1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brzydka grafika na monitorze LG Flatron W2486L

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wlodarsky92, Marzec 3, 2014.

  1. Wlodarsky92

    Wlodarsky92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam bardzo serdecznie, mam pewien problem z jakością obrazu w grach. Wezmę na przykład GTA 5 w którym grafika jest chyba najgorsza ze wszystkich gier. Posiadam Xbox 360 Arcade 2009-02-09 podłączam swoja konsole poprzez kabel HDMI do monitora LG Flatron W2486L. Kabel z którego korzystam jest firmy Samsung, więc nie jest to najtańszy produkt. Bawiłem się w różne konfiguracje obrazu, ale nic to nie daje, obraz w GTA 5 w grze w nocy jest spoko, ale jak przyjdzie tylko dzień w grze to jest masakra, obiekty z daleka mrygają i są strasznie rozmazane. Cienie w grze mrygają i często nawet nie przypominają cieni. Myślałem juą nad wszystkim i powiedzcie mi czy to jest wina monitora ? W momencie kiedy przestawiam rozdzielczość na nie ważne jaka wyskakuje mi komunikat o wyświetlaniu 50 Hz. Konsola jest przestawiona na pal 60. Już sam nie wiem co jest winne, czy to konsola, czy to kabel HDMI, czy może Monitor ? Chce żeby grafika wyglądała normalnie, a nie mrygała i była strasznie poszarpana. Starałem się napisać wszystko co potrzebujecie, ale jak czegoś nie dodałem to dodam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kaziu422

    kaziu422 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Co do Twego monitora jeśli jest on w 100% sprawny to masz coś w ustawieniach konsoli pogrzebane.Monitor Twój ma Full HD lecz ma słabe odwzorowanie przejść tonalnych taką wadę wyczytałem ze specyfikacji tego modelu monitora.Odświeżanie 50Hz jest ok jeśli tylko tyle daje monitor. Zobacz w ustawieniach konsoli zakres kolorów na jaki masz ustawione zakres kolorów HDMI oraz ustawienia rozdzielczości.Obstawiał bym kabel, bo też miałem takie cyrki ale chodziło o dekoder cyfry + i też mieszało w kolorach.Powinieneś kombinować na różne sposoby np.zmiana kabla,podłączenie konsolki pod TV itp.
     
  4. Wlodarsky92

    Wlodarsky92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolory ustawiałem rożne RGB automatyczny itp. Rozdziałki zmieniałem na 1080p, 720p i niestety nic to nie daje, jakość jest straszna, ale gdy gram np w Assassin's Creed 3 to grafika jest lepsza ale tez obiekty które są dalej mrygają i są nie wyraźne. Musze skombinować inny kabel HDMI. Monitor jest sprawny w 100% a co do Hz to Monitor jest 60 Hz i jak jestem w menu Xboxa to jest ono ładne, ale jak jestem w trakcie gry i i wcisnę przycisk "przewodnika" i wyskakuje tam np. Przejdź do interfejsu głównego itp. To jakość tego okienka jest dużo gorsza.
     
  5. kaziu422

    kaziu422 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    pokombinuj z kablem ;)
     
  6. Wlodarsky92

    Wlodarsky92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz poczytałem na forach i chyba to będzie monitor. Nie wiem co to są te przejścia tonalne, ale wydaje mi się ze to coś takiego jak na obrazku który dodałem.[​IMG] Bo własnie tak zachowuje się grafika na moim monitorze. Chodzi mi o Lipe ;P
     
  7. kaziu422

    kaziu422 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    jeśli masz przejścia tonalne to no cóż, 'schodki'. ustaw wszystko na default, daj kontrast na standardowy, byc moze masz podkrecony kontrast lub kolory w monitorze-jedyna opcja.Moja rada:eek:pyl monitor i kup coś lepszego ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum