1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak zasilania napędu, tacka nie odsuwa się po przylotowaniu nowego chipa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adriano_2009, Wrzesień 21, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Witam
    Ostatnio elektronik (porzadny) wymienil mi chipa ze starego napedu. Mowil ze calkiem ciezko bylo z zywica. Przylutowal tego chipa calkiem dobrze. Po podłączeniu kabelków, niestety naped nie ma zasilania. Kilka razy odlaczalem i podlaczem kabelki. Naped na pewno ma zasilanie (napecie jest na wejsciu zasilacza od napedu), ale elektronika chyba jej nie przetwarza; tacka sie nie odsuwa, laser nie przesuwa, i nie pali sie.
    Co moze byc nie tak?
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    pcb bo bad drillu wymieniałeś? coś zle polutowane...
     
  4. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Chip zostal wymieniony, poniewaz poprzednia elektronika sie spalila, a potrzebny byl klucz. Nie wiem czy zle polutowane, wydaje mi sie ze gosciu dobrze zrobil.
     
  5. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Możliwe że chip martwy. Z tego co wiem to jest fat.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  6. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Tak, to jest fat. Ale jak jest chip martwy, to przecież tacka się odsuwa, nie? Wydaje mi sie ze to mimo wszystko cos innego
     
  7. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Jak ma się wysuwac jak chip padł? To tak jakbyś chciał słuchać muzyko na pc z uszkodzona płyta główną.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  8. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Jak można sprawdzić czy chip jest uszkodzony? Czytałem ze przy spalonej elektronice, chip zazwyczaj zostaje żywy. słyszałem też, ze można odczytać klucz z płyty głównej z xenona. Macie jakiegoś linka do tutka w PL?
     
  9. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Napęd jak się spalił mógł też spalić się chip.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    inaczej , jak spalisz naped to wsad z chipa idzie w pizdoo
     
  11. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    W kości jest wgrany FW jeśli kość jest pusta to się nie dziwie że napęd jest martwy.
    Nie można wykluczyć uszkodzonej drobnicy na pcb .
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A o jakim napędzie mowa w tym temacie ? Jeżeli chip został źle przylutowany to też napęd nie będzie działał, lub będzie się dziwnie zachowywał.
     
  13. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Chip jest całkiem dobrze przylutowany wydaje mi się że sam to robisz bo trochę jest to dziwne żeby serwis nie wiedział jak zdjąć żywice .
     
    1 osoba to lubi.
  14. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Jak chip moze byc pusty, jak zostal przelozony ze starego napedu... Nie kupowalem przeciez nowego! Kurde, no nie wiem co robic, oddam do elektronika i zobaczy moze co nie tak moze byc. Dajcie cynk, jak zczytac ten klucz z plyty glownej..

    Mowa o Hitachi, ze starego xenona. Chip dobrze przylutowany, zanioslem do drugiego serwisu, bo tamten dlugo robil. To sa fachowcy, ja nie robilem. Po co takie komentarze? Przeciez jakbym sam robil TO BYM NAPISAL!!!! Bez sensu te wasze komentarze (piszecie je tylko po to zeby nabijac sobie liczbe postow?) ja licze na pomoc a wy mi wytykacie co ja nie zrobilem. Prosze serdecznie o tutorial do wyciagania klucza z plyty glownej z xenona, moze jakis serwis ktory dalby rade to zrobic.

    Edytuj swoje posty. Nie pisz jeden pod drugim//Laki88
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wyciagniecie klucza przewyższa wartosc tej konsoli. Nie ma sensu jej reanimować w zadnym serwisie. Trzeba zrobic rgh kupic chip, zrobic/ kupuc programator

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  16. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie jest dobre, jak znajdziesz kogos kto zrobi za 70 to ok. Lecz to juz przewyższa wartosc tej plyty glownej, brak napędu, kolejny koszt... kup inna ta wystaw za 50zł

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  18. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    A jakbym chciał załóżmy jaspera/falcona, to moge procka i grafike zdjac z aktualnej plyty? Bedzie kompatybilnosc podstawki, czy nie?
     
  19. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Procesory są lutowane bezpośrednio do płyty głównej nie mam tam podstawek .
     
  20. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Oo... nawet nie wiedziałem. Tyle ze wiekszosc ktora sprzedaje plyty glowne to dlatego, ze pewnie pogubila klucze.. i taki zakup bylby wtedy bez sensu
    Wydaje mi sie ze trzeba wyratowac tego klucza i sprzedac jako sprawnego xboxa. Bo po ch**a robiłem reballing za ponad 200 zł?
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Właśnie, tez nie wiem po co pakowales 200zl w xenona.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum