1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brak zasilania ze standardowego punktu 3V3 w Trinity

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez oranos7, Styczeń 5, 2014.

  1. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam nietypowy problem, w konsoli trinity nie idzie zasilanie ze standardowego punktu 3v3 który jest w tutorialu. Obok również zaden punkt nie daje 3v3 nawet po uruchomieniu konsoli. Konsola działa, nand sczytany, xell wrzucony ale nie wiem skąd wziąść zasilanie. Czy podpowiecie mi jakich punktów alternatywnych do zasilania coolrunnera rev c mogę użyć w Trinity??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    wez z napedu, chociaz nie chce mi sie wierzyc ze nie masz 3.3 v
     
  4. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Faktycznie zwracam honor , pierwszy raz trafił mi się wadliwy coolrunner. Nie dociera do niego zasilanie z standardowego punktu lutowniczego. Ponieważ coolrunner jest juz przyklejony to podpiąłem się z masą oraz 3v3 pod złącze do programowania czipa i wszystko działa jak należy. Przylutowałem jednak zwykłe cienkie kable od fata, bo te grube były zbyt krótkie. Chyba nie ma to większego znaczenia??
     
  5. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    921
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Przy kablu GND i 3,3V niewielka różnica w długości nie ma znaczenia
     
  6. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mnie to bardzie zastanawia czemu coolrunner daje takie grube kable 3v3 i GND, zwykły lutuje moment a z tymi grubymi trace 3 razy wiecej czasu :)
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Znaczy ze kiepska lutownica

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Albo za niska temp...i luty matowe...

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Albo brak wprawy w łapie :), gdybanie :)
     
  10. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    eee tam głupoty gadacie, po prostu gruby kabel dłużej musze ocynować, a ten cienki przyłoże 2 sek i przylutowany :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum