1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ceramique do e71?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Karpi1612, Kwiecień 21, 2010.

  1. Karpi1612

    Karpi1612 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skarszewy
    Witam
    Kazałem kupić koledze pastę arctic silver 5 a on kupił mi ceramique ;/ Czy bedzie dobra do e71?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Każda lepsza od fabrycznej. Też mam ceramiczną na procku w kompie jak i w konsoli, i chodzi już 2 lata ładnie. To jest okres po którym powinno się powoli ją wymienić, tak zalecał producent.
     
  4. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    nada się.(sam uzywalem swojego czasu)
    Pozdrawiam
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Gowno Ci da bo e71 to blad w plikach w NAND. Jak masz dash wyzszy jak 7371 nie da sie tego naprawic.
     
  6. Karpi1612

    Karpi1612 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skarszewy
    Nie wiem jaki dash bo znalazłem tego xboxa. Nałożyłem paste i z e71 zrobił sie RROD jak sprawdzam kod wyskakuje 0000? O co chodzi?
     
  7. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Prawdopodobnie podczas rozbierania klocka a szczególnie clampów uszkodziłeś luty pod GPU możliwe, że wyginając płytę.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokładnie mogło się tak stać
     
  9. Jacekxbox360

    Jacekxbox360 Banned

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A g..prawda ,że fabryczna pasta jest kiepska ,moja konsola pomyka juz 2 lata (falcon) i nic sie nie dzieje ,mam jeszcze rok gwary na RROD ,przez wymiane pasty właśnie jest najwięcej awarii ,przykład macie kilka postów
    wyżej.
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a blad 0000 to konsola nie wie co ja boli czyli trzeba szukac wszedzie.
     
  11. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    A ogladales ty kiedys xboxa w srodku? Chyba nie.
    Moja stara konsola to chyba jakis klej miala a nie paste. 3 gdodziny musialem sciagac to gowno.
     
  12. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    U mnie wyglądało to jak plastelina.

    Swoją drogą - ciekawe jak mocno dostał po pensji projektant lub projektanci chłodzenia?
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    chlodzenie to nie jest problem xboxa, tylko laminat plyty ktory sie wygina od temperatury i od tego pekaja polaczenia. Zobaczcie sobie plyty glowne w PC - tam pod prockiem jest taka blacha zeby sie plyta nie wyginala. Jakby takie cos bylo w xboxie to napewno odsetek awarii by zmalal.
     
  14. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Owszem, laminat to też problem ale jak często widujesz procesory w PC które mają po 60 st i więcej? Jeśli taka sytuacja występuje to każdy na forum pisze, że coś gościu ma z chłodzeniem nie tak. Wystarczy spojrzeć na chłodzenie w xboxie żeby pokiwać głową z politowaniem.
     
  15. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Dexter przez nawet te metalowe pudlo jest zle zaprojektowane. Te dwa metalowe "kolki" w srodku sa wyzsze od krawedzi tej obudowy. Przykrecona plyta sama w sobie jest juz przez to wygieta. Potem temperatura robi swoje.
     
  16. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    hehe sam sobie zaprzeczasz
    piszesz że chłodzenie nie jest problemem ,
    a później że temperatura jest problemem
    bo płyta sie wygina :D

    przecież chłodzenie i temperatura są ze sobą związane :)
    poza tym laptopy też padają na te połączenia bezołowiowe
    a jakby do CPU/GPU zainstalowali nóżki :) i wlutowali w płytę
    to problemu by nie było :rolleyes:

    a metalowych kołków w obudowie xboxa nie kojarzę ??
    i blachy w płytach PC też nie ??
     
  17. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
  18. Karpi1612

    Karpi1612 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skarszewy
    Aha więc jak sobie moge pomóc z tym 3rod? Muszę wysłać do serwisu? Mieszkam w Norwegii a tu naprawa rroda 350 zł kosztuje więc myślałem naprawić to domowym sposobem. Jest taka możliwość?
     
  19. Jacekxbox360

    Jacekxbox360 Banned

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie wiesz co piszesz ,a przedewszystkim nie znasz składu oryginalnej pasty ,poczytaj trochę fachowej lektury o termoprzewodnikach ,bo widzę ,że dla niejednego amatora ,jak pasta nie zachowuję się jak krem i jest tyle co nic ,to zaraz oznacza ,że jest kiepska ,a to duży bardzo błąd ,a szczególnie ruszanie radiatora i PG

    aha widziałeś jak wygląda pasta w PS3?
    dokładnie to samo tylko może innej firmy :) więc nie udawaj fachowca.
    powodzenia
     
  20. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Rozumiem ze chcesz mi powiedziec ze pasta ktora zmienia swoj stan skupienia na staly i zaczyna sie kruszyc jest super i nie warto jej wymieniac? Spoko przyjmuje do siebie.
    Szkoda tylko ze wymiana pasty w moim przypadku spowodowala spadek temperatury na procku.
     
  21. Karpi1612

    Karpi1612 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Skarszewy
    Hallo
    Jest możliwość naprawienia tego w domu?
     

Poleć forum