1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

brak polaczenia po kablu sieciowym - slim

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez gruniu, Grudzień 16, 2013.

  1. gruniu

    gruniu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2012
    Posty:
    152
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    przestalo mi dzialac polaczeniu po kablu - rj45
    raz moge sie polaczyc przez ftp lub www i wszystko idzie, a drugi raz znowu wystepuje brak polaczenia
    obecnie przelaczylem sie na wi-fi, ale chcialbym zeby jednak po kablu bylo polaczenie

    moze uszkodzila sie karta sieciowa, poniewaz kabel wymienilem na inny i jest to samo
    czy moge jakos sprawdzic karte?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    moze sprawdz najpierw ustawienia routera oraz sieci a nie karte sieciowa, zresetuj polaczenia, ustaw wszystko na nowo
     
  4. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Wejdź system i ustawienia sieciowe i tam poszukaj coś takiego jak Przywóć do ustawień domyślnych czy coś.
    Ram miałem tez sytuację że nic nie pomagało włącznie z Wifi, musiałem wykonać reset konsoli do ustawień fabrycznych, czyli tych co są jak się nową konsolę kupuje.
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    może konflikt ip z innym urządzeniem w domu?

    Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Jaką masz wolną pulę IP ustawioną na routerze? może masz za mało wolnych adresów do przydzielenia. Przyczyn tak naprawdę może być wiele
     
  7. gruniu

    gruniu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2012
    Posty:
    152
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    IP w sieci mam stale.
    Resetowalem ustwaienia konsoli, przy okazji wgrywania nowego RGH.
    dzisiaj sprawdze ip konsoli od wi-fi i od kabla
     
Wczytywanie...

Poleć forum