1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brudna plyta - czego wina?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Elendil, Luty 6, 2009.

  1. Elendil

    Elendil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesc. Gry nagrywam nna plytach verbatim z predkoscia 2,4x programem imgburn. Wiekszosc dziala dobrze ale ostatnio zaczely byc problemy. Posiadam xboxa arcade z 20gb hdd mam go 3 miuesiace gdzies. Pierwszy problem pojawil sie z fifa 09, podczas wlaczania pojawil sie komunikat o brudnej plycie. Wyczyscilem ja ( byly rysy) i wszystko smigalo. Powtorzylo sie to moze z 4 razy ale po prezczyszcvzeniu plyty bylo spoko i wszystko dzialalo. Drugi taki problem byl przy cod5 gdy chcialem nagrac na dysk. Ale komunikat byl tylko raz, przeczyscilem chusteczka i bylo ok. I dzisiaj nagralem gow2. Siora kupila mi plyte,ale co przykulo moja uwage to byly dwie takie ryso- biale smugi na plycie. No coz- nagralo sie dobrze- wsadzam do napedu a tu ainstalowac na dysku sie nie da!!! Czyszcze raz ,drugi ale nic nie dalo. Kilka razy czyscilem a gdy wlaczalem gre to stawalo na intrze i ten komunikat. Czego to wina. Dodasm ze gry takie jak gta4 czy far cry 2 i wiele innych chodzi elegancko. Tylko gow2 nawet po przetarciu sie nie wlacza. POMOCY!!!! To chyba nie laser konsoli. Zainstalowalem na hdd dzisiaj cod5 i zainstalowal sie bez problemow. Czy to wina plytki?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Elendil

    Elendil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wie nikt? To wina plyty?
     
  4. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Pada laser w napędzie, szukaj tematu o brudnej płycie tam wyjaśnienie dokładne.
     
  5. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Mozliwe ze laser , ale mowisz , ze konsole masz tylko od 3 miesiecy , wiec chyba bardziej mozliwe ze nagrywarka chce w kocu odejsc na emeryture :p ja taki problem mialem z 3-dniwa konsola , po wymianie nagrywarki konsola czyta kazda plyte)))
     
  6. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zarysowana :) Ja GTA4 nie mogłem zgrać na dysk, ale grałem... 20 minut .
     
  7. Elendil

    Elendil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzisiaj gralem w cod 5 instalowalem na dysk, tak samo gta4 , fifa 09, far cry 2 , grid , skate, lord of the rings conquest. Te wszystkie gry chodza normalnie. Wszystkjie nagrywane na verbatimach. Mam nagrywarke liteon ale poprzednie gry chodza dobrze. Naped czyta je teraz bezproblemowo wszystkie.
     
  8. Elendil

    Elendil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiec to mozliwe ze laser? Inne gry chodza bez problemow. Wszystkie nagrywane na tej samej nagrywarce.
     
  9. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    już wiadomo jaki problem > LITEON > kup lepiej lg h55n, samsung sh-s203 lub pioniera 215, ponoć lepszy od 216
     
  10. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Ja tez najpierw nagrywalem na tej samej nagrywarce , jedna gra nagrala sie dobzre ale z czasem bylo co raz gorzej w koncu nie bylem w stanie na niej nagrac zadnej plyty. Sprobuj nagrac u kogos innego , z inna najlepiej nowsza nagrywarka ;) wtedy bedziesz wiedzial czy cos jest z konsola czyz nagrywarka...
     
  11. Elendil

    Elendil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z konsola raczej wszystko dobrze. Dzisiaj gralem w fife 09 w ktorej wczesniej wyskakiwal mi ten komunikat. Przeczyscilem w szystkie plyty , kupilem pudelka dla kazdej. Wlaczam fife 09 i gra ok bez komunikatow., Tak samo z cod 5 i z innymi. a wszystkie nagrywane na tej samej nagrywarce.
     
  12. Elendil

    Elendil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzisiaj kupilem verbatimke wypalilem, plyta czysciutka, bez przeszkod zainstaloiwala sie na hdd i gra smiga pieknie. Dzieki za wszystko. To byla chyba zabrudzona plyta wtedy.
     
  13. Lunkaj

    Lunkaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam taki problem:nagrywam nagrywarką LG gsa-h42n na płytach omega, gta IV nagrało się i śmiga, The orange box tak samo, ale ufc po nagraniu nawet się nie włącza i wyświetla się komunikat: nie można odczytać płyty. Potem nagrałem Mass Effect, po zrobieniu postaci, gra wyświetla taki sam komunikat co u UFC.I teraz pytanie czego to wina: słaby laser nagrywarki, czy może płyty tandetne albo słaby laser u x360(konsolke posiadam już miesiąc).
     
  14. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Dlatego właśnie zawsze sprawdzam płytę przy kupnie czy nie jest zarysowana lub już wypalona co mi też się zdarzyło.
     
  15. p4pluto

    p4pluto Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kozienice
    Może laser kąt pracy zmienia jak odczytujesz
     
  16. Lunkaj

    Lunkaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A podkręcenie lasera w x360 (napęd liteon) pozwoli grać na słabych jakościowo nagranych płytach dvd dl???
     
  17. Lunkaj

    Lunkaj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    http://x360iso.org/iso/20739-wyczysc-plyte-szmatka-mozliwe-rozwiazania-pomysly.html
    Kazda plyta sie nagra, tylko trzeba miec dobra nagrywarke. Kazda nagrywarka NOWA (z nowym FirmWare) powinna bez problemu nagrac kazda plyte. Ja sam nagrywam na lapku na plytach za 2pln.
     
Wczytywanie...

Poleć forum