1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak wejscia hdmi?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez m4niek, Lipiec 20, 2010.

  1. m4niek

    m4niek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WItam!

    Kupilem kilka dni temu TV Sony Bravia 40cali, generalnie specjalnie do Xboxa. Chcialem podlaczyc kabel HDMI ale nie mam takiego wejscia (omg?) . Konsole mam z koncowki 2006r, da sie cos z tym zrobic, jakis inny kabel?

    Bo powiem szczerze,ze gralem w PES10 i sie przerazilem ,wygladalo gorzej niz na PS2.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. Chyba nie ten dział
    2. Component - też HD, ale na 6'ciu chinch'ach.
    3. Ewentualnie VGA (o ile masz takie wejście w tv ;p
     
  4. m4niek

    m4niek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To prosze admina o przeniesienie do odpowiedniego dzialu.

    Dzieki za odpowiedz ale moglbys mi to jakos zilustrowac, jakie to kable itp?

    Ja mam takie cos jak ta wersja biała.

    [​IMG]

    uuup.
    //HoFi: PAMIĘTAJ UP minimum co 24h ,następny będzie nagradzany warnem
     
  5. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. Twoja wersja konsoli nie posiada portu HDMI.
    2. Też mam Sony Bravia 40''.
    3. Konsolę mam podłączoną przez Component bo nie dali mi do zastawu HDMI choć konsola posiada port.
    4. Component to:

    [​IMG]

    5. Wiesz już jak podłączyć dokładnie konsole?

    Tobie w konsoli brakuje tego (znalezione w google):

    [​IMG]

    PS: Nie podłączasz żółtego kabla.

    PS2: Jeśli pomogłem. Kliknij dziękuje :).
     
  6. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    czekaj kupujesz tv i nie wiesz jakie wejście masz w konsoli nieźle , co do podłączenia to tak jak u góry podłączasz tym kablem co masz na zdjęciu od Premiumpro
     
  7. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
  8. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Niekoniecznie tak, bo ja mam Sony Bravie 40'' i całkiem inaczej mam. Po prostu podłączasz do tych kolorowych wejść. Wejścia powinny być w każdym telewizorze. Oprócz tych starszych kineskopowych.
     
  9. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    napisałem prawdopodobnie, zależy od serii, to tylko schemat poglądowy, żeby można było się połapać
     
  10. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wiem, wiem. M4niek podłączyłeś już tą konsole?
     
  11. m4niek

    m4niek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hahaha no wiadomo ze non stop nie gram i z przyjemnoscia jakis film na nim tez raczej obejrze tak?

    Jestem w pracy, kolo 17 bede w domu to dam znac czy jak to dziala.

    Ps. Kabel od MS ktory dostalem nawet nie ma przelacznika na HDTV chyba i musze kupic.

    dzieki za pomoc :)
    //
    Jeszcze prad mi w pracy wywala i powtarzam posty. Sory.
    //
    Dobra wiec tak.
    1. Moj kabel ten Component ma przelaczniki na TV i na AVG
    2.Jak podpialem z tylu tam gdzie byl ten napis Component to dzwiek wyswietlalo, a wizji nie
    3. Wiec wychodzi na to ze musze kupic ten kabel z HDTV co kolega podeslal tam aukcje.
     
  12. Bis

    Bis Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    372
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    [​IMG]
    Component jest jeden,.
    Jaki ty masz ten kabel w końcu ?
    Podłączyłeś ten czerwony, niebieski i zielony od wideo ?
     
  13. m4niek

    m4niek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, podlaczylem, ale zamiast HDTV mam tam napisane AVG :/ i mam jakosc jak z PS2 ...
     
  14. Bis

    Bis Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    372
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A w konsoli w opcjach obrazu ustawiłeś odpowiednią rozdzielczość ?
     
  15. m4niek

    m4niek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, tam juz wszsytkiego probowalem.

    To chyba jest przez to ze mam stara konsole i stara wersje kabla, ktory nawet nie ma HDTV tylko zamist teo AVG ...

    No wlasnie wiec smigam do sklepu rozjerzec sie, bede pisal wrazie co ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum