1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ciągłe rozłączania z Xbox Live...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Ino, Październik 9, 2010.

  1. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Witam! Otóż mam następujący problem. Konsola często wywala mnie z xbox live. Nie gram z nikim, nie jestem w party, bo nie mam golda. Rozłączyć potrafi mnie w każdym momencie. W trakcie rozmowy z kimś, przeglądania newsów, czy chociażby grania samemu, w gry, które nie wymagają xlive. Czy ktoś wie jaki jest tego problem i jak można się go pozbyć?

    Używam tego czarnego wifi adaptera z 2 antenkami, a mój net to netia 4mb/s.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    a zasięg jest dobry ? :) ...
    Może rozłącza ponieważ traci zasięg ;)
     
  4. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Zasięg mam dobry. Test pokazuje 4 kreski na 5.
     
  5. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    a jaki masz ruter ? ... może masz coś w konfiguracji pokopane .
     
  6. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    A więc...<nabiera powietrza>
    Edimax AR-7084gA wireless 802.11b/g ADSL2/2+ Modem Router.
    uff.

    Dziwię się tylko, że chyba AR-7084gA i AR-7084gB to są całkiem inne routery, ale na opakowaniu jest właśnie napisane "AR-7084gA / AR-7084gB". Z kolei na samym routerze jest tylko AR-7084gA. :D
     
  7. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    Forum EDIMAX.PL &bull; Zobacz wątek - Edimax AR-7084gA rozłacz mi neostrade
    Jak sam widzisz :) koleś miał podobny problem do twojego.

    Więc jeśli Ci nie pomoże to :
    *Wyłacz protokoł IPv6.
    Z mojej strony moge dodać tylko :
    *Wgrać najnowszy Firmware
    Tutaj są do pobrania :
    Forum EDIMAX.PL &bull; Zobacz wątek - Brak połączenia z dostawcą ADSL-aktualizacja oprogramowania.

    Ps: Wiem że masz Netie , ale Netia i Neostrada to praktycznie to samo ;) , bo Netia działa na tych samych łączach. Jeśli te rady ktróre Ci podałem nie pomogą to zadzwoń do Netii powiedz że masz taki problem i że masz dobrze skonfigurowany ruter ... to pewnie wyślą do Ciebie kogoś kto Ci pomoże :)
     
  8. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Hm, popróbuję :)
    tylko muszę dodać, że z internetem w komputerze wszystko jest ok, tylko z netem w xklocu coś nie teges (i do peceta i do konsoli internet jest przekazywany przez ten sam router... -.-) - ale to faktycznie tak jak w przypadku tamtego pana z twojego linku ^^

    a i ps. zmiana firmware nic nie sknoci? :D bo wiesz, jak coś się zrypie, to będę mieć przerąbane u reszty rodziny za zepsucie routera i odcięcie od internetu (wspomnę, że już raz coś tam z netem było nie tak przez moją osobę :D:D)
     
  9. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    .. Nie mam pojęcia :).
    Ale raczej nic nie powinno :p.

    Najlepszym rozwiązaniem będzie jeśli napiszesz post na tym forum : Forum EDIMAX.PL &bull; Zobacz dział - Routery ADSL
    Opisz im swój problem , i zapytaj się czy instalacja nowego Firmwara nic nie popsuje ;D.
     
  10. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Ha! Wykazałem się resztką weekendowej inteligencji i napisałem na tym forum jeszcze zanim sam mi to zaproponowałeś! :D
    Ale jak na razie żadnej odpowiedzi. Jakby co, to napiszę co mi odpowiedzieli. ^^
     
  11. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    AR-7084gA i AR-7084gB-te routery różnią się tylko obudową.Jeden biały a drugi ciemny

    Co do rozłączania - tak. mam ten router i mam(znaczy miałem :p) ten problem. Zamieniłem rodzaj wysyłanej sieci wi-fi na g i naprawiło to problem.
     
  12. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    O.O
    O co chodzi? :D . I jak to zrobić? :D:D
     
  13. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wchodzisz w przęglądarce 192.168.2.1 i wpisujesz login i hasło do routera i zatwierdzasz
    Teraz wejdz w interface setup i poniżej zakładka wireless. Wejdz w nia. I masz tam takie coś 802.11 b/g-802.11 b/g i zien to na 802.11g. Jeszcze sprobuj zmienic kanal wi-fi gdyz dzieje sie takie rozlaczanie nawet poprzez to ze router sasiedni wysyla sygnal w tym samym kanale i nie bede ci juz mowil na ktory musisz zmienić gdyż zależy to od twojej okolicy.
     
  14. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Jak masz lapka z wifi to ściagnij program Net Stumbler i przeskanuj okolice. Jak ci wykryje jakies obc sieci, zobacz na jakim kanale są i ustaw taki, żeby był jak najbardziej oddalony.
    Poza tym jak kolega wyżej włącz tryb G.
    Możesz tez przydzielić na stałe adres IP.
     
  15. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Dobra. Zmieniłem z wifi na g. Przeskanowałem też okolicę za pomocą tego programu i nie wykryło żadnej innej sieci oprócz mojej, więc chyba nie ma sensu zmieniać kanał. Dopiero teraz będę sprawdzać, czy po zmianach się występują żadne problemy z xbox live. Jeśli nie, to oczywiście kliknę magiczny przycisk "Dziękuję" :D

    Mam jeszcze 2 pytania.
    1)Czy to, że w tym samym czasie włączony jest laptop, na którym przegląda się internet (youtube, facebook itp :D .), który korzysta z tego samego routera może wpłynąć na te rozłączania z xbox live?
    2) Czy spróbować zmienić kanał na inny, mimo, że KisMac (Net Stumbler na Maca) nie wykrywa żadnych innych sieci? Bo jak na razie to dalej się rozłącza. Rzadziej, ale się rozłącza...


    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn//
     
  16. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    Może wpłynąć ... ja tak miałem ale jak miałem 512kb/s . . Ale przy 4mb/s nie powinno :)
    Najlepiej weź wyłącz laptopa i zobacz czy będzie nadal rozłączać :)

    Możesz zmienić może to coś da :)
    Warto spróbować :p

    PS: weź edit :D i dodaj do poprzedniego postu ;D bo dostaniesz Warna :( . (nie można pisać postów pod sobą) :(
     
  17. Ino

    Ino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Generalnie to chyba przez laptopa. Przez 2 godziny nie był używany i wszystko było cacy z live'm. W momencie włączenia maca pojawił się magiczny napis "Odłączono od komunikatora messenger" i "Odlączono od Xbox Live". Jaki z tego morał panowie? :D Nawet jeśli masz szybkie łącze, to jeśli nie trzeba, nie korzystaj z urządzeń, które też potrzebują z wifi kiedy chcesz pograć przez Xbox live. :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum