1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak sygnału wideo.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maateeusz, Maj 8, 2011.

  1. maateeusz

    maateeusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Jakiś miesiąc temu, grając w Crysis 2, spotkała mnie nieprzyjemna sytuacja. Po 15stu minutach gry obraz stracił kolory (wyglądało to podobnie do Windowsa 98 z 16stoma kolorami). Wyłączyłem sprzęt, dałem odpocząć włączyłem i wszystko wróciło do normy. Nie przejąłem się zbytnio. Konsolki nie odpalałem, aż do następnego dnia, kiedy to włączyłem NFS: Shift 2. Tym razem kolory padły po 5ciu minutach. Wyłączyłem, włączyłem i nadal nie ma kolorów. Wyłączyłem, poczekałem, Xbox ostygł i nadal to samo! Kilka sekund po włączeniu obraz całkiem zanikł. Nie bardzo chciało mi się nad tym myśleć, aż do teraz. Konsolę przeczyściłem, wewnątrz wszystko jak należy, ale obrazu jak nie było tak nie ma. Sprzęcik podłączony był do telewizora za pomocą złącza Component. Próbowałem też ze zwykłym kablem na Chinche. Nadal nic. Jestem pewien, że to nie wina kabla, ponieważ na drugiej konsoli wszystko hula. Niestety mój sprzęt jest baaaaaaaardzo stary. Kupiłem go jeszcze przed premierą w Polsce. Jest to wersja Core, a więc bez HDMI. Xbox "wyczuwa", że jest do niej podłączony kabel. Jeśli go odłączę zaczynają świecić cztery czerwone diody. Nie jest to też wina telewizora. Mimo, że ten "wie", że coś do niego podłączyłem to na obrazie ciągle widnieje "Brak sygnału". Na innych TV też nie działa.
    Macie jakieś pomysły co to może być? Może ktoś z was miał podobną sytuację?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nadrat24

    nadrat24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    Wg mnie GPU poszło. I tak dobrze że dotrwał do teraz. Reballing i wystaw na allegro(chyba że nie chcesz)
     
  4. K4M

    K4M Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Człuchów
    Najprawdopodobniej przegrzała się karta graficzna i szlak ją trafił lub może być to wina wyjścia ( wtyczki ).
     
  5. nadrat24

    nadrat24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    Cbyba chip od grafy. GPU ale reki uciac nie dam. Jakby była rozwalona wtyczka to by świeciły 4 czerwone diody(było tylko w xenonach, potem wycofano)
     
  6. K4M

    K4M Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Człuchów
    To co napisał maateeusz, że po kilku minutach konsola gubiła kolory to powód może być tylko jeden - przegrzanie GPU, ponieważ te "pierwsze" xboxy 360 nie miały za dobrego chłodzenia, a wiemy, że Shift czy Crysis wyciska ostatnie poty z kart graficznych co za tym idzie, wysoka temperatura.
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    100 % wina zimnych lutów pod GPU
     
  8. nadrat24

    nadrat24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    .... Czyli tak jak napisałem GPU.... Daj konsole na reballing GPU i bedzie ok.
     
  9. K4M

    K4M Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Człuchów
    Ja bym się nie bawił w reballing, bo i tak konsola padnie po 2-3 miesiącach, a sama wymiana kuleczek kosztuje 300zł. Lepiej zainwestować w nową lub używaną Slimkę.
     
  10. maateeusz

    maateeusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też myślałem o GPU, ale żadne diody nie sygnalizowały problemu, więc zgłupiałem. Konsolkę zdiagnozuję mi jeszcze kolega. Jeśli diagnoza się potwierdzi to sprzedaje ją i inwestuje w nową. Dziękuję za pomoc!
     
  11. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    Konsole zepsutą zawsze możesz sprzedać na alegro(jest popyt).
     
  12. maateeusz

    maateeusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W takim razie ile będę mógł sobie zażyczyć za wersję Core (bez HDMI), karta pamięci 256, 2 pady przewodowe, kabel component, kabel AV, zasilacz? Konsola w dobrym stanie (poza tą usterką związaną z GPU).
     
  13. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Zacznij od sprawdzenia kodu bledu, bo tak to mozna sobie gdybac.
     
  14. maateeusz

    maateeusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety kochaniutki nie mam jak tego sprawdzić, ponieważ nie palą się żadne czerwone diody. Zupełnie jakby wszystko było OK. Na TV też nic nie ma. Chyba, że są jakieś inne sposoby sprawdzenia tego czy to na pewno GPU.
     
  15. tigerttkb

    tigerttkb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    trzymaj synchronizacje pada na panelu przednim konsoli (ten mały biały), a następnie naciśnij eject (przycisk do wysuwania tacki).
    Czyli jednocześnie nacisnąć 2 przyciski wymienione wyżej i obserwować jak zmieniło się świecenie diod (czynność powtarzamy w sumie 4 razy).

    Jeżeli świecą się cztery diody oznacza to cyfrę 0
    Jeżeli świeci się jedna dioda to 1
    Jeżeli świecą się dwie diody to 2
    Jeżeli świecą się trzy diody to 3

    Przykład; świecą się 4142. Masz kod 0102.

    0001 - błąd zasilania
    0002 - błąd zasilania
    0003 - błąd zasilania
    0011 - Przegrzanie CPU
    0012 - Przegrzanie GPU
    0013 - Przegrzanie RAM
    0020-0023 - Problem ze startem konsoli, przerwane ścieżki, luty, błąd GPU lub CPU
    0030 - Problem z kontrola temperatury
    0100-0111 - błąd sprawdzania GPU-RAM (0102 głównie GPU, 0110 głównie RAM)
    1000 Może być powodowany przez zły obraz w NAND Flash oraz przez napęd DVD.
    1001 Bląd DVD
    1002 Błąd DVD
    1003 Problem HDD
    1010 Problem HDD
    1013 Nieznany, choć możliwy błąd po update dashboarda
    1022 Problem z ANA/HANA, GPU lub częściami pomiędzy tymi układami i wyjściem AV, skrajnie nawet błąd kabla AV
    1023 Nie wykryto napędu DVD
    1033 Problem z plikami w pamięci NAND
     
  16. maateeusz

    maateeusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I tu kolejny problem. Gdy próbuje wcisnąć oba na raz X zaczyna wyszukiwać pada i wysuwa mi tackę... Może pierwsze wypusty Xboxów, ze starymi płytami głównymi pozbawione były takiej możliwości sprawdzenia błędu? A może moja konsola "twierdzi", że jest całkiem zdrowa? Robiłem dokładnie tak jak na tym filmiku YouTube - Xbox 360(3ROD) jak sprawdzić kod błędu 3ROD
    Nie wiem czy na na wersji Slim działa to w ten sam sposób, ale próbowałem i było podobnie jak w moim przypadku. Wysunięcie tacki i szukanie padów.
    Może ktoś z działającą konsolą byłby na tyle uprzejmy i sprawdził, czy u niego też szuka padów i wysuwa tackę?
     
Wczytywanie...

Poleć forum