1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ciągłe rozłączanie xbox live.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez .Mjut, Kwiecień 23, 2011.

  1. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Cześć. Mam pewien problem. Otóż gdy mam podłączoną konsolę do laptopa to sieć jest ograniczona, podczas testu pisze, że nie będę mógł korzystać z jakiś elementów live, coś o ograniczeniu i o NAT. Ale z xbox live się łączy. Gdy chcę wejść na jakiś serwer w BC2 to po chwili tracę połączenie z serwerami EA i odłącza mnie od live. Zasięg wifi na lapku jest bardzo dobry, router mam w pokoju obok. Niestety konsoli podłączyć bezpośrednio pod router nie mogę bo często tv jest zajęty. Dlatego chciałbym pograć u mnie w pokoju, ale wkurza mnie to ciągłe rozłączanie. Gdy mam podłączoną konsolę przez router to mogę grać non stop i nie ma problemów, gdy mam podłączone przez lapka to się rozłącza. Co może być problemem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Siemka wejdź w panel routera (192.168.1.1) lub coś w tym stylu a następnie przekieruj porty:

    * Port 88 (UDP)
    * Port 3074 (UDP and TCP)
    * Port 53 (UDP and TCP)
    * Port 80 (TCP)

    Po tym zabiegu NAT BĘDZIESZ MIAŁ OTWARTY i problem będziesz miał z głowy.Pozdrawiam :)
     
  4. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Niby to tak zrobiłem, ale nadal jest ten sam problem.
    [​IMG]
    Dodam, że mój "router" to Livebox.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To na lapku otwórz porty na zaporze, a na routerze dla lapka
     
  6. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
  7. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    spróbuj wyłączyć zaporę po tym powinno działać
     
  8. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Które IP podać? Na konsoli co chwile zmienia się, w ipconfig mam takie:
    [​IMG]
     
  9. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    na konsoli ustaw statyczne IP
     
  10. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Czyli ustawić ręcznie? Które Ip w takim razie wpisać?
     
  11. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    spróbuj w konsoli dać IP 192.168.1.11 i zobacz czy się połączy z XBL :)
     
  12. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Nie działa, w teście nie przechodzi nawet pierwszego stopnia(nie wykrywa kabla). Gdy dam, by pobierało automatycznie IP to przechodzi cały ale jest problem z NAT..
     
  13. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    ale nie szczerze mówiac to nic nie da statyczne IP bardzo dziwne bo ja mam przekierwoane porty i mi nie rozłącza... a może masz sieć przeciążoną?
     
  14. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Nie, aktualnie tylko ja korzystam z sieci. Wcześniej nie miałem takiego problemu a nic nie zmieniałem w ustawieniach.
     
  15. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    poczekaj może jakiś czas i samo przejdzie
     
  16. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Może problem w tym, że co chwile zmienia mi się Ip. Za każdym razem gdy uruchomię test to IP na konsoli zmienia się. Jakie wartości wpisać w ustawieniach karty i konsoli by to działało(IP, maska podsieci, brama domyślna)?
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kolego Belic sam zadajesz idiotyczne pytania na temat sieci w swoim temacie a tu dajesz rady no daj se na wstrzymanie

    Do autora tematu czyli rozumiem ze laczysz konsole przez lapka a ten laczy sie z livebox ?
    A nie lepiej bezposrednio polaczyc xboxa do livebox'a ?
    Jak tak to ustawiasz statycznie ip w routerze dla lapka np 192.168.1.10 i dla niego przekierowujesz porty takie same jak dla xboxa, xbox niech pobiera sobie ustawienia od lapka, nie masz czasami jakiego antywirusa z zapora ?
     
  18. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Nie wiem dokładnie jak ustawić to IP w Routerze. Sądziłem, że trzeba we właściwościach karty sieciowej. Podłączam przez lapka kablem RJ-45, a ten łączy się z Liveboxem przez Wifi. Chciałbym mieć konsolę w swoim pokoju gdzie nie mam niestety gniazdka telefonicznego, dlatego pozostaje mi tylko podłączenie przez laptop. Cały czas się męczę z tymi IP ale zawsze jakiś problem. Mógłbyś opisać to bardziej(w sieciach jestem zielony ;x)?
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Masz konsole bez wifi ?
    Gniazdko telefoniczne nawet jak bys mial na wiele ci by sie nie przydalo bo nta rozdzielasz w domu za pomoca routera (livebox)

    Konfiguracje Xbox Live | Artykuły
     
  20. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Gniazdko potrzebne by mi było do podłączenia Liveboxa w pokoju. ;> W linku który mi podałeś jest tylko modem przez USB do PC, nie ma liveboxa(gdy łączę PC-Xbox).
     
  21. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak ale dziala to praktycznie tak samo tylko neta dostajesz od strony wifi, a nie modemu, sprawdz te ustawienia z poradnikatzn ustawienia ip, maski itd
     
Wczytywanie...

Poleć forum