1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

chce kupic xboxa ale mam stary telewizor

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jardel, Maj 15, 2010.

  1. jardel

    jardel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam następujące pytania

    co daje instalacja?
    jak wyglada kabel hdmi?
    czy pady bezprzewodowe maja baterie?
    znasz jakies gry wieloosobowe?
    do czego sluzy hdmi?
    czy da sie grac bez hdmi?

    bede wdzięczny jezeli odpowiecie na wszystkie :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tyszak1345

    Tyszak1345 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1 isntalacja daje ciche dzialanie gier, i szybsze doczytywania sie textur
    2 kable hdmi... zobacz na google..
    3 tak, pady maja baterie
    4 tak, mw2, bc2, skate3, aoe, jest wiele gier, 90% gier na rynku posiada multi
    5 do uzyskania grafiki HD, ale tylko na specjalnych tv
    5 tak, da sie, ale bedziesz mial gorsza grafike, cos podobnego do ps2, ale moze troche lepsza..
     
  4. jardel

    jardel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale gry wieloosobowe w sensie takie ze zaprosze kolegów i będę mógł z nimi pograć
     
  5. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Co ty pier*olisz ? Nie mieszaj chłopakowi w głowie. Po podłączeniu X'a pod HDMI ma się minimalnie ostrzejszy obraz. Większej różnicy nie ma. Gry na zwykłym kablu i tak wyglądają bardzo ładnie.

    Up.
    Split/Screen jest w... 50% grach, więc będzie w co grać ;) Wszystkie większe produkcje mają opcje Split Screen.
     
  6. jardel

    jardel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli obraz będzie ładny mimo tego że mam stary telewizor?

    ps: dziękuje z całego serca
     
  7. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Tak bedzie ladny, jakos grafiki samej gry - tekstur itp sie nie zmieni, jedynie rozdzielczosc bedzie mniejsza.
     
  8. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0

    ad.1. Nie tyle cichsze działanie co wydłuza żywotność twojego napędu.

    ad.5. Bzdura, grafika będzie taka sama jednak obraz może być nieco niewyraźny, mogą boleć cię oczy po krótkim czasie,
     
  9. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Stary telewizor to znaczy bez hdmi i componenta?Jak tak to kup kabel RGB
     
  10. jardel

    jardel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie mam hdmi ;/ a component to te 3 kolorowe kabeli? to mam takie cos i moge podlaczyc bez eurozlacza
     
  11. solek97544

    solek97544 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączysz te 3 "kabelki" kolorowe i będzie ci działać
     
  12. bleub1

    bleub1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie, nie wprowadzajcie gościa w błąd.
    Przy instalacji gier na HDD konsola chodzi znacznie ciszej, bo nie musi czytać niczego z płyty - de facto napęd nie działa.
    A co do obrazu na starym telewizorze - ustaw sobie rozdzielczość ekranu w komputerze na 640:480 i sprawdź, jak wygląda na tym jakakolwiek nowsza gra. Potem pomyśl sobie, że na telewizorze obraz będzie wyglądał znacznie gorzej - wtedy masz już wyobrażenie, jak chodzi x360 na kineskopowych TV :)
     
  13. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Gra na starym kineskopowym telewizorze w rozdziałce 480p i tak będzie lepiej wyglądać niż jakaś gra na pc ustawiona na tą samą/podobną rozdzielczość! Wiem o tym gdyż w tygodniu sam gram na starym kineskopie 21" i tylko na weekend przechodzę czasem na lcd 37". Wiadomo, że na tym lcd obraz jest lepszy i znacznie ostrzejszy, ale kineskop też jakoś daje radę.
     
  14. thekoniq

    thekoniq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Tak, jak masz takie trzy wejścia obok siebie, albo takie dużo "kropkowane" to podłączysz
     
  15. bleub1

    bleub1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    michu282 - nie p***dol głupot. Kineskop ma natywną rozdzielczość 640 na 480 pikseli, przy czym każdy normalny monitor co najmniej 1400:900 (panorama 19'). Postawiłbyś oba sprzęty koło siebie to zobaczyłbyś różnicę pomiędzy nie tylko rozdzielczością, ale i samą jakością matryc komputerowych i kineskopych.
    Na dzień dzisiejszy na allegro można dosłownie za parę stów wynaleźć fajne monitory, na których będzie się miało naprawdę komfortowe granie. Do telewizorów kinsekopowych imho nadaje się co najwyżej PS2 - nie ma co przepłacać za next-gen.
     
  16. KuBaNPL

    KuBaNPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    poniemieckiej kamienicy
    Hahaha... co ty gościu piłeś, ja na co dzień gram na kineskopie, i jakoś gry nie wyglądają tak jak ty opisałeś, widzę wszystko wyraźnie i wcale nie narzekam.
    PS: Jakość obrazu zależy też od tego na jakim kineskopie grasz ;D
     
  17. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    To sobie podłącz te ps2 i xboxa do tego samego telewizora i zobacz jaka będzie grafa. Na pewno nie taka sama. I sam nie gadaj głupot, bo jak coś piszę z własnego doświadczenia to to jest pewne, a nie jakieś Twoje info od kolegi kolegi innego kolegi.
     
  18. KamilMasterPL

    KamilMasterPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja mogę powiedzieć tak :
    mam tv panoramę 23 cale i miałem kiedyś ps2 slim (cienką ) i gry typu god of war na moim tv były dobre miały dobrą grafikę w miarę takie coś w stylu x mena wolverine
    lecz sprzedałem ps2 :} i kupiłem xbox 360 :} mówię full wypas gry szybciej o wychodzą nawet o 4 - 5 miesięcy jak w przypadku assassina :} na pewno dużo szybciej od pc :} na ps2 już nic nie wychodziło ale dobre miał gry :} odpalam x i przeżyłem szok właściwie zawał ;} na x bożej dopracowane tektury np. gra ufc 09
    rozcięcia żyły krew itp. widać ;] bażej szczegółowy i odrazu poczułem różnicę graficznie w takich grach jak gears of war assassin creed ;] na x masz przynajmniej antyaliasing :} dożo lepiej gry wyglądają mimo iż jest panorama tak jak ktoś napisał to zależy od tv panoramy słusznie , zobacz sobie np. jakaś grę na ps2 i sobie porównaj ;] na twoim miejscu radził bym x 360 :} x możesz mieć nawet za 400 do 500 zł arcade z zasilaczem padem i kartą :} tyle co nówka ps2 u mnie w media markt :} to jest twój wybór ale kup sobie x zamiast ps2 :}
     
  19. Wyspa

    Wyspa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox chyba nie ma antyaliasingu
     
  20. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Component ma prawie taką sama jakość jak hdmi tak więc różnicy w 95% nie zauważysz.
     
  21. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    NIE to kabel Composite dodawany standardowo do każdej konsoli :)
    Component ma 5 wtyczek czerwona, biała, zielona, niebieska, żółta :)
    Na Composite obraz będzie dobry ale na Componencie lub HDMI konsola pokazuje swoje pazurki w obrazie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum