1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bugi i problemy w Wiedźmin 3: Dziki Gon

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Maj 20, 2015.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28126
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]

    Każdy sandboksowy role-play z ogromnym światem ma kłopoty z bugami i nie inaczej jest z Wiedźmin 3: Dziki Gon. Na szczęście problemy w przypadku polskiej produkcji nie występują jakoś specjalnie intensywnie.

    Mimo wszystko warto wspomnieć o najczęściej występujących przypadkach. Część graczy zgłasza problem z rozpoczęciem zabawy w Wiedźminie 3. Po zainstalowaniu gry na PS4 lub na XONE tytuł "zawiesza się" na pierwszym ekranie ładowania. Nie pomaga resetowanie konsoli. W takim przypadku należy ponownie włączyć konsolę, a następnie przeinstalować grę.

    Drugi najczęściej występujący problem to zawieszanie się gry w trakcie rozgrywki w "Gwinta". Póki co zalecamy po prostu nie prowadzić zabawy w karciankę, bo gra jest z jakiegoś powodu niestabilna w trybie tej mini-gierki. Nadciągający patch powinien wyeliminować tego buga.

    Niektóre osoby zgłaszają problem z bugiem, który powoduje "zacięcie" Geralta w pierwszej tutorialowej sekcji. Rozwiązaniem błędu jest ponowne rozpoczęcie rozgrywki.



    Niektórzy gracze pecetowi żalą się, że ich high-endowe komputery zapewniają dosyć mizerny framerate. Tytuł ponoć zawiesza się na niektórych konfiguracjach sprzętu i ma problem z graficznymi glitchami nawet po zainstalowaniu najnowszych sterowników. Inaczej jest w przypadku testowanej przez nas wersji na PS4 - oprócz wspomnianej karcianki gra nie ma praktycznie problemów z zawieszaniem się. Zdarza się to sporadycznie, średnio raz na ok. 20 godzin.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Quertin

    Quertin Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    380
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zagorzyce(Rzeszów)
    Dlatego konsola jest do grania, a PC do wszystkiego innego :D
     
    BushyAxis793 lubi to.
  4. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Też buga znalazłem

    [​IMG]

    [​IMG][​IMG][​IMG]
     
  5. Qpencjusz

    Qpencjusz Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Strzelin
    A ja nie mam żadnych problemów na One :D siostra na PC tez bez problemu zainstalowała. Mam tylko problem z zabijaniem potworów jak się odpowiednio nie przygotuje :)
     
  6. unname

    unname Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    228
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    U was też strasznie długo się instaluje wiedźmin? Ja czekam już około 15 min i dopiero 2% :( Chyba szybciej pobrałbym z neta...
     
  7. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3277
    Polubienia:
    1877
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Mnie sie na kompie instalował 2h....ręce opadają :p Więc na konsoli zapewne podobnie słabo z instalacją :p
     
    unname lubi to.
  8. MatGlo

    MatGlo Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2014
    Posty:
    353
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krakow, Poland, Poland
    Na konsoli po około 10 minutach mogłem grać a po kolejnych 20 było 100% (chyba, bo jak grałem to już nie śledziłem instalki :p)
     
  9. unname

    unname Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    228
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    No ja na szczęście też mogę już zacząć :) Ale i tak jakoś długo to trwało.
     
  10. novoteusz

    novoteusz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też mnie taki problem spotkał.
     
  11. MatGlo

    MatGlo Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2014
    Posty:
    353
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krakow, Poland, Poland
    A miał ktoś problem ze znalezieniem żony barona w misji sprawy rodzinne ? Ja jeszcze nie dotarlem ale moja zona grala i ma problem bo ma szukać sladów ale żadnego znacznika gdzie nie ma. Na necie czytalem, nie jedyna ma taki problem ale nie nalazlem odpowiedzi.
     
  12. RecordingPrawn3

    RecordingPrawn3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
     
  13. RecordingPrawn3

    RecordingPrawn3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    siemka wszystkim u mnie stał sie taki problem ze po kilku godzinach grania nie moge zapisac gry a jak zrestartowalem konsole to zawiesza sie w glownym menu w momencie "proszę czekac" :) teraz instaluje gre ponownie tylko kolejny problem jest taki ze mam wersje cyfrowa i instalowanie zajmuje ok 10h jak to nie pomoze to podziekuje za ta gre
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Update wystarczyło wywalic
     
  15. MatGlo

    MatGlo Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2014
    Posty:
    353
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krakow, Poland, Poland
    Już wszystko wiem, jakby ktoś miał taki problem to pytać :)
     
  16. Qpencjusz

    Qpencjusz Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Strzelin

    tez mam takie zapytanie. Po rozmowie z corka barona nic ... musze cos w veren czy cos takiego dalej szukac a nie mam co szukac ...
     
  17. MatGlo

    MatGlo Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2014
    Posty:
    353
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krakow, Poland, Poland
    A robiłes misje z wiedzma? Jezeli tak to masz książkę "Panie lasu". Po przeczytaniu jej ruszysz dalej z misja. No a jak nie zrobiłeś to rób :)
     
  18. Qpencjusz

    Qpencjusz Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Strzelin
    @up robilem. Mam misje Panie lasu. Mówisz ze po tej misji będę mógł ruszyć dalej ? Sprawdze

    Wysłane pocztą polską z Xperia Z1.
     
  19. KAF4R84

    KAF4R84 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2014
    Posty:
    201
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Siemianowice Śląskie
    Ja już jestem po całym tym pakiecie misji z szukaniem żony i córki barona. Się na koniec biedaczysko powiesiło...
    U mnie wszystko działa bez zarzutu na XO. Mam rozegrane ponad 20 godzin i nie trafiłem na żaden bug czy inne problemy z działaniem gry. Jedyne co wychwytuję co jakiś czas to błędy i literówki w dialogach.

    No i oczywiście sam zakup mojego pudełka był nerwowy. Cała reszta jest ok :)
     
  20. MatGlo

    MatGlo Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2014
    Posty:
    353
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krakow, Poland, Poland
    Ja na 6 godzin mialem jeden bug, jak byłem na zamku w Wyzimie włosy Geralta gdzieś w przestrzeń leciały (długa kreska w kolorze włosów od głowy do nikąd)
     
  21. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Też się zastanawiałem jak zrobić te misję i się udało włączyłem inną te z wiedźmami na bagnach tam właśnie jest żona tego grubasa
     
Wczytywanie...

Poleć forum