1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak sygnału przez HDMI bezpośrednio

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez czlowiek33, Grudzień 5, 2015.

  1. czlowiek33

    czlowiek33 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Na jednym z tv w domu xbox 360 przestał wyświetlać obraz hdmi szukając przyczyny doszedłem do dziwnego zachowania konsoli:
    xbox 360 - hdmi - tv = brak obrazu i dźwięku
    xbox 360 - hdmi - amplituner - hdmi - tv = działa
    Jaką rolę odgrywa tutaj amplituner wzmacnia sygnał ? Czy takie ma objawy ma uszkodzony układ hana lub jakiś lut puścił.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Djarfi

    Djarfi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Witam. Podłączam się pod temat gdyż także mam problem z HDMI w swoim XBOX360 FAT 250GB. A spraw wygląda następująco: Gdy podłączę konsole poprzez HDMI pod telewizor SONY 32cali (HD REDY) wyświetla mi brak sygnału (zaznaczam że z dekoderem w tym telewizorze niema problemu). Po przeniesieniu konsoli i podłączeniu do innego telewizora SAMSUNG 40cali (FULL HD) i podpięciu tym samym kablem HDMI wszystko jest OK. Próbowałem już także resetu ustawień grafiki w konsoli za pośrednictwem trzymania Y i prawego spustu na padzie (niby konsola uruchamia się ponownie) ale nic to nie daje.

    Może ma ktoś jakieś pomysły??
     
  4. MarioOL

    MarioOL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    283
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Olsztyn
    Zmień kabel, wiem że to dziwne ale ten sam problem miałem z moim PC pomimo że kabel z innym urządzeniem działał Pc nie chciał, zmieniłem kabel i problem znikł

    wysłane z P8 Lite
     
  5. Djarfi

    Djarfi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Dzięki za sugestię. Próbowałem z trzema różnymi kablami HDMI i nic. Chyba będzie trzeba zainwestować w przewód HDAV.

    Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    w opcjach wyświetlania wyłącz auto detekcje czy coś takiego.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  7. Djarfi

    Djarfi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Przykro mi ale nie mam takiej opcji do wyboru.

    Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
     
    Ostatnia edycja: Grudzień 21, 2015
  8. gokou45

    gokou45 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2016
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Problem podobny.Podłączam konsole kablem hdmi do TV i nie ma obrazu ,lecz gdy tym samym kablem hdmi podłączyłem komputer do TV nie było problemu.Czy to może być wina kabla?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Musisz podłączyć do innego tv tam gdzie będzie obraz i wyłączyć auto wykrywanie (opcja dostępna tylko pod hdmi =

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  10. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wciśnij power i wysuwanie tacki jednocześnie, póżniej ustaw właściwą rozdzielczość.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli ma ubita komunikację autodetekcji to nie zalaczy konsoli w ten sposób

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  12. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Konsola zrzuci mu do 540 punktów, sprawdzone.
     
Wczytywanie...

Poleć forum