1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

CD Projekt RED umożliwi zablokowanie 30 klatek na sekundę w Wiedźmin 3: Dziki Gon na XOne

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Maj 27, 2015.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28031
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]

    Twórcy Wiedźmin 3: Dziki Gon poinformowali, że wkrótce gracze będą mogli zablokować 30 klatek na sekundę w wersji na Xboksa One. Jest to dobra wiadomość dla śmiałków, którym przeszkadzają spadki animacji.

    CD Projekt RED w ostatniej aktualizacji ulepszył płynność animacji w Wiedźmin 3: Dziki Gon na konsolach. Mimo to wielu graczy narzeka na spadki, więc deweloperzy zaoferują wkrótce pierwszym zainteresowanym zablokowanie 30 klatek na sekundę.

    Tę informację podał Marcin Momot z CD Projekt RED w odpowiedzi na pytanie jednego z fanów:

    Momot nie podał, czy ta opcja pojawi się również w wersji na PlayStation 4. Będziecie zainteresowani tą opcją?

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Na ps4 blokada 30fps jest od nowości, chyba że chodzi o możliwość jej wyłączenia. Niech dadzą opcję zmiany rodzielczości :D
     
  4. maly7

    maly7 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A co daje realnie ta blokada?
     
  5. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Płynność. Zredukuje skoki między klatkami.
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Nie ta generacja chłopie, microsoft dalej w średniowieczu.
    Może za 2-3 generacje wprowadzą FULL HD jak standardem będzie 4k :D
     
  7. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Lepiej nieco niższa rozdziałka niż niski fps.
     
    komski lubi to.
  8. Quertin

    Quertin Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    380
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zagorzyce(Rzeszów)
    Tylko, że na PS4 masz lepszą grafikę przy takiej samej ilości fps. (Taka ciekawostka)

    Na jakiej zasadzie w ogóle działa ta blokada? Skoro konsola jest słaba i nie radzi sobie ze stałymi 30 klatkami, to co może zmienić jakaś blokada? Przy takiej samej grafice będę miał stałe 30fps poprzez włączenie jednej opcji? Nic z tego nie rozumiem. Przecież Wiedźmin i tak jest zablokowany na 30fps. Rozumiałbym to, że, gdyby jakąś grę działającą "teoretycznie" w 60fps, mającą spadki do 50-40fps zablokować na stabilne 30fps, to by miało sens.
     
  9. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    No to muszę wyprowadzić Cię z błędu. W wiedźminie 3 na XO fps skacze do 40 klatek gdzie przy ps4 jest zablokowane na 30. W niektórych momentach fps spada niżej na ps4 niż na XO. Blokada będzie po to aby fps nie skakał tak mocno. Polecam sprawdzić porównanie fps Digital Foundry, zobaczysz o co chodzi.

     
  10. Quertin

    Quertin Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    380
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zagorzyce(Rzeszów)
    Teraz już wszystko rozumiem, dzięki za sensowne wytłumaczenie :) W takim razie ta blokada to świetna wiadomość dla posiadaczy XO.
     
  11. modem12

    modem12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska
    Czy na pewno ?

    [​IMG]
     
  12. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Jedna jaskółka wiosny nie zwiastuje... doczytywanie tekstur zdarza się i na XBOX ONE... gram już dobre 90 godzin i zdarzało się to sporadycznie, ale zdarzało się. Kto wie czy ten pojedynczy screenshot nie jest tylko sporadycznym wystąpieniem uwypuklonych przez fanboyów poszczególnych platform.

    Faktem jest że PS4 wyświetla obraz w 1080p, gdy XBOX ONE w 900p. Tak więc nakład pracy jak i ilość przetworzonych danych przez GPU jest większy w przypadku PS4, a framerate wydaje się być zbliżony (ciężko porównywać, bo PS4 ma blokadę framerate na 30fps).

    Zablokowanie framerate na 30fps na xbox one powinno dać dobry rezultat (będzie skutkowało brakiem zauważalnych zmian w framerate gdy skacze on między 30 a 40fps).
     
    Quertin lubi to.
  13. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1653
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Ja mam stałe 60 fps..

    [​IMG]

    :)
     
  14. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Na XO pojawiła się łatka 1.03. :)
     
  15. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Da się jakoś ręcznie wymusić pobranie/sprawdzenie aktualizacji gry? Bo wyłączyłem grę, wyłączyłem konsolę i nadal nic nie znalazł.
     
  16. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Mi pobieranie patcha włączyło się przy uruchomieniu gry. Powitało mnie znanym "Czas na aktualizacje!", i zaczęło się pobieranie łatki o wadze ~600mb ;).
     
    petroz lubi to.
  17. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    ok tez mam, thx za info
     
  18. dracoag

    dracoag Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To sie włącza automatycznie? W menu nie widzę takiej opcji
     
Wczytywanie...

Poleć forum