1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak połączenia z serwerem DHCP.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Anaruk, Styczeń 6, 2017.

  1. Anaruk

    Anaruk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2017
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,
    mam mianowicie pytanie co zrobić przy problemie jakim zawarłem w nazwie tematu. Nastąpił on z dniem zmiany modemu i routera na nowy modemorouter (czy jak to nazwać inaczej). Próbowałem wszystkie i po prostu rozkładam ręce.

    Router to technicolor EPC3928.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. rafu_007

    rafu_007 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2016
    Posty:
    139
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Włącz DHCP w routerze.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  4. Anaruk

    Anaruk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2017
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam włączone DHCP właśnie. Niestety na sieciach się nie znam.
     
  5. Samurai

    Samurai Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    363
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubin
    Wpisz adres IP routera w przeglądarce, potem login i hasło (powinno być na routerze napisane) wyszukaj ustawienia DHCP, poszukaj tam czegoś takiego jak lista klientów i sprawdź czy na liście są jakieś urządzenia. Jeżeli problem występuje tylko na jednym z nich spróbuj przypisać temu urządzeniu stały adres IP.
     
  6. rafu_007

    rafu_007 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2016
    Posty:
    139
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jakie urządzenie nie otrzymuje adresu IP z DHCP?


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  7. Anaruk

    Anaruk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2017
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox One S. Szczerze to nie mam bladego pojęcia jak przypisać te IP. :/
     
  8. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1336
    Polubienia:
    445
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    W ustawieniach sieci w konsoli zmieniasz na ręczne i wpisujesz sam

    Za błędy odpowiada Android
     
  9. Samurai

    Samurai Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    363
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubin
    Ewentualnie można też to zrobić w ustawieniach routera w zakładce DHCP wystarczy jedynie sczytać z ustawień konsoli adres MAC i przypisać ten adres w DHCP do konkretnego IP na stałe.
     

Wczytywanie...

Poleć forum