1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Cicha aktualizacja

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sexy69, Marzec 28, 2012.

  1. sexy69

    sexy69 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam może głupie pytanie ale szukałem po forum odpowiedzi i nie znalazłem (może źle szukałem :bi_polo: )

    Mianowicie problem jest taki że mam przerobioną konsolę LT 3.0 śmiga wszystko pięknie ładnie nie miałem problemu z Mass Efekt 3 i innymi nowościami oczywiście mam nagrywarkę jaka potrzeba nagrywam gry tylko na Verbatimach.
    Kuzynkowi poleciłem gościa który mi przerabiał konsole przerobił konsole w Lutym i tu zaczął się problem oczywiście wcześniej miał konsole podpiętą pod Life.
    Nie wszystkie gry mu śmigają podam na przykładzie Asasina podłączyliśmy obie konsole obok siebie u mnie odpalam Asasina instaluje na HDD i gra śmiga u niego niestety komunikat "nierozpoznawalny dysk" lub na innych grach "przeczyść płytę szmatką".
    Pojechał do gostka który przerabiał konsole męczył się z nią i na koniec stwierdził że konsola łapła cichą aktualizacje i niestety na ten czas nic nie da się zrobić :dispirited:

    Pytanie brzmi czy jest już jakiś sposób by ożywić gry które nie chodzą bo trochę szkoda by jego dzieciaki nie mogły grać w wszystkie gry.

    THX za wyczerpujące odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    to nie jest cicha aktualizacja. Uważam że problem leży po stronie lasera. Spróbujcie zrobić kalibrację lasera (tutka znajdziecie na forum) i powinno wszystko śmigać.
    Jeszcze nie słyszałem żeby była jakaś nowa aktualizacja która blokuje LT+3.0.
    Jeśli grał zawsze na oryginałach a teraz dopiero przeszedł na złą stronę mocy niech sprawdzi czy oryginalne gry mu działają, jeśli tak to wystarczy kalibracja.
     
  4. bashioke

    bashioke Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdansk
    Czy aby na pewno nie podłączył konsoli do LIVE po przeróbce? Cichą aktualizację ma się chyba tylko wtedy gdy konsola jest podłączona do LIVE. Chyba że jestem w błędzie?
     
  5. sexy69

    sexy69 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsole jak pisałem wcześniej przed przerobieniem miał cały czas podłączoną do Life.Poprzeróbce zero neta gostek który przerabiał konsole w ramach reklamacji kalibrował laser.Jak to nie cicha aktualizacja to co to może być dajcie jakieś sugestie
     
  6. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jeżeli ma wgrane lt 3.0 to cicha aktualizacja go nie obchodzi, problem leży gdzie indziej.

    Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
     
  7. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    dokładnie - to nie cicha.
    czy sprawdzaliście te same gry i cze te gry są przygotowane pod LT+3.0? bo może są przygotowane pod LT+2.0. A być może winą jest po prostu pomyłka osoby wgrywającej FW (zamiast LT3 wgrał LT2) to już nie jeden przypadek taki który był opisywany tu na forum, ludzie męczyli się z takim problemem tydzień a nawet i dłużej, a okazało się że nie mają LT3 tylko LT2 - rutyna przy wgrywaniu FW. Ja swoim klientom zawsze sprawdzam czy konsola czyta płyty po wykonaniu usługi i nie mam pojęcia jak można od kogoś wziąć kasę za coś co nie działa.
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Możliwości:
    1. Konsola ma wgrane LT 2.0.
    2. Twoje gry nie są nagrane w 100%, a kolega ma napęd Hitachi (tą opcję będę mógł wykluczyć, jak podasz jakiego masz Dash'a).
     
  9. sexy69

    sexy69 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ad.1Kuzyn ma na 100% LT3,0 sprawdzaliśmy obie konsole jedna obok drugiej.
    ad.2Na 100% są nagrane mam dobra nagrywarkę dobrze spaczowaną.

    Dodam bo było ktoś napisał że jak gostek mógł oddać źle przerobioną konsole i skasować kasę.

    Przerobił konsolę (jedną z kilkuset) bo gostka mi polecił kumpel z roboty który mu zawozi po 10 konsol naraz i robi z nimi czary by all śmigało więc zna się na rzeczy.
    Przerobił tą felerną konsole kuzyn odebrał i zaczęły się problemy, kuzyn przyjeżdża z nią do domu i nie chodzi nić nawet oryginały, tel. reklamacja zawieziona s powrotem.
    Gostek ją przegląda stwierdza że poszedł silnik z napędu naprawa na jego koszt trwa to dwa dni bo sprowadza skądś silnik do napędu robi naprawę, oddaje konsole wszystko śmiga, lecz gry takie jak Asasyn i jeszcze parę niestety nie chodzą "nierozpoznawalny dysk" lub " przeczyść płytę szmatką" znowu reklamacja gostek się męczy dwa dni i oddaje konsole stwierdzając że złapała cichą aktualizacje jak była podłączona do Life i niestety nie da się z tym nić zrobić dopiero jak Hakery coś wymyślą.
    Nie wiem co jeszcze za info wam dać byście mogli mi pomoc.
     
  10. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    bo przeciez to logiczne ze gry z ap 2.5 trzeba na nowo nagrywac aby dzialaly pod lt 3.0
     
  11. sexy69

    sexy69 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czytałeś cały temat??
    Ja i kuzyn mamy to samo w konsoli on tylko przerobił 2 miechy później, u mnie gry działają all a u niego tylko niektóre.
     
  12. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  13. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    ale kuzyn może mieć omyłkowo wgrane LT2 zamiast LT3. Powiedz mi w jaki sposób ty sprawdzasz że kuzyn ma wgrane LT3? Przecież tego nie sprawdzisz tak z wyglądu.
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Mając LT 3.0 w konsoli, "cicha aktualizacja" cię nie dotyczy.

    Nagraj grę pod LT 2.0:
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/[tutorial]-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/

    Jeśli gra nie będzie działała, to wgraj TU:
    http://xboxforum.pl/artykuly-206/[p...-gry-xgd3-dzialaly-po-cichej-aktualce-109975/
     
  15. nygga1993

    nygga1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam
    mialem na konsoli lt 2.0 i dostalem cicha aktualizacje, wczoraj wgralem w servisie lt 3.0 i na nowo nagralem gry, wszystko smiga
    i teraz moje pytanie, czy na lt 3.0 tez moge dostac ta aktualizacje? czy nic mi nie grozi?
     
  16. LucyFair

    LucyFair V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    187
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Na poprzedniej stronie masz odpowiedź...NIE dotyczy cie cicha aktualka..
     
    1 osoba to lubi.
  17. nygga1993

    nygga1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale to na 100% bo nie chce znowu wgrywa tego
     
  18. michasL

    michasL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    na 10000...%
     
Wczytywanie...

Poleć forum