1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Burner max payload, jakim programem nagrać (poza ImgBurn)

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez BunnyPL, Marzec 6, 2013.

  1. BunnyPL

    BunnyPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Siemka mam problem. Mam nagrywarkę kompatybilną z burner max payload by odblokować płytkę. Chcę nagrać Forze 4 i ogólnie wypalać kopie 1:1. Niestety w programie ImgBurn wywala mi O/I Error. Na domyślnych jak i skonfigurowanych ustawieniach wywalało jakiś błąd. Często przy 49% a czasem przy finalizowaniu dysku. Nagrywam aktualnie Clone CD, który nagrywa mi bez problemy ale nie jest chyba w stanie zrobić mi kopii 1:1 używając burner max payloud. Możecie mi poradzić jakiś inny program, z którym będę w stanie nagrać kopię 1:1..? Z góry dzięki. Pozdro! :>
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2737
    Polubienia:
    623
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Burner max payload, jakim programem nagrać (poza ImgBurn)

    Burnermax payload, chyba obsługuje tylko imgburn i tylko tam nagrasz kopiec1:1

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk
     
  4. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Ktoś ostatnio pisał o tym, że kopie 1:1 można wykonać przy użyciu CloneCD.
    Wystarczy włączyć i uaktywnić Payload Tool, potem włączyć CloneCD i wybrać opcję "Nagraj do końca medium..." ( jakoś tak ).
    Jeśli nie zadziała, to musisz męczyć się z ustawieniami IMGBurn. Wystarczy go odpowiednio skonfigurować i wszystko będzie git. ; )

    Jeśli chcesz, mam jeden zestaw ustawień, który na moim iHasie działa.
    W razie czego pisz PW do mnie.
     
  5. BunnyPL

    BunnyPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kurde.. a zadziałają ustawienia pod iHasa na Samsung'u sh-s202..? Hmm.. czyli mówisz że w clonie mimo wszystko po odblokowaniu płytki program wywala komunikat że płytka ma za małą pojemność? Hmm.. warto spróbować.
     
  6. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    740
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A może twój Samsung nie jest kompatybilny z Payload Toolem?
     
  7. BunnyPL

    BunnyPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jest kompatybilny bo wszystko mi elegancko działa.. komunikaty w Max Burnie Playoutcie są poprawne i Img Burn wyświetla mi rozmiar odblokowanej płyty. Spróbuję wypalić jak pisał !pnksa.. może zadziała ta Forza, szkoda że nie mam jak sprawdzić jak się będzie instalować bo nie mam dysku. Wg czytałem gdzieś że niektórzy nagrywali Forze 4 normalnym napędem bez kombinowania z odblokowywaniem płyt i im też działało.. wypowie się ktoś na ten temat?
     
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
  9. BunnyPL

    BunnyPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nagrałem, gra włącza się. Przejechałem dwa wyścigi. Potem był mały problem z dźwiękiem gdyż zaciął się głos narratora. Potem po próbie włączyła się ściereczka. Po przedmuchaniu napędu działa. Teraz ścięło mi grę w menu.. jutro oddaję to kumpeli co ma dysk, ona ogarnie czy działa czy nie po zainstalowaniu. Było nagrywane na płytach Platinum (tnę koszty :<).
     
  10. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nagrałem zwykłą zainstalowałem na dysk +mp3 przeszedłem całą błąd ze ściereczką 4 razy wyskoczył tylko jak w menu byłem za długo
     

Wczytywanie...

Poleć forum