1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Chłodzenie Xbox 360 wersja bez HDMI

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kaligula1984, Kwiecień 21, 2010.

  1. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam brat dostal taką konsolke XBOX 360 ARCADE wersja bez HDMI czyli ta starsza wydaje mi sie ze jest to ZEPHYR i teraz pytanie czy da sie założyć chłodzenie z Falcona ? czy wogóle to opłacalne i przyniesie jakis efekt ?


    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Monk666

    Monk666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    konsolka bez hdmi to core a nie arcade. Moim zdaniem warto dac jakis radiator zwlaszcza ze towersja na starym gpu i cpu w technologi 90nm.
    Napewno korzystaj z konsoli w przewiewnym miejscu i niezbyt intensywnie
     
  4. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie chodzi o chłodzenie tylko o technologie wykonania. Oczywiście można poprawiać chłodzenie "domowymi" sposobami ale pomoże to zbytnio. Po prostu procesor 65nm będzie produkował mniej ciepła niż w technologii 90nm. (przepraszam za literówki)
     
  5. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Co ty gadasz niezbyt intensywnie?! a od czego konsola jest. Częstsze włączanie i wyłącznie powoduje naprężenia i rozprężenie za czym idzie uszkodzenie lutów. Więc zdrowiej włączyć konsole na 3h niż sesje po 20min.
     
  6. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    Czyli mam zmieniac to chlodzenie czy zostawic orginalne ?
     
  7. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1)wymień pastę termo pod cpu i gpu
    2)podkręć wiatraki może być nawet max o ile nie ogłuchniesz
    3)usuń metalową kratkę za wentylami
    3)plastikową kratkę też możesz usunąć

    Po wykonaniu tego obejdzie się bez radiatorów dodatkowych. Twoja konsola to xsenon a nie zephyr. Masz najbardziej awaryjną konsole na świecie.
     
  8. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    Ja ma Jaspera nie czytasz dokladnie :) to konsola brata dostal ja za darmo wiec chcilabym aby pogral sobie troszke :) zaraz ide kupic Arctica i smarujemy
     
  9. borekgt

    borekgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Legnica
    ja rowniez mam arcade bez hdmi. mam konsole ponad rok i jestciagle katowana, potafi byc wlaczona przez 20godzin i wiecej. maksymalnie chodzila tydzien! z dwu krotnym restartem zpowodu zawiechy. i nie stwarza mi zadnych problemow lata jak wsciekla:) wiec sztuka jaka trafimy tez ma wiele do znaczenia. ale ja na dniach se wezme za wymiane pasty i wyciecie kratek
     
  10. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    :) zapomniałem że możesz zrobić oddzielne doloty na wentylach tak by gorące powietrze nie mieszało się z zimnym. Uszczelnienie tunelu tylko na początku. Żadnych taśm tektury ani innych wynalazków na radiatorach bo zaburza to cały termoobieg. Mam nadzieje ,że moje rady ci się trochę przydadzą :)
     
  11. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Możesz dać chłodzenie na gpu od falcona (z heatpipe).
    No i można też wymienić oryginalne wentylatory na jakieś dwa inne (70x70).
     
  12. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    Przesmarowane , zalozone chlodzenie z falcona :) i... ROD :D


    na szczescie tylko pokazala ze konsola ma za wysoka temperature ale to tylko na poczatku pasta zle sie rołożyła pod GPU na szczescie po ponownym uruchomieniu wszystko dziala i przeszla test 12h nonstop grania bez problemu :)


    Pozdrawiam
     
  13. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Kolego jeśli masz chłodzenie na GPU z heat-pipe to dla polepszenia obiegu cieplnego możesz zamontować na tym dodatkowym radiatorku wentylator 60x60mm - idealnie wchodzi, tylko będziesz musial z gory dziure wyciac w obudowie najlepiej. Całkiem ładnie można to zrobić ;)
     
  14. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    Narazie nie bede kombinował skoro chodzi idealnie i z tylu konsoli powietrze nie jest gorące a tylko Ciepłe ... :) Pozdr.
     
  15. Kris22

    Kris22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja miałem to samo z x Core - podczas gry w tekken 6 (od RROD :E .) wywaliło rroda, parę dni później zmiana pasty na silikonową jakąś (tak,nawet ona lepsza od tego microsoftowego badziewia) czyszczenie jeszcze, na nowo luty i gitara śmiga aż miło ! :) a produkcja 2005 :D .
     
  16. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    A czy radiator od Falcona do Zephyra pasuje bez przeróbek tej blaszki łączącej mniejszy radiator z większym? Bo mam wrażenie, że w Zephyrze trochę inaczej są kondensatory umieszczone i jeden będzie blokował tę blaszkę...

    Edit:
    W sumie znalazłem odpowiedź na pytanie - znalazłem foto wysokiej rozdzielczości, gdzie widać ten kondensator, który mnie martwił :)

    [​IMG]
    Zaznaczyłem go na zdjęciu w czerwonym kwadracie. Jak by ktoś miał w przyszłości dylemat, to powinno się dać, więc zamawiam radiator i montuję :)
     
  17. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kod:
    http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/poszukuje-poradnika-do-przerobienia-xboxa-bonzo-sylwia-27915.html
    
    http://www.google.pl/search?hl=pl&q=xbox+360+sylwia&btnG=Szukaj&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
    
    http://www.youtube.com/user/bonzo999pl#p/u/2/38J-FEtgOmI
    
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=4213558#4213558
    najlepszy tuning xboxa core 2005 rok konsola

    POLECAM jak chcesz żeby rroda nie bylo wiem ze posty z 2 lat ale własnie czytałem teraz na elektroda ze chodzi nadal!

    35 °C!
     
  18. Dominiqpl

    Dominiqpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Moim skromnym zdaniem nie ma co kombinować za bardzo bo każdy wie że ta płyta główna ma wady konstrukcyjne więc czy ty się postarasz bardziej czy mniej to i tak jest ryzyko że ta konsola umrze śmiercią naturalną że tak to określę ....
     
Wczytywanie...

Poleć forum