1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

brak zielonych diod? / nie swieca diody? - jednak wszystko dziala ;)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez wieo, Grudzień 29, 2010.

  1. wieo

    wieo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    mam dosc irytujacy problem ;)
    mianowiecie podejrzewam ze przerobka na LT+ miala cos z tym wspolnego lub moze to nie to ale problem pozostaje ;)
    mianowicie po przerobce na LT+ wszytsko bylo ok powiedzmy przez mniej wiecej 10 uruchomiec, nastepnie po wlaczeniu konsoli nie zapalaja sie zielone diody, konsola dziala normalnie, pad rowniez, laczy sie mozna spokojnie grac, zauwzylem rowniez ze po wylaczeniu pada konsola nie wywala komunikatu podlacz pada, przy przerabianiu i odczytywaniu klucza wiadomo jak to jest przynajmniej 30 razy ON/OFF konsola bez pada w pewnym momencie kosola uruchomila sie ale rowniez nie zapalila sie zadna dioda, klucz zostal odczytany zaladowany nowy wsad i bylo ok do 11 ;) uruchomienia teraz diody sie nie zapalaja - ale jak napisalem wyzej wszystko dziala czy ktos wie co moze byc tego przyczyna :D

    Pozdrawiam
    Wiechu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    coś w tym jest bo wczoraj czytałem , chyba użytkownik cru5h pisał że ma podobny problem ....................
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wyciągnij rf i wsadź ponownie nie pomoże to wymiana na nowy. To są skutki zasilania napędu z konsoli, lewe napięcie dostało się.
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Zasilanie z konsoli bez uziemienia:)
     
  6. wieo

    wieo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    przeczytalem post kolegi cru5h-a ale jemy nie laczy sie pad z kosola u mnie wszystko dziala mozna grac ;)
    czy mozliwe ze spalily sie tylko diody? dziwne dla mnie jest to ze po zlozeniu do kupy wszystko bylo w najlepszym porzadku dopiero za ktoryms uruchomieniem zabraklo zielonego ringa :D

    czy wyciagniecie i wsadzenie modulu to prosty zabieg? trzeba wykrecic tylko 3 srubki czy jest polaczona z konsola ;) bo przy przerobce nie przygladalem sie zbytnio :)

    Pozdrawiam
    Wiechu
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  8. speedwaypoland

    speedwaypoland Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tak to jest jak sie ktos bez wiedzy za przerobki bierze :)
     
  9. RasQba

    RasQba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    Dobra prosze, jezeli bylo to gdzies(a pewnie bylo) to podajcie poprostu linka i nie najeżdżajcie na mnie.
    Jak mozna inaczej zasilac naped zeby bylo bezpiecznie?
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  11. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Prawdopodobnie pada ci moduł RF. Wymiana nie jest trudna a część niedroga (zapłaciłem 30zł z wysyłką). Możliwe że zahaczyłeś jedną z diod przy zakładaniu obudowy i poszło połączenie szeregowe (diody się podłącza szeregowo). Jeśli wszystko działa poza diodami, to bym zignorował to ale zakupiłbym sobie od wypadku moduł RF :)

    Co ciekawe sam się nauczyłem tego na własnych błędach :)
     
  12. RasQba

    RasQba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Naprawde, prosiłem o trochę inną odpowiedz. Zflashowalem sobie juz LT i Lt+, mam naped 83850 ktory jest banalny do odczytania klucza, z elektroniki jakies minimalne podstawy tez znam, dlatego nie widze celu dla ktorego mialbym komus oddawac xboxa.
    I teraz prosze juz o normalna odpowiedz albo jak zasilac ten naped, albo jak uziemic(czy polaczyc gnd z pctem czy jak?)
     
  13. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    tak GND ( z ang. ground czyli ziemia / masa) łączysz GND PC z GND konsoli. Ale pamiętaj żeby były podłączone do tego samego gniazdka napięcia, bo podłączysz do rożnych gniazdek i będą 2 fazy to będą 2 złomy :)
     
  14. hamerpl

    hamerpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zwykły kabel kupić taki o przekroju z 1,2mm albo 1,0mm, do tego dwie wtyczki potocznie zwane krokodylkami
    przylutować je do końców kabla (no logicznie) i macie ********* układ ***** anty-przepięciowy, i podczas przeróbki podłaczacie do obudowy kompa albo np do kaloryfera, i wazne zeby nie przerabiac konsoli w swetrze.

    jak to jest mozliwe ze potrzebowałes do v2 liteona 30 razy wylaczyc i wlaczyc konsole?
    jak po 1 to nawet nie trzeba wylaczac wlaczac wystarczy sam naped odpiąc jego zsilanie i to gdzies z 4 razy w maxie.
     
  15. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    Jak grasz na jednym padzie nie to zawsze świeci się ta sama dioda więc może tylko ona się przepaliła spróbój konsolę położyć poziomo bo wtedy przy jednym padzie świeci inna lampka niż jak postawisz ją pionowo
     
  16. wieo

    wieo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie mam pojecia moze przesadzilem z 30 razami ale mialem problem z jungelflasherem nie chcial sie polaczyc z konsola moze winny byl windows 7 zaskoczylo z a ktorym s razem klucze zostaly zapisane, soft przygotowany ale juz wgrany pod dos flashem poszlo za pierwszym razem ;)
    a co do diod od wczoraj wszystko jest ok diody swieca nie mam pojecia co bylo/jest przyczyna zdazylo mi sie raz ze po wylaczeniu konsoli swiecila dioda podswietlajaca wlacznik ;) moze faktycznie zakladajac obudowe cos gdzies zwarlem ale pad dziala idealnie wiec nie bede zawracal sobie glowy :D

    Pozdrawiam
    Wiechu
     
  17. RasQba

    RasQba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czyli łącze obudowy pc i x'a, wpietych do tego samego gniazdka (przez złodziejke?).
    Czy dobrze zrozumialem, ze jezeli byly by podpiete do różnych gniazdek, to psuje sie i komp i xbox?

    PS Nie mylcie mnie z zalozycielem tematu.
     
  18. smilax

    smilax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    Nie mogę zakładać jeszcze postów dlatego pisze w tej rubryce bo mój problem jest podobny.
    Nie mogę odpalić konsoli. Mogę ją włączyć ale świeci się tylko włącznik power. Zielone diody nie pojawiają się. To tak jakby konsola nie wykrywała pada. Spróbowałem użyć tego przycisku na konsoli z odnajdywaniem pada oraz analogicznie z przyciskiem na padzie i nic.
    Żeby było ciekawie dzwoniłem do obsługi klienta i nie byli mi w stanie pomoc więc wysłałem konsole do gwarancji. Przysłali mi ją i to samo, jakby nic nie zrobili. może to wina zasilacza
    PROSZĘ O POMOC
     
  19. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Sprawdź z innym padem. Jak będzie to samo to masz uszkodzony moduł RF (koszt ok 20zł na allegro)
     
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Spróbuj wyjąć i włożyć moduł rf....jak nie pomoże to allegro........
     
Wczytywanie...

Poleć forum