1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Call of Duty Advanced Warfare konsola LOGI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez elenium115, Listopad 18, 2014.

  1. elenium115

    elenium115 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam pytanie da się jakoś wyciągnąć jakieś logi z uruchamiania gry z konsoli?

    Mam problem z kilkoma grami nie odpalają się teoretycznie sprawdzone i na identycznej konfiguracji tzn:

    xbox 360e STINGRAY V6
    RGH RGX
    Dash: 16747
    FSD 3 rev 775
    xexmenu
    DashLaunch 3.12

    działają.
    Przykładem jest gra z tematu Call of Duty Advanced Warfare.
    Próbowałem uruchomić grę w formatach xex i god bez zmian na obydwu konsola zachowuje się identycznie.
    Rozpakowana prawidłowo kontent z płyty CD1 do content na dysku.
    CD2 do Games gra się uruchamia ale przy wyborze kampanii wywala błędem dysk nie do odczytu przeczyść dysk i zrestartuj konsole.

    Podejrzewam, że jest jakiś problem z dostępem do content ale bez logów ciężko coś namierzyć.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    takie rzeczy najczęściej po kilku sprawdzeniach okazują się być prozaicznymi błędami,

    sprawdź jeszcze raz Content z dvd1- czy na 10000% jest to poprawny folder, np taki:

    hdd1:// Content / 00000000000000 / 41560914 / 00000002 / (tu dwa pliki 2GB i 1.9GB)

    a DVD2 (Xex/God) na dysku gdzie normalnie wrzucasz Gry np:

    Hdd1:// Games / Advanced Warfare

    być może pobrany z Internetu przez Ciebie obraz ISO - jest jakiś wadliwy ? Spróbuj pobrać go ponownie / lub z innego źródła i sprawdź wtedy...
     
  4. elenium115

    elenium115 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ISO pobierane 2 razy. Osoby, które go pobierały potwierdziły w postach, że obraz jest ok.
    Kontent na 100000% poprawnie wgrany znajduje się w folderze:
    HDD:\\Content\0000000000000000\41560914\00000002 i są tam dwa pliki o rozmiarach 1.98 GB (41560914051BF3C0) i 1.84 GB (4156091407406280).
    Pliki przysłałem FTP próbowałem również Pendrive.
    DVD2 w formacie XEX cała zawartość wgrana do katalogu Call of Duty Advanced Warfare
    HDD:\\gry
    Zmieniłem jego nazwę na HDD:\\Game i ścieżki w FSD.

    Próbowałem również z formatem GOD.

    Tu ktoś opisuje ten sam problem ale nieszczególnie udało się go mu rozwiązać:
    http://www.xpgamesaves.com/topic/113160-tutorial-call-of-duty-advanced-warfare-installation/page-3
     
  5. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a może odblokuj Content (z Trial na Full)
     
  6. elenium115

    elenium115 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak to zrobić?
    Generalnie płytę przerabiałem na xex takim programem Xbox Backup Creator
    Wybierałem Image Tools -> wybierałem obraz -> i robiłem Extract.
     
  7. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    pobierz sobie

    XBLA Unlocker 1.6.exe

    odpal program - wskaż mu CONTENT ( te dwa pliki około 4GB) - i kliknij ENABLE Full Version - w tabeli STATUS było TRIAL - a po kliknięciu powinno wskoczyć FULL

    PS - jeszcze jest drugi program xm360v2.0d - to wersja xex - do odpalenia na konsoli - (nie korzystałem)
     
    1 osoba to lubi.
  8. elenium115

    elenium115 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Faktycznie tak było zmieniłem na Full. Wgrałem ponownie ale to samo bez zmian. Przy starcie kampanii wyczyści dysk i uruchom ponownie. Po czym startuje na nowo FSD.

    Poszło jeszcze raz wypakowałem całą grę potem zmieniłem ją na Full. Przegrałem na konsole i teraz jest ok działa bez problemu. Dzięki za pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum