1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Centrum multimedialne z XBOX-a..... możecie podpowiedzieć jak ??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Trapp, Luty 17, 2011.

  1. Trapp

    Trapp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie... mój pierwszy post więc odrazu przywitam :)

    Wczoraj moja kochana córa nakładem środków całej rodziny dostała XBOX-a ( wersja slim z dyskiem 250 Gb ) wraz z kontrolerem Kinetic. Jako że doszło kolejne urządzenie w okolicach telewizora postanowiłem wykorzystać je jako domowe centrum radości wszelakiej.....i poległem :-( . Z tego co zdążyłem zauważyć to cudowne pudełko ma wysokiej klasy niechęć do zapisywania czegokolwiek na swoim dysku lokalnym. Bardzo proszę o pomoc jak to można by było obejść ten problem ???

    Założenie podstawowe - nie przerabiam konsoli - konsola jest córy my rodzice jedynie na doczepke - co gorsza Live już jej się spodobał :-/

    1. Czy podpięcie małego przenośnego dysku 160 Gb sformatowanego na FAT32 spowoduje iż jego zawartość będę w stanie przeglądać i odtwarzać z niego filmy i muzykę ??
    2. Z tego co zdążyłem poczytać jak włożę cd audio konsola będzie umiała go zripować na dysk.... czy jak nagram DVD audio też sobie da radę ?
    3. Czy w ogóle istnieje jakakolwiek metoda na wgranie czegokolwiek do niezmodyfikowanej konsoli ( cały czas mówię tylko o filmach muzyce lub zdjęciach )???

    Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam

    Krzysiek
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    A może połączyć xboxa z pc i odtwarzać bezpośrednio z dysku pc - taki media server
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Z dysku xboxa nie puscisz filmow. A z dysku zewnetrznego odpalisz filmy avi, zdjecia, muzyke. Boli jedynie brak odtearzania mkv, filmy hd nalezy konwertowac na wmv.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tak jak kolega hide polecam połączyć konsole z komputerem
    Konsola ma wbudowane wifi więc jak masz router wifi to nie ma problemu z kablami.
    Na PCta ściągasz PS3 Media Server i w ten sposób możesz przeglądać całą zawartość dysku PC na konsoli i odtwarzać co tylko zechcesz. Filmy, filmy z napisami, muzyke
    Na necie jest poradnik jak wszystko ustawić
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. tak
    2. nie
    3. nie
     
  7. Asiek

    Asiek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie możesz połączyć się przez Windows Media Center ? Miałbyś dostęp do wszystkich jego możliwości i wtedy to ma sens, sam klocek ma sporo ograniczeń.
     
  8. Trapp

    Trapp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zasadniczo mogę.. i dziś już przetestowałem ciągnięcie zasobów z PC-ta... ale zasadniczo to ciutkę bez sensu odpalać kompa po to by na konsoli oglądać z niego filmy ( sam komp też mogę podpiąć pod telewizor :) ).

    Potestowałem sobie z przenośnym dyskiem USB i jak na razie częściowo jestem szczęśliwy... jedyny zgrzyt to taki że dysk nie zostaje odcięty od zasilania jak konsola zostaje wyłączona - szkoda że konsola nie odcina zasilania do portów USB po wyłączeniu :-(

    Drugi minus że dysk mam "tylko" 160 GB - bajeczki dzieciaków zajmują 3/4 dysku :-(

    aaaaa i jeszcze ostatnie.... czy da się zrobić by konsola sama odtwarzała kolejne filmy z katalogu ?? jak się ma 5 minutoe bajeczki i dzieciaka który nie do końca wie jak to obsłużyć ciut upierdliwe jest puszczanie kolejnej i kolejnej i kolejnej bajki :)

    Pozdrawiam i dzięki za pomoc
     
  9. Trapp

    Trapp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to przetrenenowane odtwarzanie z USB, z komputera,.. z CD /DVD ... i zasadniczo jeśli chodzi o muzykę to do przejścia ( upierdliwe ale ok ) to z filmami smętnie to wygląda - spodziewałem się ciut większych umiejętności po tym urządzeniu...

    Naprawde nie da się zrobić listy odtwarzania do filmów ?????????

    Druga sprawa która jest dla mnie porażką to te porty USB.. podłącznie na stałe dysku 2,5 traci swój sens :-(

    Kolejne to takie ciutkę pytanie na wyrost .... to moje cudo posiada w sobie dysk 250 GB z tego co widziałem dysk da się swobodnie wymontować..... ( nie wyjmowałem więc nie wiem jakie to ma złącze - dlatego gdybie ) - nie da się tego podpiąć pod zwykłego PC-ta i wgrać na bezczela plików na dysk ???

    I ostatnie ... z tego co wykukałem do XBOX-a jest coś co się nazywa pilot - czy warto w to zainwestować by dzieciakom ułatwić puszczanie filmów a sobie zapewnić możliwość odpalenie jakiejkolwiek muzyki bez uruchamiania telewizora ??
     
  10. TolBoy

    TolBoy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik
    Ja mam dysk sieciowy z serwerem DLNA/UPnP, cała zawartosc tego dysku jest widoczna w xboxie, filmy divx jednak nie działają. Jedynie filmiki z kamery.
    Dokładnie tego jeszcze nie sprawdzalem jakie formaty xbox obsługuje, musiał bym to sprawdzic moze dzisiaj, i dam znać.
    Muza w formacie mp3 czy wav oraz fotki, działa jak nalezy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum