1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

chłodzenie x360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pallino93, Wrzesień 26, 2011.

  1. pallino93

    pallino93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam czy to normalne że jak konsola trochę popracuje (kilka minut) i zacznie z tyłu podmuchiwać takim lekko ciepłym powietrzem?
    bo przeglądałem kiedyś forum i czytałem temat kolesia który miał artefakty na ekranie itd miał falcona i po 2 minutach wiało ciepło z wiatraków a w moim niby się nawet nie nagrzeje ta jedna strona co się mocniej nagrzewa a już tak lekko ciepło czuć a u kolegi ma jaspera dwa miesiące młodszego od mojego i jego konsola po 15 minutach dalej jest niemal zimna...to wina temperatury w pokoju?;p


    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    jaspery mają lepsze chłodzenie. pamietaj że raz na rok przydało by się konsole wśrodku z kurzu wyczyścić zmienić paste pod gpu cpu
     
  4. neo88

    neo88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kolego jeśli obawiasz się że dopadnie cię 3rod to zmień pastę pod cpu i gpu oraz zmodyfikuj wentylatory aby pracowały na 12v do tego uszczelnianie tunelu powietrznego.
     
  5. pallino93

    pallino93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    z tym zmienianiem pracy wentylatorów na 12v to trudne jest do zrobienia?
    i jaką pastę polecacie? tak by była jak najtańsza bo floty nie ma a w końcu coś się ruszyło w sprawie LT2.0 z tym ciepłem mam już od trzech miesięcy czyli tyle ile konsole posiadam bo to używka. i czy trudno do wentylatorów się dostać?
     
  6. lepsi

    lepsi Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja mam falcona wiatraki na 9V zadnej pasty nigdy nie zmienialem i nie zamierzam!
     
  7. pallino93

    pallino93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hmm no ale skoro jest to zalecane?:) przydało by się coś zmienić:D
    a to V9 to ten taki standard jaki jest ustawiany w każdej nowej fabrycznej konsoli?:)
     
  8. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    jak zwiększy napięcie na wentylatorach poziom głośności także pójdzie w góre
     
  9. AssasinsGames

    AssasinsGames Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2011
    Posty:
    106
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mi na razie X-Box 360 Arcade dobrze działa ,ale wiadomo lepiej się zabezpieczyć niż dostać RRoda :D.
     
  10. pallino93

    pallino93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    o matko, dużo? bo ja gram na monitorze i konsole mam zaraz przy nim, nie przeszkadza mi aż tak bardzo ale buczy jak to xbox, a przeczyszczenie wentylatorów coś da? bo ja nie wiem co z tą pastą, w życiu nie nakładałem pasty takiej:D nawet w PC a wiem że jak sie przegnie to można spalić:/
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jak dmucha z lewej strony ciepłym powietrzem w falconie to jest bardzo dobrze i tak ma być. GPU jest w starej technnologii 80/90nm zrobione i nie ma cudów, musi sie grzać. Nie masz RRODa to nie kombinuj z pastami bo tylko zaszkodzisz. Bajki o tym że pasta MS jest zła są o kant d* potłuc, więc jeżeli chcesz coś zrobić dla poprawy żywotności to oczyść z kurzu, a radiatory zostaw w spokoju.
     
  12. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    No i tu jest Twój błąd. Możesz dać wentyle nawet na 230V , lecz jeśli masz złe przewodzenie między rdzeniem a radiatorem to i tak Tobie to nic nie da. A oryginalna pasta M$ po pewnym czasie nadaje się tylko jako uszczelniacz do szyb , a nie pasta termoprzewodząca. Arctic Silver 5 i wszystko OK.
     
  13. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    nałożenie pasty to pół sukcesu. A jak zapewnisz że radiator będzie równo leżał na procesorze i nie odklei sie przez przypadek ?

    i gdzie znalazłeś że pasta MS ma złą przewodność ?
     
  14. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    hmmm zagiołeś mnie. Równo.... dajesz równo paste na rdzeń , przykładasz radiator , zakładasz x-clamp , troche poruszać radiatorem by pasta się równo rozlała i bedzie OK. Pasty lepiej mniej niż za dużo. Jeśli się boisz to zostaw. U siebie widzę jakie mam temperatury na X , więc jak bym coś spieprzył to bym zauważył. Zmieniałem już chyba w każdym moim sprzęcie pastę i jakoś jeszcze wszystko działa (w nagrywarce DVD mnie jeszcze nie było).
    Nie rozumiem jak można krzywo założyć radiator i jak on może się odkleić??
    Co do pasty M$ , to mówię to w swoim odczuciu. Od czasu zabawy na X rozebrałem ich dwa (dopiero) i pasta była prawie jak kamień. Nawet zedrzeć było ciężko. Rozpuszczalnik załatwił sprawę. Więc jak takie coś może przewodzić ciepło z rdzenia na radiator.
     
  15. pallino93

    pallino93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja mam jaspera;) nie falcona:) ale ok ja zostawie te paste póki co ale hmm postaram się rozebrać iksa i wentyle przeczyszczę...przeczyścić to trzeba tym...sprzężonym powietrzem??? a i czy trzeba jakieś specjalne narzędzia do otworzenia konsoli?
     
Wczytywanie...

Poleć forum