1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brakujacy elemnet C3U5 na plycie FALCON X360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lfanek, Kwiecień 16, 2010.

  1. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam Xboxa 360 z kodem bledu 0110. Po ogledzinach stwierdzilem ze brakuje w poblizu kostek pamieci elementu C3U5. Mysle ze blad wystepuje przez to. Co to za element i skad go wziasc? Zaznaczam ze nie mam drugiej plyty glownej x360 i w miescie sklepu z takimi akcesoriami.Mam dostep do plyt glownych komputerow i laptopow oraz telefonow.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    C3U5 to kondensator SMD i będzie miał taką samą wartość jak np.C3U6 znajdujący się obok
     
  4. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No ok wszystko w porządku ale nie odpowiedziałeś mi na żadne z zadanych pytań
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    odpowiedziałem ci na pytanie co to za element :)
    skąd go wziąść -ze sklepu jak takich nie masz w pobliżu to udeż do mnie na PW i sprawę dogadamy to ci wyślę taki :)
    jaka jest wartość tego kondensatora ? - już ci podałem zmierz miernikiem taki sam który jest obok i będziesz wiedział ,skoro znasz się na komórkach i komputerach to chyba znasz sie na obsłudze miernika ???
    jak masz dostęp do płyt to poszukaj na nich takiego samego i przelutuj - trochu własnej inwencji jest potrzeba ,nikt zdalnie za ciebie tego nie zrobi
    błąd 0110 to błąd E20 -czyli bład pamięci RAM i najczęściej wymagany jest reflow pamięci ,a ten kondensator to tylko element filtrujący napięcie ,ale to chyba wiesz ??? :shisha
     
  6. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Nie wszystkie elementy muszą znajdować się na pcb, a rrod u Ciebie nie jest spowodowany brakiem kondensatora tak jak mówi kolega wyżej.

    Zostaw ten kondek w spokoju i lepiej spójrz na te pamięci.
     
Wczytywanie...

Poleć forum