1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

brak polaczenia z xbl problem z karta sieciowa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez transfer, Styczeń 13, 2012.

  1. transfer

    transfer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Mam problem z polaczeniem sie do xbl. Zmienilem ost win na win 7 i od razu jest problem z siecia lokalna wiec sprawdzilem go i wyskoczylo mi ze "Karta sieciowa „Local Area Connection” nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP" i co z tym mam zrobic, 2 dni siedze, czytam rozne posty i nie wiem jak to zrobic
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    napisz co i jak do czego podlaczasz.
     
  4. transfer

    transfer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    xbox podlaczam kablem do laptopa(laczy sie z routerem bezprzewodowo) wszystko bylo oki do poki systemu nie zmienilem na w7
     
  5. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    musisz udstepnic polaczenie sieciowe bezprzewodowe.
    wchodzisz centrum sieci i udostepniania, klikasz w zmien ustawienia karty sieciowej, klikasz prawym przyciskiem na polaczeniu sieci bezprzewodowej i wybierasz wlasciwosci, wchodzisz w zadkladke udostepnianie, zaznaczasz "zezwalaj innym uzytkownikom sieci...." z listy ponizej wybierasz polaczenie lokalne i klikasz OK.
    podpinasz xboxa do karty sieciowej w kompie powinno samo mu przypisac IP, jesli ustawiles wczesniej recznie IP w konsoli to ustaw teraz zeby samo pobralo bo komp Ci przypisze adres konsoli
    Powinno dzialac
     
  6. transfer

    transfer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    udostepnilem na samym poczatku i nic
     
  7. transfer

    transfer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    napisze moze co dokladnie robilem
     
  8. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ale wybrales tam z listy pozniej polaczenie lokalne?
    sprawdz w konsoli jaki masz adres IP itd
     
  9. transfer

    transfer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    - udostepnilem poloczenia
    - skasowalem sterowniki i od nowa zainstalowal je win
    - probowalem zaktualizowac ip (remote remove) ale wyskoczyl blad
     
  10. transfer

    transfer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w konsoli wszystko jest ustawione na automatyczne
     
  11. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zobacz jaki adres IP ma karta sieciowa lan jak jest podpieta do xboxa, bo moze jednak trzeba recznie ustawic w konsoli ustawienia
     
  12. transfer

    transfer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ustawiona jest na automatyczne
    adres ipv 4 : 192.168.1.1
    adres ipv6 : fe80:2c:5c:11:5daf:669e%12
     
  13. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    to jest ip polaczenia LAN czy wifi?
     
  14. transfer

    transfer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    masz racje adres ipv4 autokonfiguracja 169.254.175.217
     
  15. transfer

    transfer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to pierwsz wifi drugie lan
     
  16. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no to drugie jest nieprawidlowe, windows sam powinien ustawic adres IP, jesli udostepniles polaczenie tak jak napisalem i z listy wybrales siec lokalna to jest wazne bo w tym momencie windows wporwadzi adres IP polaczenia kablowego.

    mozesz tez ustawic adres recznie w karcie sieciowej i xboxie, np:
    karta kablowa w kmpie IP: 192.168.1.111 maska 255.255.255.0
    w konsoli 192.168.1.112 maska 255.255.255.0
    w konsoli mozesz takze podac brame ale to musisz zobaczyc w polaczeniu wifi jaka jest i wpisac w konsoli taka sama i tak samo z DNS'ami
     
  17. transfer

    transfer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wpisalem tak jak mowiles w komie ip i brame 192.168.1.111 maska 255.255.255.0 w konsoli ip i brame 192.168.1.112 i wciaz to samo, w polaczeniach caly czas pisze brak polaczenia z siecia i internetem
     
  18. transfer

    transfer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zauwaylem teraz w ze szegolach polaczen sieiowych pisze ze dhcp jest nie wlaczone nie wiem czy to jest wazne
     
  19. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    napisz mi jaka masz maske brame i dnsy w polaczeniu wifi
     
  20. transfer

    transfer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    maska 255.255.255.0
    brama domyslna ipv4 192.168.1.254
    server dns ipv4 192.168.1.254
     
  21. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a więc tak
    w polaczeni lokalnym przewodowym w komputerze w ustawieniu IPv4 wpisz:
    IP: 192.168.1.111
    maska 255.255.255.0
    brama: 192.168.1.254
    dns: 192.168.1.254

    w konsoli wpisz:
    IP: 192.168.1.112
    maska 255.255.255.0
    brama: 192.168.1.254
    dns: 192.168.1.254

    jesli faktycznie ustawiles udostepnianie polaczenia sieci bezprzewodowej to powinno dzialac
     
Wczytywanie...

Poleć forum