1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Call of Duty 5 - częste zacinanie

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Bednaros, Listopad 9, 2008.

  1. Bednaros

    Bednaros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Denerwuje mnie to kiedy gram w pierwszej misji i co 2 minuty musze restartowac konsole i grac od poczatku tą samą misję. Nie wiem co się dzieje. Z cod5 dzieje sie tak co chwile, a w innych grach dzialo sie moze raz dziennie a tutaj co 2 minuty. Nie moge nawet przejsc pierwszej misji bo sie zacina konsola. POMOZCIE !!! PROSZEE.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    Niestety muszę cię zmartwić. ROD się zbliża wielkimi krokami :-\ Spróbuj postawić X'a w bardziej przewiewnym miejscu ( na parapecie) i wtedy sprawdź czy nadal się to powtarza.

    Edit:

    http://x360iso.org/index.php?topic=7536.0
    przeczytaj ten wątek może to przyczyna przycinania się twojej konsol
     
  4. Bednaros

    Bednaros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    Hehehe ziomuś żaden ROD, inne gierki hulaja az milo a w domu jest tak zimno ze az sie trzese, xbox jest polozony w bardzo dogodnym dla niego miejscu wiec xbox czuje sie jak w niebie. To nie chodzi o to ze cos z konsola bo w fife 09 potrafie grac 2h caly czas i zadnego zaciecia. Jak gralem w fable 2 to raz na dzien sie xbox zacial ale pozniej juz byl git. A z CODEM to po prostu zal mnie w d*pie sciska....
     
  5. barandek

    barandek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    Ja mialem to samo, tylko w niektorych grach, czasami w niektorych momentach.
    Tak to mozna sobie tlumaczyc, jezeli chcesz uslyszec to co bys chcial.

    Niestety ja sie zawiodlem, jak poprzednik wspomnial Rod sie zbliza?
    Aczkolwiek nie zycze Ci tego, i niech Twoja konsola zyje dlugo i szczesliwie.

    Pozdro
     
  6. luk992

    luk992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    a moze dlatego ze masz pirata ? :) zle nagrales albo cos (nieznam sie na tym) mi jutro przyjdzie call to mam nadzieje ze sie niebedzie scinal ;P
     
  7. Bednaros

    Bednaros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    Zauważyłem ze CoD5 zacina mi się w konkretnych momentach misji. Głownie przy checkpointach albo zawsze gdy znienacka wybucha granat i jakis chinczyk chce mnie dziabnąć nozem w plecy i wtedy mój kompan mnie ratuje zabijajac tego chinola z pistoletu ( jest to w 1 misji, gdyz dalej nie doszedlem z powodu zacinek ). Może ktoś jeszcze chcialby cos dodac? Dodam ze podczas mojej dwu albo trzytygodniowej sesji w GoW2 zaciela mi sie konsola moze raz albo dwa razy maximum tak wiec wnioskuje ze to cos z plyta jest nie tak. Moze problem zniknie kiedy zrzuce gre na HDD ?
     
  8. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    Takie zacinanie to na ogół oznaka ROD, nawet nie musi to być spowodowane warunkami w jakich trzymasz konsole ale po prostu wada fabryczna. W tym przypadku możliwe że to rzeczywiście wina gry, bo mi pierwszy raz odkąd mam konsolę zawiesiła się właśnie w pierwszej misji, kiedy żółtki przygotowały zasadzkę udając trupy. No chyba że u mnie też zbliża się ROD hehe.
     
  9. Bednaros

    Bednaros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    Dokladnie spike !!! Mi w tym samym momencie sie zawieszalo kiedy byl taki blask i zaczela sie walka. Ale jakos dalem rade i doszedlem do momentu gdzie wbijam noz w beczke i podpalam to auto :)

    PS. zapomnialem dodac ze kiedy gram w fife 09 zacinanie nie istnieje. Moge grac na przyklad 8 meczy z zrzedu i zadnej zwiechy nie ma. Nie wierze w to ze jak mam scinki tylko w COD5 to od razu ROD sie zbliza. Panowie jakby ROD sie zblizal to inne gierki by cos slabo hulaly a jak narazie jest ok :)
     
  10. Mix*Tech[kameleon]PL

    Mix*Tech[kameleon]PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2008
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    Przeszedł ktoś 14 etap? mam z nim problem, tak jakby brakowało jakiegoś skryptu przy ostatnim z celów.

    Edit
    Dokładnie misja nazywa się Heart of the Reich.
    Ostatni cel to Enter the Reichstag.

    Problem w tym że jak wszystkich powystrzelam to nie da się wejść do środka. Część mapy która jest dostępna jest ogrodzona dookoła ...

