1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

brak połączenia z x-box live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez arturek836, Grudzień 23, 2015.

  1. arturek836

    arturek836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    witam mam problem z połączeniem sie z xbox live chociaż wcześniej nie było żadnych z tym problemów :(
    Raport stanu błędów
    W: 0000-000B
    X: 0000-F021
    Y: 30A8-4840
    Z: 0000-0000
    ID: FFFF-FFFF
    L: 8015-190E
    Q: 8007-0435
    T: Połączenie przewodowe
    A: 192.168.0.101/255.255.255.0
    G: 192.168.0.1
    D: 192.168.0.1/0.0.0.0
    proszę o pomoc :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ginterinho

    Ginterinho Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  4. arturek836

    arturek836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    tak router tp-link model tl-wr841n dzis konfigurowany przez dostawce internetu w ramach sprawdzenia czy wszystko z nim ok
     
  5. Ginterinho

    Ginterinho Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj połączyć konsole bezpośrednio kablem z portu WAN lub połącz przez WiFi i daj znać co z tego wyszło.
     
  6. arturek836

    arturek836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dziś brat przywiózł swoją konsole Xbox i jego tak samo jak moja nie mogła się połączyć z xbox live czyli wychodzi na to ze wina jest po stronie operatora chyba :( skoro u siebie łączy się bez problemu a u mnie już nie może
     
  7. Buhaj47

    Buhaj47 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2015
    Posty:
    135
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czyżby NAT był zamknięty?
    Wysłane z Tapatalk
     
  8. arturek836

    arturek836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja mogę to przestawić czy może to tylko zrobić operator ?
     
  9. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Spróbuj w TP-Linku odblokować porty dla Xboxa, na stronie MS gdzieś są podane, poszukaj w google ;) Jeszcze coś pisali, żeby dodać konsolę do DMZ w ustawieniach routera.

    Wiem tylko tyle, że w przeglądarce wklepujesz: 192.168.1.1 2x wpiszujesz admin i wejdziesz do ustawień tp-linka.
     
  10. Buhaj47

    Buhaj47 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2015
    Posty:
    135
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zobacz diagnostykę sieci w opcjach Xboxa - jak będzie zamknięty NAT, to zadzwoń do operatora, żeby Ci odblokowali. Nie powinno zająć więcej niż dobę. Wtedy podadzą Ci dane (IP, DNS) jakie musisz wbić w ustawieniach routera (192.168.0.1 w przeglądarce, jako login i hasło dajesz "admin").

    A samych portów nie musiałem u siebie otwierać.
    Wysłane z Tapatalk
     
  11. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Zamknięty nat nie powoduje braku możliwości polaczenia się z live . Mogą wystąpić problemy w grupie czy tez grach ale nie w łączeniu sie z sama usługą Xbox live
     
  12. arturek836

    arturek836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    dzwoniłem do operatora i u niego jest wszystko ok więc wziąłem konsole i podłączyłem ja u sasiada (ma internet od tego samego operatora) i o dziwo u niego działa a u mnie niestety w dalszym ciągu nie :( czy jest możliwe ze mam zablokowane konto z mojego adresu IP ? gdzie to mogę sprawdzi :(
     
  13. Ginterinho

    Ginterinho Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Probowałes łączyć się bezprzewodowo i kablem bezpośrednio przdez konsolę a nie przez router ?
     
  14. arturek836

    arturek836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    tak żaden sposób łączenia u mnie nie działa :( u sąsiada łączyłem się bezprzewodowo i od razu było ok Operator twierdzi że mogę miec zablokowany adres IP w usłudze Xbox Live bo sprawdzał ustawienia i wszystko jest ok
     
  15. Ginterinho

    Ginterinho Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  16. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    733
    Polubienia:
    776
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    skoro brat swoja konsola nie może sie zalogować oraz ty swoja nie możesz to wina lezy po stronie routera . podmień router i sprawdź
     
  17. arturek836

    arturek836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    jest możliwośc kontaktu z działem pomocy xbox live po polsku? cały czas mi wyskakuje ze rozmowa po angielsku :( a może jest jakiś numer telefonu?
     
  18. Ginterinho

    Ginterinho Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tego nie wiem, możesz sprawdzić również przez wiadomość na FB bezposrednio na profil Xbox Polska. Odpisują co prawda lecz często odsyłają do supportu.
     
  19. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    733
    Polubienia:
    776
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    jak chcesz po polsku to tylko Tel
     
  20. arturek836

    arturek836 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2015
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dziś był operator mojego internetu i próbował rozwiązać problem z routerem u mnie w domu Ponowna konfiguracja routera tp-link wr841n nie dawała efektów wiec następny był router tp-link wr740n i tez konfiguracja bez efektów :( a router tp-link wr543g który zostal skonfigurowany na tych samych ustawieniach co te poprzednie (nowsze modele) I o dziwo zadziałało i połączenie z xbox live zostało nawiązanie Wie może ktoś dlaczego tak się dzieje ze nowsze modele routera się nie łączą a stary działa ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum