1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Call of Juarez: Bound in Blood po POLSKU, niemożliwe? A jednak możliwe!!!

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez MadMax, Lipiec 9, 2009.

  1. MadMax

    MadMax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam dobrą wiadomość dla wszystkich, którzy wyczekiwali Call of Juarez: Bound in Blood na Xboxa 360 po POLSKU a którzy zawiedli się na Ubisoft'cie.:mad: Gra oczywiście oficjalnie nie wychodzi na Xboxa 360 w polskiej wersji językowej ale mam na to sposób. Otóż zainspirowany pewną rosyjską stroną gdzie co druga gra jest sygnowana napisem "RUS TEXT":eek: a było to dla mnie podejrzane. Postanowiłem pobawić się w spolszczenie niniejszej gry. Cały dzień myślałem i próbowałem to uczynić lecz mi nie wychodziło.:confused: Zaczynałem wierzyć ludziom, którzy pisali że jest to nie możliwe. Jednak nie poddawałem się aż nastąpił przełom:DD i w rezultacie uzyskałem polską wersje Call of Juarez 2. Nie chce się chwalić ale jestem chyba pierwszą osobą której udało się spolszczyć grę na X360.:D Wbrew temu co pisali inni że się tego nie da. Duży udział ma w tym dokonaniu architektura gry. W innych grach może nie być już tak wesoło,:( ale na pewno znajdą się gry, w których będzie to możliwe. Na dowód tego zamieszczam filmik własnoręcznie nagrany, jakość nie jest idealna ponieważ jest to nagranie z kamery z telewizora SD. [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=6hhUe74i6Go[/YOUTUBE]

    Jak ładnie poprosicie to napisze tutorial jak to zrobiłem i pod warunkiem że przyczyni się to do tego że na forum będzie więcej gier po polsku a, które nie koniecznie wychodzą w naszym języku tak jak COJ2.

    Jeśli umieściłem ten temat w złym dziale proszę o przeniesienie.:p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Ciekawe, bardzo ciekawe.
    Jak Ci się to udało?
     
  4. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    przepraszam, moje niedopatrzenie, ze COJ2 nie wyjdzie na konsole po PL. Zwracam honor
     
  5. kajdzioch90

    kajdzioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pińczów
    Ja ładnie poproszę, w miarę moich możliwości - daj mi numer swojego konta bankowego. ;D
     
  6. swiatek944

    swiatek944 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Respekt ; D .
    No właśnie , jak ci się ten wyczyn udał .
    Spolszczyłeś całą grę , czy tylko ten fragment na filmiku ?
    Jak byś mógł podać gierki które da się spolszczyć będę wdzięczny .
     
  7. Dzoninho

    Dzoninho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Też widziałem fragmenty COJ w Media Markt z napisami po polsku - troche sie zdziwiłem tym faktem, ciekawie jak im wyjdzie całosc :)
     
  8. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To pewnie widziales fragmenty wersji PC.

    A co do tematu to tez jestem bardzo ciekawy jak to zrobiłeś.
     
  9. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie wiem jak wyglada budowa gry na 360, ale skoro dalo sie to zrobic na inne platformy (vide ingerowanie w iso na psp) to czemu nie na 360. No czekam na tutorial.
     
  10. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    lol!!! Pisz chłopie nie zastanawiaj się! Ja do teraz myślę jak to możliwe... Pracujesz w Techlandzie??? :p

    Ale ingerencja w soft na płytce musiała być na pewno więc znasz się na tym:) Szacun
     
  11. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja już szukam po necie czegoś na ten temat, nikt tu nikogo o nic błagać nie będzie -.-
     
  12. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Nie muszę chyba mówić, że granie na tak zmodyfikowanej kopii = ban? ;)
     
  13. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chyba niekoniecznie, jeśli jest sposób na podmienienie tekstu, to konsola bedzie to widziala jako zwykly plik z napisami w j. ang.

    Ja moge zająć się tłumaczeniami :)
     
  14. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Właśnie, że koniecznie, bo suma kontrolna CRC nie będzie się zgadzać z oryginalną wersją.
     
  15. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chodzi Ci o wielkość pliku z tekstem? Bierzemy jakiś program który powie nam ile znaków było w eng wersji i w jakims malo znaczacym komencie uzupelniamy ich liczbe.

    To są tylko moje domniemania, jaka jest prawda sie zobaczy.
     
  16. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Nie o wielkość. Każda gra posiada sumę kontrolną. Przy każdym zedytowaniu pliku aplikacji (nie mówię tutaj o sektorach zabezpieczeń, partycji wideo i tak dalej), suma kontrolna ulega zmianie, nawet jeżeli nowy plik, który został wklejony w obraz płyty ma taką samą wielkość jak oryginalny.
     
  17. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  18. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Moze te teksty sa wyjete z PC'towej wersji COJ2 i wklejone do iso gry na X360. Zbyt profesjonalnie to wyglada , i za malo czasu zeby wszystko samemu przetlumaczyc , gra wyszla nie tak dawno temu... i znajomosc jezyka angielskiego musiala by byc znakomita , a ogladajac filmik , to autorzy raczej nie sa w wieku w ktorym angileski ma sie w jednym paluszku :p

    Ja stawiam na podmienione napisy na te z wersji PC ;)
     
  19. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    @andryush - akurat to jest pewne. Jestem tylko ciekaw, jak autor tematu włożył przetłumaczony plik do pliku iso. Ja jedynie znam sposób na wypakowanie zawartości gry (Xbox Backup Creator), ale żeby modyfikować obraz? Z chęcią się dowiem jak tego dokonać.
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    z jednej strony zbyt piekne zeby bylo mozliwe. z drugiej strony zbyt profesjonalnie to wyglada. czekamy na tutek, sam sie kiedyś zastanawiałem ze jest duzo gier z ruskimi napisami
     
  21. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ekhm, skoro sa to napisy wklejone, to z jakiej paki jest tam wcisnij start?
     
Wczytywanie...

Poleć forum