    Edit
    Ok. już się uporałem z tym bugiem, wystarczyło przejść całą misje od nowa, tak jak myślałem brakowało końcowego skryptu 8)

     
  11. Bednaros

    Bednaros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    Szkoda ze nic nie napisales odnosnie mojego problemu :((((
     
  12. Mix*Tech[kameleon]PL

    Mix*Tech[kameleon]PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2008
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    U mnie COD5 ani razu się nie zawiesił, lekkie ścięcie to może parę razy na całą grę. Kiedyś zawieszała mi się konsola w UT3 i UNO ale to chyba przez defragmentacje dysku było, teraz żadna gra się nie zawiesza więc możliwe że to czasowe było lub w niektórych grach może to występować, możesz spróbować nagrać na innej płycie x4, ja nagrałem na płycie TDK i wszystko ok. w speed x4, kumplowi nagrywałem na Verbatimie i gra chodzi tak samo dobrze. Ewentualnie nagrywarkę masz średnią do wypalania gier dla x-a. Jedyny problem jaki miałem w COD5 to taki że po aktualizacji gry, wystąpił błąd przy wczytywaniu save-a, pisało że inna wersja gry ale to miałem tylko raz.
     
  13. Bednaros

    Bednaros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    A moze defragmentacje cache moglbym zrobic ? Pomoze cos ?
     
  14. Z0M0

    Z0M0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    to raczej nic nie pomoże ale możesz spróbowac.To pewnie wina źle nagranej płyty.Na jakoch płytach to nagrywałeś i z jaką prędkością ??
     
  15. S_X

    S_X Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2008
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    sprobuj wypalic jeszcze raz plyte ale obraz inny sciagnij. Ja tam mialem z inna gra i zawsze w tym samym momencie sie wieszala. Z inna wersja nie bylo juz tego problemu
     
  16. Bednaros

    Bednaros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    No panowie mam dobre wiesci. Jestem w drugiej misji na plazy ale gra znowu sie zaciela . mysle ze tak w polowe drugiej misji hehe. Smieszna sprawa z tymi zacinaniami no ale moze jak zgram po 19 listopada gre na HDD to jakos pojdzie bez zacinek. Nagralem na plytce verbatima z predkoscia 2.4x
    Odziwo nic nie naprawialem i jakos udalo mi sie odplynac tym pontonem w pierwszej misji .
     
  17. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    Ktoś tu nie rozumie co inni do niego mówią. ???

    Zbliża się ROOD.
    Teze tą wytłumaczę ci łopatologicznie.

    W miejscu kiedy wybucha granat i widzisz blask konsola ma obciążenie GPU PixelShader w granicach 98% na mniejszym GPU.
    Ciepło wydzielane podczas obciążenia jest bardzo gwałtowne, wręcz natychmiastowe co powoduje że prawdopodobnie jedna stopka pod GPU puszcza.
    To że masz już zimne luty to nawet nie będe wspominał bo to jest na 100% pewne.

    Dodam jeszcze że pasta na GPU i CPU już dawno przybrała postać kamienną zanim ją jeszcze kupiłeś.
    To że konsola ma chłód dookoła wcale nie oznacza ze na GPU masz tak samo. Masz wręcz przeciwnie.

    Twoja płyta jest już odprężona a zaciski pod płytą dawno uległy nierównomiernemu odprężeniu.

    GPU nie odprowadza ciepła.

    Widziałem już takie konsole i życzę ci powodzenia abym się mylił.

    Pozdrawiam.
     
  18. Bednaros

    Bednaros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Call of Duty 5 - częste zacinanie

    Ooo dzieki za wyjasnienie. Tak przy okazji jestem juz w 3 misji na lotnisku. Musze rozwalic 3 czolgi i kiedy rozwalam trzeciego to konsola ma zwieche :) A jak ROD sie pojawi to na pewno o tym was poinformuję .


    PS. No i przed chwila włączyłem xboxa i trzy diody swiecą się na czerwono hehe, serce skoczyło mi do gardła no ale cóż...bywa. Ktoś ma jakiś pomysł co teraz moge zrobić? Mam przerobionego ELITE (napęd BENQ od początku) flashem ixtreme 1.41. Co powinienem teraz zrobić? Odflashowac napęd i odeslac konsole do MS ?
     
  19. mayevmonika

    mayevmonika Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    może mi ktoś pomuc jak przejść misje miotacz i korkociąg nie wiem jak wysadzić te działa 200mm ? gram na laptopie i mam tą gierke po angielsku :/
     
  20. agaa002

    agaa002 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    słuchajcie, mam pewien ważny problem w czasie gry w Call of Duty World at War. W misji 13 kiedy zblizam sie do 3 nieuzbrojonych japońców, ja i moja ekipa stajemy obok nich i przywodca powinien (zgodnie z filmikiem który sprawdzałam) ich przeszukiwać a oni maja ich zaatakowac i wtedy odblokowuje mi sie bron i moge jej uzywac. A w moim przypadku jest tak ze kiedy podchodzimy do japoncow dowodca staje w miejscu i nic nie robi. Czekalam czy samo pojdzie z czasem ale nie poszlo, probowalam uruchomic gre jeszcze raz i wrocic do tego momentu ale jest to samo. Czy ktoś wie co to takiego ?
     
  21. alqu

    alqu Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    Właśnie wczoraj ukończyłem cod 5 i miałem tą misję ale wszystko normalnie oddaliłem się od nich w miarę i jak zaczęli atakować mogłem strzelać
     
Wczytywanie...

Poleć forum