1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak sygnału hdmi

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez kuba275, Maj 12, 2014.

  1. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problem z obrazem na tv lg 42lc51, telewizor podłączony do xboxa nie wyświetla obrazu, ale jak podłączę do laptopa to tv jest wykrywany marka model itp. ale obrazu dalej nie ma. Podłączałem do obu złącz hdmi oraz zmieniałem pilotem ustawienia. Pod Av wszystko gra, ale wiadomo przy 42 calach zwykle av to porażka. Dodam, że wczoraj wszystko było ok, ale dziś, po zmianie miejsca konsoli już nie działał na hdmi. Rozważam kupno kabla component jest jakaś różnica w wyświetlanym obrazie niż hdmi?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miedzy HDMI a componentem nie ma różnicy, co do problemu wyłącz auto wykrywanie ustawień w konsoli na hdmi i problem zniknie.
     
  4. pawlos18

    pawlos18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Jako, że jeszcze nie mam uprawnień do zakładania tematów pozwolę się podpiąć:) Mój problem jest po części podobny co założyciela tematu lecz nie do końca:/

    Kupiłem xboxa i zamierzałem podłączyć go pod monitor. Użyłem do tego kabla hdmi+przejściówka na Dvi-d lecz mam brak obrazu. Wyczytałem, że należy zrobić reset ustawień rozdzielczości kombinacją klawiszy y+rt ale tu zaczyna się problem. Mam bezprzewodowego pada i wydaje mi się, że coś jest nie tak. Zrobiłem synchronizację pada z konsolą i niby wszystko ok mogę za pomocą pada uruchomić konsolę ale po uruchomieniu na padzie ciągle migają wszystkie cztery diody a na konsoli świeci się wyłącznie dioda od zasilania. Dodam, że niestety nie podsiadam kabla vga więc nie mam jak przetestować w inny sposób. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Konsola zupelnie nie przyjmuje sugnalu od monitora. Winna jest przejściówka

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  6. pawlos18

    pawlos18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tzn jak podłączę kabel hdmi do laptopa i do monitora z uzyciem przejściówki na dvi to obraz mam ale z konsoli nie ma:)
     
  7. samppa

    samppa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2015
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Moge wiedziec gdzie i jak to wyłączyć ?
     
  8. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ustawienia, wyświetlanie i przy hdmi masz tam opcję autowykrywania.
     
  9. panwiesio

    panwiesio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja bym jeszcze pokombinował z tą przejściówką.
     
Wczytywanie...

Poleć forum