1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Chip ANA (odpowiadajacy za skalowanie) sam sie grzeje?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez adidas2009, Październik 27, 2009.

  1. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Ci co czytali moj temat http://xboxforum.pl/sprzet-f11/konsola-nie-dziala-28199.html wiedza o co chodzi, wziąłem się do zabawy z moja konsola, w pewnym momencie zobaczyłem ze luty od chip'u ANA są tak jakby przerwane ale...ten chip sie grzał gdy konsola została podłączona do sieci <wow> - czy Chip sam się rozgrzewa gdy chce żeby się połączyły luty? Dziwne ale na to wyglada.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a co to znaczy że luty są tak jakby przerwane ??? - fotka ?
    sam chip powinien być ciepły nie gorący ! jeżeli przyłożysz palec
    i cię parzy - to jest uszkodzony lub jest jakieś zwarcie w pobliżu chipa na płycie
    sam chip nie może chcieć żeby luty się połączyły bo to jest martwy przedmiot :D
    wymysł ludzkiego umysłu ,sam chip nie myśli :D
     
  4. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    możliwe że płyta główna ma czujnik czy luty są całe i jak sie nie łączą to rozgrzewa obręb chipu,
    p.s przy E74 luty ktore lacza ANA z Mobo sie przerywaja ;).
     
  5. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Co ty za cherezje tutaj wypisujesz ??
    Czy wiesz w jakiej temperaturze roztapia sie bezolowiowka ?
    Poczytaj troche na ten temat i pisz madrze bo widze ze nie masz zielonego pojecia o tym.
     
  6. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Jakbyś nie zauważył to nie jestem pewny tego tak, a po drugie wydaje mi się tak samo to głupie jak tobie ale niestety Chip po podłączeniu konsoli do prądu sam się rozgrzewał.
     
  7. iTyle

    iTyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    z tego co ja pamiętam cyna bezołowiowa topi się w temp 200+ Stopni C Adidas 2009 chcesz nam powiedzieć ze konsola ma zdolności samo naprawcze . ;P sorry chodzę już 2 rok do szkoły o kierunku elektryk i takich jaj to ja nie słyszałem ..
    jeżeli przez chip płynie prąd to logiczne ze będzie się nagrzewał
     
  8. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Ja nic nie sugeruje uparcie ;). Bardziej chodzi mi o czujnik, a nie o "regeneracje" bo te luty pękają.

    hehe wiem wiem, ale się nagrzewał tak ze się można było oparzyć i się dalej nagrzewał.

    P.S. Kulki BGA pod kartą graficzną w X'ie są z jakiego materiału wykonane?
     
  9. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    z cyny z innymi dodatkami bez ołowiu- czyli szit jak cały X. A tak wogóle to Xbox nie ma karty graficznej :)
     
  10. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    No dobra GPU :p, to jest "grafika" a nie karta graficzna :)

    http://xboxforum.pl/sprzet-f11/obalenie-mitu-z-dociskiem-ana-blad-e74-28636.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum