1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

C.D Problemu NAT

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Belic, Maj 16, 2011.

  1. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Siemka. Panowie posiadam Internet z Neostrady 1Mb+ router ZTE 831 i mam problem z NATEM na jednej konsoli a mianowicie mowa o PS3. Zczytałem chyba 100 stron odnośnie tego Nat'u i zrobiłem tak:

    Przekierwoałem porty zarówno dla X360 jak i PS3 po tym zabiegu odpalam X360 i rzeczywiście NAT OTWARTY ale, odpalam PS3 wchodze w ustawiania i pisze NAT 2 OK ale jak przykałdowo odpalam COD BO to w opcjach pisze NAT-OGRANICZONY!!. Co zrobić aby NAT był OTWARTY? już męcze się z tym ok miesiąca. Jak zrobić aby w każdej grze NAT był otwarty tak jak w X360 tce? Oto screen przekierowania--> przekierwoałem chyba wszystkie możliwe porty i na X360 działa a na PS3 NIEEE czego tak jest co zrobić? MAM nadzieję że tutaj mi pomożecie oto screen


    http://imageshack.us/photo/my-images/585/przekierwoanie.png/

    Gdzie leży problem?: w routerze,PS3,czy COD BO?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Zauważ, że porty otwierasz dla konkretnych IP, a może Twoje PS3 ma inne IP niż to w końcówką 4? Może PS3 potrzebuje odblokowania innych portów? Tego Ci nie powiem, bo nie wiem jakich portów używa PSN.

    Też kiedyś walczyłem z NAT'em i właśnie problem był z dynamicznym IP. Gdy ustawiłem na statyczne, wszystko na stałe, każdy sprzęt miał przypisany na sztywno swój IP problem zniknął.
     
  4. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    oto dane z PS3: Jeśli coś pomogą:

    połączenie internetowe:Włączone
    metoda połączenia:połączenie przewodowe
    Szybkość i dupleks:Autowykrywanie
    Ustawienia adresu:Ręczne
    Adres IP:192.168.1.4
    Maska podsieci:255.255.255.0
    Router domyślny:192.168.1.1
    Podstawowy serwer DNS:192.168.1.1
    Dodatkowy serwer DNS:0.0.0.0
    Adres MAC: A8:E3:EE:F1:02:69
    MTU:Automatycznie
    Serwer proxy:Nie używaj
    UPnP:Dostępne
    Typ NAT:Typ 2

    Kurde jak miałeś ten sam problem to prosze przypomnij sobie jak go rozwiązałeś to może uda się ci pomóc mi.pozdrawiam

    Wyczytałem na necie że czasami trzeba zadzwonić do usługodawcy i powiedzieć co jest grane.. właśnie przed chwilą to zrobiłem no i pani powiedziała mi że porty przekierwywuję sam tak więc dalej jestem w kropce bo niby przekierwałem porty na PS3 ale jest LIPA. :( to chyba najbardziej denerwująca rzecz jaka kiedykolwiek mnie spotkała

    PS:"sreberko" widzę że masz zarówno PS3 jak i X360 czy u ciebie też masz ten problem co ja? czy na obu konsolach masz NAT otwarty? Jakiego routera używasz i jak się łączysz? kablem czy Wi-Fi?
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
  6. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    jutro spróbuję ale wątpię.


    PS:A co zrobić jak chcę mieć NAT OTWAARTY we wszystkich grach? co Brudsien?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie da sie miec we wszystkich grach bo kazda korzysta z innych portow
     
  8. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Tak jak mówiłem nic to nie dało jeszcze mam inny pomysł otóż:

    Przeglądałem inne fora i znalazłem coś takiego jakiś gość pisał tak "A ja otworzylem od 1 do 30 000 i tez mam otwarty (nawet na PS3) " Zrobiłem tak samo jak on i owszem na X360 NAT OTWARTY a na PS3 NAT OGRANICZONY.. oto link przekierowania---->[​IMG] Proszę o pomoc wy też nie możecie przekierować tych portów na PS3? A może robię coś źle ale jak skoro na X360 działa nat jest OTWARTY a PS3 Organiczony....
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Sodzac po twoich poprzednich tematach i obecnych cos masz nie tak z IQ, ile razy mozna ci pisac to samo i ty dalej masz problemy gdzie inni ich nie maja
    Jak przekierujesz od 1 do 30 tys portow na jeden ip no to chyba logiczne ze inny beda je mieli zamkniete, na dodatek nie przekierowuje sie tych samych portow na rozne ip juz ci o tym pisalem, instrukcja ktora ci dalem dziala dobrze bo jakos moim znajomym i innym w necie takze wiec naucz sie ustawiac porty, a jak to juz ci pisalem wczesniej
     
  10. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Bruidsen ale widziałeś z wcześniejszych screenów że niby dobrze przekierwywałem porty a zresztą skoro jesteś pewien że źle je przekierowywuje to możesz napisać mi dokładnie jak ty byś przekierował oto dane: PS3 IP 192.168.1.4 router ZTE 831 AII i link do przekierowywania TP - przekierowanie portów napisz mi dokłanie jak ty byś robił krok po kroku. Jeżeli rzeczywiście jak zrobię tak jak napiszesz i będzie NAT OTWARTY na PS3 to oficjalnie przyznam ci rację moze być? pozdro MOŻE RZECZYWIŚCIE robię błąd ale nie wydaje mi się pokaż jak ty byś to zrobił jak będziesz potrzebował jakichś IP to napisz
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
  12. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Spider kurna już wszystko ogarnąłem!! Musisz tylko rozkręcić Playstation i zrobić dwie rzeczy przedstawione na zdjęciu:

    [​IMG]


    Mam nadzieję, że po tym Twoje problemy wreszcie się skończą. Ewentualnie istnieje też taka możliwość w przypadku Xboxa 360.
    A tak w ogóle to z Brudsiena to opanowany chłop skoro jeszcze nie zaje***ał tobą o ścianę.
     
  13. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    No witam ponownie. Bruidsen zrobiłem tak jak pisałeś IDENTYCZNIE sam zobacz:

    Legenda:

    IP X360:192.168.1.3
    IP PS3 :192.168.1.4

    COD BO mam na PS3

    oto screen:
    [​IMG]


    PS:Wiem że mówiłeś że nie mogą być dwa takie same porty dla innych IP ale tak jest w instrukcji niestety, np port 3074 jest i dla XBL i dla PSN..

    Na XBL NAT OTWARTY a w COD na PS3 OGRANICZONY!!
    Czy według ciebie te porty przekierowane są dobrze? co byś poprawił? naprawdę już sam nie wiem co robić i w czym tkwi problem :(
     
  14. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Posłuchajcie zauważyłem bardzo dziwną rzecz a mianowicie: Powywalałem wszystkie te porty co ustawiałem w routerze włączyłem funkcję UPnP i jest tak: raz jest NAT OTWARTY a raz OGRANICZONY wiecie o co chodzi? wyloguję się z PSN i zaloguję=NAT OTWARTY wyloguję się i zaloguję ponownie=NAT OGRANICZONY.. Oco z tym chodzi bo teraz to już nie mam pojęcia a wy?
     
  15. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ja też nie mam pojęcia, więc w dalszym ciągu proponuję zrobić to co opisałem na górze strony.
     
Wczytywanie...

Poleć forum