1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

całkiem nietypowy problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez poncheck, Czerwiec 26, 2010.

  1. poncheck

    poncheck Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam serdecznie, generalnie jestem juz dość stary wiekiem natomiast na tym forum nie boje sie nazwać świeżakiem,ale może do rzeczy...

    Nadszedł w życiu ten dzień że wreszcie po wielu latach zabawy z ps2 zanabyłem sobie x pudło.Wszystko było by pięknie gdyby nie mały problemik którego niestety nie rozwiązało przetrzepanie googla ;)


    Otóż..xbox kupiony z allegro,odpalony, działa...ufff...konsolka jest dośc stara, natomiast podobnoż nie miała nigdy roda więc wyszedlem z założenia że juz nie będzie mieć, jest też przerobiona i tu pojawia sie problem :D
    W zasadzie od samego początku czyli odpalania dość pokaźnej biblioteki gier ma miejsce ów problemik - x box nie czyta wszystkich gier,pojawiaja się komunikaty "otwórz napęd",ten o brudnej płycie no i oczywiście moja ulubiona opcja jak wydaje mu się że gra jest filmem :D i w tym nie ma nic dziwnego, ot problem jakich pełno ale jedźmy dalej...
    Anyway jako że w ps2 to była dość standardowa operacja , rozkręciłem swojego xboxa posiadając go raptem drugi dzień, przeczyściłem wacikiem laser i pięęęęęęknie zaczęło wszystko śmigać,x poskręcany, minęło parę godzin problem powrócił,no to znów rozkręcony, przeczyszczony ,sytuacja niestety powtórzyła się, za trzecim razem jedynie wykręciłem śrubki z napędu i to w zasadzie tyle i konsolka czyta kopie zapasowe bez zająknięcia,zgłupiałem :DD w tej chwili jest otwarta, stawiam flachę że jak ją zamknę to znów za kilka h probłem się powtórzy, problem to m.in powyższe komunikaty jak rownież przycinające filmiki niekiedy no i podczas gry rownież wspaniały komunikat o brudnej płycie...pytam się więc ja...WTF?czy ktoś ma jakiś pomysł co jest niehalo?x ma 4 latka, napęd samsunga,ponoć naprawiany a na końcu zmieniony i faktycznie wskazuje na to plomba że jakiś serwis maczał tam paluchy nie dalej jak w 2009roku,aczkolwiek nie chciał bym nic sugerować przy rozpoznawaniu tej usterki, ma ktoś jakis pomysł co gadowi dolega?

    pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    gadasz jak typowy łodzianin :D
    nie jestem jakims znawca i nie opisales czy paczowales gierki, jakie wave jaka przerobka.... opisales w dosc ciekawy sposob swoj problem ale podales malo szczegolow - ale prawdopodonnie pada ci laser (to ta latwa wersja) albo (trudniejsza) masz zle spaczowane gierki co do swojego extreme.
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    potrzebna jest kalibracja lasera ,poradnik jest na forum

    następnym razem pisz w dwóch zdaniach po wojskowemu - a nie pisz książki :D
     
  5. wroona

    wroona Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobre działanie po otwarciu obudowy może tez sugerować że problem jest termiczny.
    zdażalo się że laser po zagrzanu przestawał czytać lyb czytał źle. Po ponownym schłodzeniu wszystko wracało do normy. A xbox to maly piecyk i jest w nim dość gorąco.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a czy naped to nie hitachi?
     
  7. poncheck

    poncheck Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a jestem z pomorza :D
    nie patchowałem,takie już dostałem i generalnie sprawdzone są na 3 innych niezależnych konsolach ;)nie mam też pojęcia jaki extreme jest,ja tego x'azwyczajnie tak kupiłem z przeróbeczką :confused:

    oby tylko tyle...zaraz biorę się za zgłębianie tematu...
    a z tym pisaniem to już tak jest,niektórzy twierdzą że nadaję się na polityka :D
    tego się właśnie boję, teraz jest przykryty obudową i w fazie testowania,no zobaczymy...

    napęd to dokładnie:
    toshiba-samsung(tak wynika z obudowy)
    a jeszcze dokładniej:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    no i aukcja z samym xboxem, wiem wiem ,było kupic coś droższego :D
    ale sugerując sie aukcją mozna bylo wywnioskować że jest wszystko ok...
    XBOX360 + 2 GRY NAPRAWDĘ WARTO!!! BCM!!! (1083228321) - Aukcje internetowe Allegro
    dziś odpalane:halo 3, śmiga ładnie, viking ,trochę się tnie na wstawkach wmv ale generalnie do przeżycia, fable 2 wywala niestety że brudna płyta...
    forza 2 - lata jak głupia ;)

    a i jeszcze ciekawostka że forze 3 i burnout paradise traktuje zawsze jak płyty z filmem dvd...
    kolejna ciekaowstka - po zdjęciu obu metolowych obudów z napędu wypadł z niego kawałek papierka długości ja wiem,może7 cm pozwijany w taki sposób jakby miał coś przytrzymywac, bez niego generalnie widzę poprawę , forza wczesniej jednak nie chciala dograć trasy teraz bez problemu, jajca normalnie jakby ferdek kiepski powiedział :D
     
  8. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    problem z grami jak film DVD wynika ze złego wave. Nagraj sobie activate.iso i spróbuj odpalić gre.
     
  9. poncheck

    poncheck Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nagrałem, z tym że final fantasy XIII(boska jest ta gra,tak tak jestem fanem tej serii ;) )
    i FF śmiga pięknie - ściągnięty i spatchowany do wave 2,nagrywany IMG burn oczywiście z opcją verify i predkością 2.4, natomiast forza 3 zgrana z płytki na kompa,spatchowana do wave2 i wypalona tak samo tylko że bez verify odpala zazwyczaj ale wiesza się na ogół gdzieś max w okolicach odpalania trasy,czasem na początku a parę razy dało się przejechać te dwa okrążenia, dziwne dość , choc najważniejsze ze działa finalek póki co, odpukac :D
     
  10. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    moze na lipnych płytach nagrywałeś, moze siada w PC napęd.
    Nie koniecznie to wina napędu w konsoli
     
  11. poncheck

    poncheck Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    sam już nie wiem, nagrywarka w kompie to fakt,powoli sie kończy, faktycznie może miało to jakis wpływ, za dużo tych nie wiadomych, będzie trzeba poszukać nowego napędu pewnie...

    a płytki philips ;)
     
  12. Crespo

    Crespo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Kup nowy naped, wymien i bedzie bez klopotu i kombinacji ;P
     
  13. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    to masz już odpowiedz plyty philips + nagrywarka w komputerze..
     
  14. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Tak, tak. Zmień nagrywarkę w kompie i płyty na verbatimy. Jak to nie pomoże to do wymiany napęd w konsoli.
     
  15. Krizz

    Krizz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    No dobra chłopaki piszecie o płytach, a jak wytłumaczycie przypadek z prawidłowmy działaiem rozkręconej konsolki. Ja stawiam na naprężenia obudowy i przyległych jej komponentów. Być może coś napina jakis element, nie wiem, zimny lut czy jakies inne cholerstwo, moze naprężenie przestawia laser troszke i juz jest problem.
    Nie wiem strzelam ale to mi do głowy przyszło
     
  16. lolelitaman

    lolelitaman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wsadź xpudło w obudowe od kompa może ma za mało miejsca i jest mu żle
     
Wczytywanie...

Poleć forum