1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Chłodzenie Xbox 360 - przeróbka, czy spali mi się Xbox ? HELP :)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Analll666, Grudzień 15, 2011.

  1. Analll666

    Analll666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, ( moja konsola to jasper zasilacz 150W )

    " Pan ", który to sprzedawał twierdził, że do jaspera będzie pasowało ... a teraz nie opłaca się tego odsyłać i muszę kombinować.

    Mam pytanie dotyczące chłodzenia Xbox 360. Kupiłem takowe chłodzenie lecz nie mogę podłączyć do niego zasilacza od X-a ( wtyczka nie pasuje ) ... do Xboxa normalnie wchodzi i jest do niego podłączony i wygląda tak :

    [​IMG]


    Wejście gdzie chce podłączyć zasilacz do chłodzenia wygląda tak :

    [​IMG]


    A tutaj złącze, które wchodzi w Xboxa :

    [​IMG]


    Moje pytanie, czy mogę " wyłamać / przerobić " tą wtyczkę gdzie wchodzi zasilacz w chłodzenie ? - czy konsola mi się nie spali ?

    Pozdrawiam ~~
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Powiem tak, wez to sprzedaj jak najszybciej... konsoli te dodatkowe chlodzenie NIE POMOZE !! jedynie moze zaszkodzic.
     
  4. Analll666

    Analll666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jednak kilka stopni mniej dzięki chłodzeniu jest.

    Proszę o jakieś sugestie dotyczące tematu.
     
  5. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    jaspery się nie psują na rrod więc nie wiem po co ci to i to jest stary patent który nic nie daje i kiedyś za to na live leciały bany :) najlepiej to oddaj jak jest tak opcja lub sprzedaj bo to nic ci nie pomoże i nawet zaszkodzi
     
  6. Analll666

    Analll666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę o jakieś sugestie dotyczące tematu.*

    Opcja sprzedaj oddaj nie wchodzi w grę, a skoro już to badziewie kupiłem za grosze to nie powiesze go na ścianę tylko chcę podłączyć i zobaczyć czy coś pomaga.

    Mam jtaga więc w prosty sposób sprawdzę temperatury konsoli.
     
  7. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie

    [​IMG]



    A co do tematu, to raczej nic sie nie stanie jak podmienisz ta wtyczke. Jak ogarniasz na tyle, zeby sie za to zabrac to co Ci szkodzi sprobowac?
     
  8. RuNNer

    RuNNer Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Mowia ci, wez to schowaj do szafy. To zaszkodzi a nie pomoze konsoli.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  9. Analll666

    Analll666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem czyli spróbuję umiejętnie wyłamać to co przeszkadza te wtyczce i konsola się nie spali czy tak ?
     
  10. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    A w kerym miejscu ma Ci sie spali o_O wez sie zastanow...
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Tak nie spali sie,chyba ze od tych turbin sie zapali:p
     
  12. Analll666

    Analll666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Vegeto .... nie wysyp się tylko z opakowania.

    Dobra to dzięki za dwie porady od #bgszef! oraz !TigraTeam. Dzięki też za całą resztą spamu i nabijaniu postów.
     
  13. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    To nie jest nabijanie postow tylko dobra rada dla ciebie, kilka osob ci to powtarza =='
    A spam to predzej ty robisz, ze tak powiem 'nie mądrymi' pytaniami, pytasz o sprawy oczywiste o_O i tak jak ktos wczesniej napisal predzej ci sie spali od tej turbiny niz od wylamania plastiku...
     
  14. Analll666

    Analll666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widzę, że nie kumasz o co mi chodzi. Wiem, że od plastiku nic mi się nie spali, chodzi o to, że stara wtyczka jest od core a nowa z jaspera i czy w nich nie ma jakichś zmian lub czegoś podobnego co mogło by zaszkodzić.

    A to co piszą inna ( nie podłączaj i tak dalej ... ) nie dotyczyło mojego tematu więc mi to wisi.

    Pozdro 600
     
Wczytywanie...

Poleć forum