1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Chłodzenie Xbox'a 360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez redions, Styczeń 31, 2012.

  1. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Siemka ;D . Utworzyłem ostatnio dość sporo tematów z moim Xboxem . Wiem juz ze stoi w dobrym miejscu . Lecz chciałbym byc już całkowicie spokojny . Chodzi mi o to w jaki sposob moge poprawic chłodzenie mojego X'a ? . Dodatkowe wentylatory czy cos w tym stylu . Tak jak juz mowilem wiem ze stoi w dobrym miejscu,nie kurzy sie,no i mam zamiar wymienic paste termoprzewodzaca . Co jeszcze moge zrobic ? . Konsolka to Falcon 2010-xx-xx . Prosze o pomoc !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    paste wymien tylko dodatkowe wentylatory podkladki chlodzace nic nie daja
     
  4. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  5. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
    Zda, lepiej jak wsadzisz go do środka (jakiś cienki wentylator) na heatpipe i na zewnątrz zasłonisz jakimś ładnym grilem, albo wytniesz z w obudowie odpowiedni. Zdecydowanie ładniejsze.
     
  6. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tylko gdzie go tam wlozyc ? . nie jestem jakis zawaansowanym uzytkownikiem ;D . Nie chce popsuc ;)
     
  7. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    W takim układzie bałbym się o to czy jakiś zwierzak(mówiłeś w postach że masz psa/kota) nie dotknąłby łapą bo by mu mogło się coś stać nieodwracalnego.
    Lepiej by było gdybyś właśnie wsadził go do środka na heatpipe'a, lepiej i efektywniej by wtedy chłodziło.

    Musisz go włożyć tak, żeby nigdzie nie przeszkadzał a dobrze chłodził :)
     
  8. Vister

    Vister Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    165
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Centrum
    Najlepiej na radiatorze (tym małym (on jest od CPU, prawda? Czy od GPU, bo już nie wiem...)). Wtedy obydwa radiatory dostają lepszą wentylacje i oddają więcej ciepła.

    Wymień paste
    Wymień wentylatory na cichsze i podkręć do 66%
    Dodaj mały wentylator (60x60 lub 80x80) na radiator od (???) CPU
     
  9. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ok . Cos bede z tym robil ;D . A o psa nie ma co sie martwic . Do xboxa nawet nie podchodzi :p
     
  10. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A jak podkrecic te nowe wentylatory ? chodzi ci o te z tylu tak ? . Na jakie je wymienic ?
     
  11. Vister

    Vister Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    165
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Centrum
    Wymień na te z jaspera i podepnij pod 12v, bądź regulatory jakieś.
     
  12. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Z Jaspera ? . Hm...da rade znalesc takie na allegro ? . A moze jakies zamienniki rownie dobre ? . Jak to podkrecac ?
     
  13. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miejsce? nieistotne jest przecież, bo raczej nikt nie zamyka konsoli w szafie.
    Poprawić ? Nie ma to żadnego sensu. Starsze X nie padały przez temperature, a w Jasperach i nowszych falconach RROD występuje już rzadko. Wymień Paste i tyle, bo jednak fabryczna ładnie skruszona będzie. Jak bardzo chcesz, to zastąp sobie wentylatorki cichszymi i podkręć. Większe modyfikacje mają sens tylko przy JTAGu.

    Masz cały topic z Tuningiem, gdzie większość modyfikacjii robili userzy.
    Podkładki nie zdają egzaminu, bo niby co mają chłodzić ? obudowe.



    Yyyy ? To lepiej sobie odpuść na starcie, bo zrobisz więcej szkody niż pożytku. Inna kwestia, że większość porad/pomysłów jest opisana na scenie.

    Przecież do wszystkich xboxów były te same wentylatory, z różnicą praktycznie głośności. No i z faktem, że do starszych tylko brushelsy dawało rade podpiąć.
    Zamienniki ? Talismany.
     
  14. Vister

    Vister Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    165
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Centrum
    Podlutowujesz pod 12v, jednak licz się z tym, że hałas będzie ogromny... Miejsca do lutów jak coś masz na forum (poszukać trzeba troszkę)
    Lepiej przerobić z tym dodatkowym wentylatorem + wycięcie na obudowie (aby to powietrze miało gdzie wylatywać).

    Jak podpinasz pod 12v, da Ci to sporo lepszą wentylacje, jednak 2x większą głośność...

    @topic

    Jakim cudem masz falcona z 2010r? o_O Może to Opus...?

    @up
    Dlatego mówie, żeby wymienił. Głośność mu nieznacznie zmaleje, a nowsze to i bardziej wydajniejsze zresztą (łożyska etc.)
     
  15. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Opus nie ma wejsca HDMI tak ? . A moj ma i jest to Falcon raczej napewno . Patrzyłem po dacie produkcji(wlasnie to dziwne),po zasilaczu 175W noi po wejsciu zasilacza w konsoli wychodzi na to ze Falcon . Wiec wymienie tylko paste . Na tej cichszej pracy konsolki az tak mi nie zalezy . po prostu chodzi mi o to zeby jak najdluzej mi posluzyla no i była w miare dobrze ochroniona przed RROD.
     
  16. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wątpie żeby oprócz głośności, przyniosło to jakieś efekty.
    Co do Talismanów to podobno były wydajniejsze (25-30% ?).
    2010 ? Jasper.
    A po co grzebać w x'ie skoro jest Gwarancja ?
     
  17. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak no jest jeszcze rok ale pytam na zapas . Tak rok to 2010 na 100% . Jasper ? noo wydaje mi sie ze nie wejscie do zasilacza w obudowie X'a jest Falcon . Opus napewno nie . Opus nie ma HDMI .
     
  18. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  19. Vister

    Vister Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    165
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Centrum
    ... brak sensu ...

    Sprawdź dokładnie jaka to konsola, bo ktoś tu albo wkręca, albo ktoś Ci w konsoli daty inne nakleił :D

    @badboy8
    Wielu użytkowników odczuło znaczący wzrost ciepła jaka konsola wydmu****e po modyfikacjach. Oznacz to lepszą wentylacje, a co z tym idzie - mniejszą temperature we wnętrzu konsoli.
     
  20. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mozliwe . To dlaczego mam takie wejscie w xboxie wedlug tego linku patrze na wejscu i noo wychodzi na to ze Falcon .
     
  21. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sprawdzilem jeszcze raz . 2010 napewno . No i wejscie zasilacza wychodzi na to ze tez Falcon . Too co to wkoncu ? :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum