1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Chcę zabrać 360 do Anglii

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez JarOO86, Czerwiec 22, 2008.

  1. JarOO86

    JarOO86 Banned

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam za miesiąć lecę do Anglii i chciałbym zabrać ze sobą swoją konsolke?? Ale z tego co wiem tam są inne gniazdka, niewiem jak z napięciem tam jest. Czy mogłby mi ktos powiedzieć gdzie ew moge kupic przejsciówke do angielskiego gniazdka abym mogł podłączyć konsole??

    Proszę o pomoc, z góry wielkie dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Odp: Chcę zabrać 360 do Anglii

    Zwykla przejsciowka z gniazdka polskiego na angielski . Napiecie jest to samo i cala reszta .
     
  4. JarOO86

    JarOO86 Banned

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Chcę zabrać 360 do Anglii

    Aha a niewiesz gdzie w necie moge kupić taka przejsciówke?? A moze wiesz w jakiej mam kategorii szukac tego np na allegro, bo jakoś nie moge tego znajsc...
     
  5. kopecioch

    kopecioch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Chcę zabrać 360 do Anglii

    rozwiazanie . zamów tu http://allegro.pl/item385579636_przejsciowka_wtyk_anglia_gniazdo_polska_i_usa_uk.html


    LUB..
    SZUKAJ W SKLEPIE ELEKTRONICZNYM U SIEBIE W MIEŚCIE,PRZEWAŻNIE TAKI SKLEP Z ROŻNYMI PIERDOŁAMI ELEKTRONICZNYMI
     
  6. JarOO86

    JarOO86 Banned

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Chcę zabrać 360 do Anglii

    Ok dzięki wielkie za pomoc....
     
  7. Renegatt

    Renegatt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    74
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Szczerze to nic nie musisz kupować :) wystarczy jakiś patyczek by nacisnąć zaślepkę (na środku gniazdka w uk) i polska wtyczka bez problemu sie mieści i jest osadzona bardzo stabilnie.
     
  8. tracer10

    tracer10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica/Ballina
    Potwierdzam sam mieszkam w IE i robię tak jak kolega wyżej radzi i polska wtyczka działa bez problemu.
     
  9. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Hehe, podręcznikowy przykład ludzkiej głupoty... Ciekawe czy zastanawiałeś się na jakiej zasadzie w UK działa elektryczność, gniazdko sieciowe, jakie jest natężenie itp. Ciekawe czy wiesz dlaczego w łazienkach nie ma pralek, gniazdek, Brytyjczycy nie korzystają z urządzeń elektrycznych, a światło zapale się pociągając za sznurek... Spędziłem 4 lata w UK i angielskie gniazdka mają wejścia 'kwadratowe' polskie wtyczki natomiast mają okrągłe bolce. Wciskanie polskich wtyczek na siłę w angielskie gniazda to główny powód zwarcia elektrycznego, co może skończyć się pożarem. Jeśli gość jedzie na Wyspy i nie ma zielonego pojęcia o tamtejszym życiu to nie wciskajcie mu swoich mądrości, bo za takie coś można tam beknąć i spowodować nieszczęście...

    JarOO86 przejściówkę, dowolną kupisz na lotnisku w pierwszym lepszym sklepie. Jeśli jedziesz autokarem to tak samo na dworcach jest wiele sklepów. Koszt około 5 funtów. Jeśli zapomnisz, to u pierwszego lepszego 'ciapaka' (taki kiosk gdzie masz masę rupieci za grosze) lub w 'funciaku' (odpowiednik polskiego np. wszystko po 4zł) kupisz przejściówkę za 2-3 funty.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  10. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    normalnie jak sie czyta te posty to przestaje sie dziwic ze tyle wypadkow jest a potem ludzie placza jak wymyslaja takie druciarstwo, dobrze ze nie kazecie mu tego na kabelki podlaczyc albo uciac wtyczke od xboxa i wsadzic w gniazkdo... a wystarczy isc do sklepu elektrycznego i kupic przejsciowke za 5 zl, no ale polak potrafi...
     
  11. Renegatt

    Renegatt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    74
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Skoro tak już piszecie to właśnie należało by obciąć oryginalną polką wtyczkę i by dopasować się do standardów UK. Dlaczego? Wtyczki w UK mają zawsze obowiązkowo wbudowany bezpiecznik czego nie posiadają polskie, a więc taka przejściówka to i tak obejscie tego co powinno być. Przepisy zalecają używanie adapterów tylko do urządzeń o niskim poborze prądu (czytać maszynka do golenia).
     
Wczytywanie...

Poleć forum