1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Brzydki obraz po podłączeniu do monitora

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez michalw1916, Maj 16, 2010.

  1. michalw1916

    michalw1916 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Już od początku mam bardzo brzydki obraz.

    Kolory itd ok.

    Tylko płyną jakby w poprzeg takie paseczki malo widoczne - to denerwuje przez co obraz wydaję się brzydki. Mam monitor Samsung SyncMaster T200HD.

    Wszystko podłączone jest raczej dobrze.

    Co może byc przyczyną takiego obrazu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sagajx

    Sagajx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Może słabej jakości kabel
     
  4. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    spróbuj podłączyć inny przewód
     
  5. Sauron24

    Sauron24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Raczej na pewno, tez tak mialem.
     
  6. michalw1916

    michalw1916 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha i kupiłem kabel hdmi specjalnie dlatego ze mam wejscie pod monitor - jak sie okazało nigdzie nie ma wejscia hdmi w moim xboxie... Więc podłączyłem tak jak do tych pudłowatych telewizorów przez eurozłącze czy jakos tak.

    Podłączyc inny przewód? Czyli jaki?

    Wszystkie kable są oryginalne więc czemu miałbym miec kabel słabej jakości?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak podlaczyles przez composite to sie nie dziw. Kup kabel VGA.
     
  8. michalw1916

    michalw1916 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli znowu musze kupic jakis kabel... Jaki będzie najtanszy - dobry? Mozecie mi cos polecic?
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jesli chodzi o kable do przesylu analogowego (vga) to jakosc idzie w parze z cena.
     
  10. michalw1916

    michalw1916 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A najlepszym wyjsciem pod kątem cenowym i jakosciowym (dla mojego monitora) co by było? Poda ktos konkret?
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  12. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Ja mam HDMI > DVI, + drugi ze zdjętą obudową w celu przesyłu dźwięku.
     
  13. michalw1916

    michalw1916 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Nie wiem czy ten kabel nie będzie za słabej jakości. Kabel do cyfrowego przesyłu obrazu musi być dobrej jakości.
     
  15. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
     
  16. michalw1916

    michalw1916 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli co tylko bigben lub oryginal microsoftu tak?
     
  17. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jeśli nie bawi cię loteria z tanim badziewiem, i oczekujesz najwyższej jakości obrazu to - TAK.
     
  18. Toczygroszek

    Toczygroszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Godny polecenia jest jeszcze kabel VGA firmy HAMA. Jego cena oscyluje w granicach 50 PLN, czyli +/- 3 razy raniej niż Microsoftowski.

    Mam i sobie cenię. Na pewno coś wybierzesz.
     
  19. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. Kable VGA sa kablami analogowymi, a nie tak jak mowisz cyfrowymi. A po drugie to w kablach cyfrowych przy malych dlugosciach nie ma az tak duzego znaczenia jakosc kabla.
     
  20. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak trochę się podepnę pod temat... Jak wiemy VGA to analog, liczy się jego jakość, ale co z dźwiękiem? Bd kupował nowy monitor i chcę zrobić tak jak Tieu ma. Do tego potrzebuję kabla HDMI - DVI, oraz czegoś do wyprowadzenia dźwięku.

    Czy taki najtańszy kabel VGA (ok 10 - 15zł) z allegro będzie przesyłał "normalny" dźwięk jak te drogie, czy z jakimś opóźnieniem, zniekształceniem itp??
     
  21. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kupujesz na allegro albo odemnie (mam do sprzedania) tani kabelek XBox-VGA do monitora + 2 chinche audio. Sam mam xboxa podłączonego HDMI - DVI a dzwięk przez wejscie xbox - chinche - chinche - jack - żenska przejściówka ;). Mam ten najtańszy bo kupiłem go zanim dostałem big bena i nie ma różnicy w dzwięku... Mogę Ci go odsprzedać. A pamiętaj że jakość VGA na monitorze będzie kiepska albo słaba. TV a monitor to spora różnica ;)

    Odradzam Big Bena - mam Samsunga 226BW podłączonego big benem i to co się dzieje z obrazem w GTA4 przechodzi wszelkie pojęcie... Kup oryginał albo HDMI. Cyfra > analog.
     
Wczytywanie...

Poleć forum