1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

chwilowa warriacja konsoli i rod..co to jest??

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez tomasz222, Kwiecień 10, 2009.

  1. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    witam..dzis rano wlaczylem xsa.zaczolem grac w residenta.. po okolo 20-30 mionutach konsola zaczela bardzo dziwnie chodzic..glosno strasznie pracowala...szumiala...tak okolo 5 min..nagle sie wylaczyla i pojawily sie 2 czerwone diody.....wylaczylem konsole i wlaczylem na nowo i wszystko dziala elegancko..pracuje jak by sie nic nie wydazylo.ale po paru minutach znow zaczyna coraz glosniej wentylator chodzic..co to oznacza?? ze rod jednak bedzie i pozbywac sie konsoli jak najszybciej ?? czy to zwykla zawieszka sprzetu bo przeciez to tylko sprzet..dzieki za porady
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. seanknw

    seanknw Banned

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    Dwie diody świecą na czerwono:

    Przegrzanie konsoli:
    •Wyłącz Xboxa i daj mu ochłonąć kilka godzin.
    •Jeżeli problem ciągle występuje, upewnij się że dobrze skręciłeś konsole! Czasami gdy śruby są źle przykręcone (nie ma dobrego uziemienia) ten błąd może się pojawić!
    •Jeżeli konsola była rozkręcana upewnij się, że pasta termoprzewodząca jest dobrej jakości oraz, że jest dobrze nałożona!
     
  4. noox

    noox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    2 czerwone diody o ile się nie mylę oznaczają, że konsola sie zaczyna przegrzewać/jest przegrzana daj jej odpocząć przez większą ilość czasu ;) I jak grasz to trzymaj ją w przewiewnym miejscu. Co do RRoD'a to raczej nie masz czym się martwić, ale pewności nie mam
     
  5. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    kurcze ..to nie wiem co jest grane..zawsze byla w tej samej pozycji i bylo wszystko ok.....no i w sumie nie grane bylo 8 godzin bo byla noc..zaraz z rana wlaczylem ......jakie nastepne kroki powinienem wykonac???? rozkrecic..pasta serwis czy co robic??..bardzo prosze o jakies linki do filmikow jak rozkrecic i skrecic konsole i jak wymienic paste..dzieki i jaka paste najlepiej kupic i jakie srubokrety i sprzety bede potrzebowal do calej zabawy
     
  6. S3Bols

    S3Bols Guest

  7. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miałem tak samo i konsola juz do gry sie nie nadawała ;/
     
  8. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    kupilem paste ,,zalman za 25 zl...wymienilem i nic to nie dalo..dalej tak samo sie dzieje...po paru sekundach od wlaczenia gry konsola sie resetuje i 2 diody wywala.........................da sie to naprawic?? warto naprawiac ?? jakie koszty ewentualnie.dzieki za rady
     
  9. chudyosw

    chudyosw Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ostrów Wielkopolski
  10. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    dodam jeszcze ze konsola dziala normalnie przy wlaxczeniu...glowne menu sie wlacza i jest wszystko ok..dopiero po odpaleniu gry po paru sekundach wywala 2 diody....dzwonilem do sklepu dzis z serwisem i stwierdzil mi koles ze to prawie to samo co 3 diody i raczej nie ma ratunku na dluzej..ze jedynie naprawic i sprzedac odrazu...czy to tak musi sie skonczyc??? jakies pomysly rady..???
     
  11. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak sie skonczy tez tak miałem
     
  12. Marian186

    Marian186 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przegrzanie konsoli.Długo ci już nie pochodzi.Też tak miałem.
     
  13. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    no za naprawe koles krzyczy od 120 do 200 zl.... i jeszcze daje tylko 2 tygodnie gwarancji na to... wiec chyba nic nie zostaje jak sprzedac konsole i kupic nowa na jasperku juz.,.. i bawic sie na nowo :Dno chyba ze ewentualnie da sie zmienic cala plyte glowna na jaspera..orientuje sie ktos gdzi emoge kupic taka plyte i jaka moze byc cena oraz czy podejdzie mi plyta do napedu i wszystkiego innego ??
     
  14. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
  15. jozi1910

    jozi1910 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Od pewnego czasu mam rozmyślam jaka jest szansa na RROD'a w mojej konsoli? Mam X360 Arcade wyprodukowanego w 05-08-2008. Jaka moge mieć płytę główną oraz jaka jest szansa na wystąpienie RROD'a?

    Z góry dzięki za odpowiedź.
     
  16. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    napisalem do tego kolesia co Altres mi dal linka i kolesie mi to odpisali .........
    witam
    warto naprawiac, gwarancja 3 miesieczna i dwie naprawy za darmo pogwarancyjne
    :)...........wiec chyba zaryzykuje i nie bede sprzedawal xboxa na czesci.......................co o tym sadzicie???? prosze o odpowiedz osoby ktore juz mialy doczynienia z ta awaria..i czy warto robic sobie nadzieje i dodatkowe koszty
     
  17. brayan09

    brayan09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    wlasnie skonczylem skladac na nowo konsole.... poprzednim razem zle nalozylem paste..robilem to pierwszy raz w zyciu i dalem jej za malo...dzis przyszedl kumpel..szpec od pc...nalozyl mi paste na nowo..zakleilem tasma izolacyjna laczenie tunela z radiatorami i jak narazie konsola dziala elegancko juz 30 minut.... z tylu wydmuchuje cieple powietrze...a przed usterka zaraz dmuchala caly czas zimne..... pozniej jej zrobie dzien proby i bede ja zarzynal tak dlugo az stwierdze ze bedzie dzialac...az strach sie bac co to bedzie......moze akurat wszystko bedzie ok //..wesolych swiat dla wszystkich
     
  19. matix755

    matix755 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  20. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
  21. drakez

    drakez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ~Kraków
    Cześć mam identyczny problem jednak próbowałem na 2 różne sposoby raz mało pasty to się resetowała prawie od razu drugi raz dałem troszkę więcej to już pochodziła kilka minut dopóki nie przyszło jej wyświetlić czegoś w 3d,
    a teraz sedno sprawy z wentylatora od GPU leci mi dość ciepłe powietrze od razu po włączeniu jednak z wentylatora od CPU w miarę trochę zimniejsze.. jest jakiś sposób żeby zobaczyć czy to chłodzenie od CPU czy GPU jest zwalone ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum