1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak połączenia XO przez Wi-Fi

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez arja, Listopad 26, 2016.

  1. arja

    arja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    98
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam problem z połączeniem xo bezprzewodowo tzn sieć i ruter wykrywa a nie chce sie połączyć z wi-fi ,przez Lan działa normalnie.
    Mam typ połączenia IPv4 a nad-umiarkowany to na połączeniu LAN tak jest napisane..
    Czy coś musze ustawiać recznie w router porty np. Mój router to pentagram P6331-6
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. kkkamilll

    kkkamilll Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łdz
    U mnie zaraz po kupnie X1 S ładnie wszystko łączyło aż pewnego dnia włączam i nie łączy mi przez wifi z niewiadomych przyczyn :/ Podłączyłem konsole kablem i wszystko śmiga aż miło. Dzisiaj pisząc ten post odłączyłem kabelek i śmiga po WiFi tylko co prawda też mam IPv4 czego nie miałem zaraz po kupnie i podłączeniu to jeszcze info NAT:umiarkowany

    Nabazgrane z miniacza G2 / TTalk 4.9.5^^
     
  4. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    4608
    Polubienia:
    2837
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    arja lubi to.
  5. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    212
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Do tych portów konsola musi mieć dostęp a nie one mają być przekierowane.
    Żeby NAT był otwarty wystarczy 3074 przekierować. Ale jak żadnego się nie przekieruje to i tak wszystko działa poprawnie.
     
  6. Popi147popi

    Popi147popi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2017
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    witam. Mialem problem z rozłaczającymi sie padami w xo na odleglosci wiekszej niz 15 cm, wiec wymienilem karte wifi. Pady wrociły, ale sieć pokazuje, że mam podłaczony kabel siecowy(nie mam), przy probie połaczenia wifi wyskakuje "wybrano połaczenie bezprzeowodowe, ale podłaczony jest kabel siecowy". Dodam, ze przy probie otwarcia, naderwałem ta taśme, czy może być to powodem, czy po prostu karta jest nie sprawna? Na starej karcie wifi działało, ale problem z padami. Przepraszam, za uzycie czyjegos posta, ale moge pisac tylko w "dla swiezakow"
     
  7. krzysiekw3

    krzysiekw3 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2016
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Również wczoraj padło mi wifi. Oglądaliśmy serial na netflix, i w pewnym momencie zaczął się ciąć, i nagle się zatrzymał. Nie było żadnego komunikatu z konsoli tylko z netflixa, że wystąpił jakiś problem i spróbuj poźniej. ale po wyjściu na stronę główną patrzę a nie ma golda. Ale na telefonie wifi jest, na laptopie również. więc restart konsoli. Nic nie pomogło. Konfiguracja sieci bezprzewodowej na nowo- nie znajduje żadnych sieci. Ani mojej ani sąsiadów. Wkurzyłęm się i podłączyłem kablem. Ale kablem mam podłączony tv i nie mam drugiego kabla. Więc dzisiaj podejście nr2. Konsola widzi sieci wifi, ale się nie łączy. Jak mi się skończy chorobowe :) to chyba wyślę na reklamację.
    A jak u Was? Naprawiło się?
     
  8. Wojtas7507

    Wojtas7507 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    warm.-mazurskie
    Mam identyczną sytuację. Po kablu łączy , po WIFI widzi sieć ale nie łączy się dając komunikat " Nie można uzyskać połączenia z siecią bezprzewodową". Wszystko sprawdzone, resetowane itp. Alternatywnie dałem HOT SPOT z telefonu z sieci komórkowej i to samo. Brak połączenia. Po kablu działa. Czyżby uszkodzona karta WIFI ale sieci widzi... Wysyłka w ramach reklamacji ?Konsola ma 2 tyg :-(
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12705
    Polubienia:
    1173
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zrób reset do ustawień fabrycznych

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     

Wczytywanie...

Poleć forum