymender Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. rzymcio9

    rzymcio9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce, Poland
    Sposób łączenia się z siecią chyba (powtarzam chyba) zależy od wersji freestyle dash (ale nie jestem pewny), bo u mnie mam starszą wersję i żeby się przez wi-fi połączyć muszą przejść na oryginalny dash, a u kolegi mam opcje połączenia i tam się robi z poziomu freestyle 3.
    Aby sprawdzić jakie masz hasło, login i port musisz wejść do dash launchera, aby w niego wejść musisz użyć menadżera plików, znajdziesz go na głównym dysku (tym gdzie jest freestyle czy jakikolwiek inny custom dash) w folderze d30 (chyba tak ale coś z d i 30) jeżeli go nie masz to ściągnij z neta dashlaunch, skopiuj na dysk np. przez pandrive (pamiętaj, że pamięć którą podłączysz musi być wcześniej sformatowana do fat32), jak do niego uda Ci się już wejść (normalnie wchodzi do tego folderu w ixie i znajdujesz plik z rozszerzeniem .xex) to pojawi Ci się trochę opcji, sprawdzaj tam każdy katalog, ale wszystko prawdopodobnie znajdziesz w zakładce network/połączenia, wyszukaj tam port, hasło i login, port czyli to co wpisujesz po :, reszte powinieneś ogarnąć. Teraz wytłumaczę Ci powód dla którego w momencie połączenia się do sieci nie ma dostępu do internetu. Dzieje się tak ponieważ w pliku launch.ini jest zaznaczone opcja liveblock (zresztą program dashlauncher jest właśnie do edytowania tego pliku, tam też znajdziesz tę opcję), ale nie zmieniaj tego, rgh blokuje dostęp do live co z kolei jest traktowane przez nxe jako brak neta, spowodowane jest to tym, że nikt nie życzy Ci aby konsola przeszła jakąś cichą aktualizację, żebyś dostał bana, czy cokolwiek innego od Microsoftu w prezencie za posiadanie rgh :).

    Z poziomu swojego dasha od rgh (pewnie freestyle dash), czyli to co Ci się włączy jak włączasz xboxa wchodzisz do ustawień systemowych lub ogólnych, znajdź tam opcje z ftp, włącz jeśli jest wyłączone. Teraz wejdź do nxe, najłatwiej środkowy przycisk, lecisz w prawo do mediów i klikasz to pierwsze, klikasz ok, czy cokolwiek co zamknie sesje, już jesteś w nxe. Wejdź w ustawienia, połącz się z siecią, ale nie testuj !, wciskasz środkowy i klikasz pierwsze (freestyle home, czy coś takiego), teraz jak się włączy to sprawdź czy na górze ekranu wyświetlają Ci się temperatury, jeżeli tak to dobrze, jeżeli nie, to wciśnij lewy analog, albo prawy analog albo ten po lewej od środkowego przycisku (nie pamiętam jak się nazywa :D), powinny się pojawić już temperatury, teraz jak spojrzysz na sam dół to po lewej masz adres ip (pod warunkiem, że wcześniej połączyłeś się w nxe z siecią), ten adres wpisujesz do total commander (wpisz tam bo najlepiej, później będziesz sobie odpalał inne programy jakie tam chcesz) do zakładki nazwa hosta, po wpisaniu adresu ip wpisujesz jeszcze : i dopisujesz za tym numer portu który widziałeś w dashlauncherze, sesje nazywasz jak chcesz,
    zaawansowanych opcji nie ruszaj login i hasło takie jakie było w dashlauncher, wszystkie okienka jakie są, odznaczone, reszta pól pusta. no i klikasz połącz, teraz powinieneś mieć dostęp, wczoraj u kumpla siedziałem i sprawdzałem czy działa ftp przez wifi zarówno z kompa jak i xboxa, działało więc tobie też powinno, jeżeli dalej się nie łączy to prawdopodobnie masz zablokowany port którego używa xbox ( u mnie 21) w routerze.

    Pamiętaj, że:

    1. jak zmieniasz cokolwiek w dashlauncher to musisz uruchomić ponownie xboxa, żeby zmiany zostały wczytane
    2. jak nie używasz stałego ip w xboxie, to może Ci się zmieniać przy każdym uruchomieniu, ip znajdziesz na dole po lewej (pod warunkiem, że widać też temperatury, jak je włączyć napisałem wyżej, wtedy musisz też zmienić ten adres w programie ftp na ten co Ci się wyświetla

    Merci za uwagę
     
  12. reprymender

    reprymender Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki rzymcio9 jednak w tej sytuacji (brak neta) jak pobrać okładki vide post o próbie ręcznego dodania okładek.
     
Wczytywanie...

Poleć forum